Ок, и без друго не сме се разбързали за някъде - това е форум, в карйна сметка (и на мен рядко ми остава време да седна да напиша нещо).
Само бих вметнал, че и аз бих разглеждал въпросният Хорст Весел по-скоро като престъпник (поне от гледна точка на моята лична ценностна система) - общо взето, не мога да окачествя друго-яче човек, който е бил лидер на организирана паравоенна група от хора, които са ходели да бият други свои съграждани - по моя речник това си е банда. И между другото, във всяка правова държава подобни действия биха били санкционирани от закона (точно това е и общият симсъл на думата престъпник).
Само бих вметнал, че и аз бих разглеждал въпросният Хорст Весел по-скоро като престъпник (поне от гледна точка на моята лична ценностна система) - общо взето, не мога да окачествя друго-яче човек, който е бил лидер на организирана паравоенна група от хора, които са ходели да бият други свои съграждани - по моя речник това си е банда. И между другото, във всяка правова държава подобни действия биха били санкционирани от закона (точно това е и общият симсъл на думата престъпник).
Не че съм чел наскоро за него, но той си е бил съвсем нормален редовик. И според мен само случая и Гьобелс правят от него нещо повече. Със същия успех можеше и да е някой друг.
Извинявай, ама всичкото това Хорст Весел ли го е свършил? Връщането на честта, извинявай, ама ми звучи като връщане на девственост, акт съмнителен откъдето и да го погледнеш. Колкото до отхвърлянето на Версайския договор, то това с Хитлер или без него щеше да стане в някой момент, най-вероятно с одобрението на Великобритания. За "премахването" комунистическата заплаха - като забраняват компартията ли става? Във всеки случай нацистите веднага установяват режим, който е не по-малко жесток от този в СССР.
Comment