ОТ от всякъде! Прости ми Импириал, ма трябва да отговоря.
Че ти откъде знаеш какви са реалностите на епохата (нема начин да си живял, даже и да си се родил тогаз)?
Нееее не е така. Мислех си, че правиш разлика между НКВД и ГРУ (верно тогаз не се е наричало така, но си е било различно ведомство под различен началник). Сигур знаеш, че една от причините (не поводите) "богатира Ежов" да се срути е, че слага ръка на ГРУ (верно за малко) всъщност опитва се. В 40-та Ежов даже не е спомен. Щот никой не го помни (поне официално). А Берия не може да се сравнява с Ежов (на тоз етап). Но не и по ефективност. Задавал ли си си въпроса: защо след краткото властване над органите в лицето на Менжински, Ягода и Ежов (и бързото залязване с куп обвинения, процес и насилствена смърт (Менжински е изключение - по отношение на обвиненията)? А Берия надживява Сталин и то по времето на най-голямото крушение на строя.
Напротив! Според мен никой не е бил предател! Сега пиша за фигури от ранга на Троцки, Каменев, Зиновиев, Бухарин. Даже и те не са предатели. Да не говорим за Берзин, Ейгтингтон, Проскуров, Судоплатов. Тез и тез под тях са си най обикновенни изпълнители, както и Меркадер (ако се беше спасил и се беше прибрал в ......... родината си (на пролетариата де) немаше да живее дълго. Виж Орлов трябва да се смята за предател (въпреки, че всъщност не е), позволява си да пише! И си плаща! Благодарение на провидението (а може би и на нещо друго) е намерен самоубит .
Не са разбира се! Но след хмммм ексцесиите (да го наречем така), те не знаят не само какво става, а и защо. Много се лъжеш, че Сталин ги ликвидира (или фигуративно казано не им обръща внимание). Ликвидират ги техните шефове, които подчинявайки се на това, какво иска да чуе Вожда обявяват техните сведения за деза! А офицерите са съвсем друга тема. А и не влизай в клопката, която сам си формулирал. Това, че сега не изглежда рационално, не значи, че тогаз не е било (зависи какво смяташ за рационално де).
А по отношение на индустриализацията на страната (е те това е още по друга тема) и трудностите кво общо има Зорге и компания?
Пак повтарям простете ми за обширния ОТ.
messire Woland написа
messire Woland написа
messire Woland написа
messire Woland написа
А по отношение на индустриализацията на страната (е те това е още по друга тема) и трудностите кво общо има Зорге и компания?
Пак повтарям простете ми за обширния ОТ.
Comment