If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не е прожектор. Въобще, точно от тая снимка най-трудно ще познаете какво е. Даже с подсказките - това е система за пасивна защита, първите разработки са от самия край на Х²Х век. От гледна точка на съвременното послезнание, ИМХО, е голяма глупост.
"Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Ъх, Империал, ще призная отговора ти за верен, само защото си предположил вярно принципа на действие - приложението му обаче е друго. Звукопеленгатор - в ослушване за самолети!
Panzerjaeger:
А каква ли е специалността на това куче? Когато се натъкват на такива кучета на Източния фронт немците ги наричат "Tankhund mit Sprengausriftung".
Ето една снимка с обяснението как действа "Tankhund"-ът...
Има една загадка, чийто отговор не е известен не само на нас, но и на света. А и именно - полета на Хес до Великобритания. Има силни съмнения, че това е бил изобщо Хес. Има теории, които твърдят, че това е бил двойник на Рудолф Хес, а доказателства са несъотвествия в здравното състие на "двамата", снимки, картони. По принцип не си падам по конспирации, не мисля, че може да се каже със абсолютно сигурност какво е станало и не мисля, че е повлияло чак толкова на войната. Но въпреки това ми се струва интересно. Четох в няколко сайта интересни неща, ако някой има нещо полезно....
Има една загадка, чийто отговор не е известен не само на нас, но и на света. А и именно - полета на Хес до Великобритания. Има силни съмнения, че това е бил изобщо Хес. Има теории, които твърдят, че това е бил двойник на Рудолф Хес, а доказателства са несъотвествия в здравното състие на "двамата", снимки, картони. По принцип не си падам по конспирации, не мисля, че може да се каже със абсолютно сигурност какво е станало и не мисля, че е повлияло чак толкова на войната. Но въпреки това ми се струва интересно. Четох в няколко сайта интересни неща, ако някой има нещо полезно....
На загадките се отговаря по ред. Изчакай отговора на предишната все пак, или го дай ти и тогава напредвай към нова.
Колкото до случая с Хес - единствените, за които има загадка в него са официалните съветски кръгове, които, поради спецификата на режима, виждат заговори и конспирации навсякъде.
Това не беше ли показвано в този форум? Иначе няма откъде да ми е познато. Ставаше дума, че е някакъв вид бункер, като формата е такава за защита срещу бомби.
На базата на тази информация първото, което намерих, бе:
Там пише, че това са бомбоубежища по проект на някой си Лео Винкел, и са се ползвали обикновено за защита на работници.
И като виждаме високия вход, явно думата "бункер" е неподходяща, но важното е, че с нейна помощ успях да го намеря.
Хм, извинявам се, ако се дублира с нещо на форума - но в такъв случай би трябвало да знаеш и защо изглежда така. Или поне си кажи мнението за "високия вход". На първия въпрос отговори правилно - бомбо-убежище е.
"Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Да приключа загадката - идеята на тези кули е, че по коничните им стени бомбата се изтъркулва и детонира едва при силно укрепената основа. Освен че са ефективни и събират до 500 души, те са и по-евтини за строене от съответния изкоп, малкото им напречно сечение пък ги прави трудни за целене от въздуха. (Дори срещнах твърдение, че биха могли да издържат и на съвременна бункеро-пробиваща бомба - може би ако няма контактен детонатор? За това нямам идея доколко може да е вярно.)
Югославски самолети бомбардират Индустриалния квартал в София и Кюстендил. В столицата жертвите са 8, а в Кюстендил загиват 67 и 90 са ранени.
koя е датата?
Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.
Ето един от хората, защитавали София и България, заедно със Димитър Списаревски, Христо Костакев и много други, разпръснали неведъж формированията, предназначени за сриване на София до основи. ">" type="application/x-shockwave-flash" width="425" height="350"> В резултат на няколкото бомбард...
Само че, по моите данни няма толкова много жертви при първата бомбардировка?
Comment