Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Официална тема за ВСВ загадки

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

предполагам ще е някоя битка за опазване/унищожаване на северен конвой, но иначе нямам никаква идея
    An attack against a unit of Flying Fortresses was something like controlled suicide...Sometimes 50, Sometimes 80 machine guns were firing at you... You attempted to close you eyes and continue to fire, Frightened to death, Frightened to death."

Oberst Johannes Steinhoff (176 kills)

Comment

И аз съм чувал за немски диверсии от Финландия в посока Мурманск, но битките за конвой естествено са по-насевер. Изключвам нападения на бреговата авиация от Норвегия по северните конвои, но вълчи глутници минават

Освен това: чел съм нещо за немски десант на някакво островче, но не мога да се сетя исландска или руска метеорологична станция превземат. Или беше дори в Антарктида...?
      "No beast so fierce but knows some touch of pity."
      "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Освен Шпицберген между 74 и 81 градуса северна ширина, който е завладян за три летни месеца. По късно батальон британска морска пехота и норвежци си го връщат, но германците са се изтеглили

А иначе за най-най северните акции вижте в събраните ми съчинения , том XXL http://strategy.boinaslava.net/?p=38

Comment

новата тема, която пуснах е загадка и за мен.

Comment

Айде Даниц, мойто момче, за тебе един от най-извратените въпроси, щото си Унтерганг почитател )))
            Как се казва майорът, който придружава Вайдлинг по пътя му към "разстрела" ))
            ако познаеш си голяма работа. Аз лично успях да намеря отговора между другото, не ми е била основна цел, но като изскочи как да не се възползвам?

P.S. Това е най-сенслес въпрос, който съм задавал. Ако и някой друг случайно знае отговора винаги може да го каже. )

Comment

Helmut Wandmaker ? ли имаш предвид

Comment

Имало ли е немска база на п-в Таймир и арх. Нова земя?
                А сега да видим какво ще кажете?
                Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
                Неизвестен руски адмирал

Comment

Одзава, Чакай бри, ще ме залеете, трупове на германците са откривани, и разни чаркове на Нова земя и в устието на Енисей, и край Челюскин,но хора никога! Хидросамолети, подводници, Хипер
                  и Комета, ОК, в руския интеренет сумати свидетелства, един намерил нож, друг каса, трети дядо му видял радиостанция, ама официално нищо.

Доко-доко,А този адютант, всъщност би трябвало да не е адютант , в официалната филмография пише само адютант ирган от някой си Олег Попов, но аз си мисля за майорът , командвал накрая 20 мотогренадирска, прав ли съм?

Comment

На 21 Вайдлинг изпраща Фойхтсбергер да се свърже с 9-а армия /май на Бусе а?/ На 23 Ф. се връща и докладва, че в 9-а А са получили съобщение, че Вайдлинг е преместил корпуса в Дебериц. Хитлер издава заповед за разстрел. Вайдлинг излудява и хуква към Берлин като взима едно майорченце с него. Този майор е началник на 1-и щабскорпус. Посрещнати са от Кребс и Бургдорф /не съм сигурен, че майорът го придружава там, вероятно нещата са се развили като във унтерганг/. Скандал има и Вайдлинг се налага. ИЗведнъж се оказва, че Вайдлинг го шибат в резерва, а за командир на 56 К е назначен Бутмайстер. Вайдлинг отново избеснява щото го правят на маймуна /три пъти го проверяват на пунктовете въпреки че с него са Кребс и Бургдорф/ а те като сиамски близнаци го успокояват, че Хитлер решил да го върне като командир на корпуса. При което завършва с думите "Накрая един унтерщурмфюрер ми взе кобура и пистолета".

после следват негови спомени за първата среща с Хитлер през 1944 когато Вайдлинг е награден с Айхенлауб. Принципно всички носители на по-висшите степени на РК се награждават от АХ. Вайдлинг не е изключение, но Хитлер въобще не го помнел. Както и да е, това е вече отплесване.

Comment

Айде и от мене две лесни загатки:
                      1. Кои други ВВС във ВСВ, освен българските имат за боен знак Андреевски кръст ?
                      2. Кой е единствения жив все още държавник, бил на чело на страна,участвала във ВСВ ?

Comment

загадките станаха поне 6. кротнете се малко ебаси и давайте една по една.

Comment

2. Кой е единствения жив все още държавник, бил на чело на страна,участвала във ВСВ ?
                          Това е леко подвеждащо. Става дума за държавник, бил на чело на страна, по времето, когато тази страна е участвала във ВСВ, нали? Защото иначе и Елцин и Клинтън стават
                          "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                          "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

По времето разбира се. Сори за недоуточнението.

Comment

Андреевски кръст са имали испанските ВВС, но те благоразумно са се въздържали от участие във WW2.

Иначе Хирохито беше жив доскоро, ама и той вече не е.

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

Working...
                              X