Голъм, аз нарочно казах без жокери та да се поизпотят.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Официална тема за ВСВ загадки
Collapse
X
-
Относно загадката с Пирея предполагам става въпрос за капитан Хайо Херман?Last edited by Док Холидей; 19-04-2005, 20:47.
Comment
-
Освен това няма такъв чин - подофицер в СС.
SS-Unterscharführer
SS-Standartenjunker
SS-Oberscharführer
SS-Hauptscharführer
SS-Sturmscharmführer
Това са все NCO-та и все от СС . Изписаните с удебелен шрифт са "младши" NCO-та, а останалите са "старши". Дори бих си позволил да добавя , че " SS-Unterscharführer" може директно да се преведе като "подофицер от СС".
Comment
-
Ок, но това, което съм изброил горе са реални чинове от СС. И реалните им функции са били такива. Инак по същата логика употребата на "NCO" въобще не е на място, защото се отнася само до армията на САЩ, Великобритания и страните от британската общност. Така че е напълно допустимо да кажем "подофицер от СС", макар и да не споменем точният чин (един от изброените пет по-горе). А че в СС използват една почти индианска символика (с тея вождове ) си е отделен въпрос.
Comment
-
gollum написаОк, но това, което съм изброил горе са реални чинове от СС. И реалните им функции са били такива. Инак по същата логика употребата на "NCO" въобще не е на място, защото се отнася само до армията на САЩ, Великобритания и страните от британската общност. Така че е напълно допустимо да кажем "подофицер от СС", макар и да не споменем точният чин (един от изброените пет по-горе). А че в СС използват една почти индианска символика (с тея вождове ) си е отделен въпрос.
що се отнася до наименованията то ключът е не във "фюрер" а в това което стои пред него scharf sturm standarten и т.н. лесно е.
Comment
Comment