pnp5q написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Космически войни-реалност или бъдеще?
Collapse
X
-
-
pnp5q написа Виж мнениеМежду другото, според една сравнително разпространена конспирологична теория срещата вече се е състояла - даже няколко срещи - преди 3 до 5 хиляди години... Имам предвид разните му там религиозни разкази за слезли от небето невероятни работи - и догоните в Африка, и китайския император със слугите-роботи, че и падналите ангели. Та може да сме белязани за наблюдение отдалече.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Тази статия ми напомни за проект Орион и се замислих колко ли разочаровни биха били тогавашните хора, които са проектирали космически кораби с изместимост хиляди тонове, способни да кръстосват Слънчевата система, ако разберат, че дълго време няма да стигнем по-далече от Луната... Намерих интересно клипче, където са тествали принципа и са се опитали да направят подобен абсорбиращ механизъм: https://www.youtube.com/watch?v=njM7xlQIjnQ
Струва ми се, че работи доста добре (особено към самия край на клипчето), но естествено развиването на тази технология да работи с ядрени заряди едва ли е тривиално.
Comment
-
pnp5q написа Виж мнение
Comment
-
ValBo написа Виж мнение1. Боеприпраси. Без кислород няма горене.
Comment
-
ValBo написа Виж мнениеНужни са боеприпаси, които носят окислителят в себе си. Плюс още няколко неща за стабилизацията в полет, защото в космоса нещата са други
Кухулин написа Виж мнениеДопускам, че конструкцията трябва да се адаптира към разликата във вътрешното и външното налягане. Да речем, ако на земята вътре са действали 5 атмосфери, а навън една, в космоса ще са чисти пет, което е с 20% по-голямо натоварване.
Comment
-
ValBo написа Виж мнение1. Боеприпраси. Без кислород няма горенеThis is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
COMMANDER_KEEN написа Виж мнениеРазликата в наляганията е минимална - В цевта действат не 5 стотици атмосфери. в една ловна пушка налягането е 600 бара, предполагам че в 23мм оръдие ще е повече. та един бар повече или по-малко външно налягане не мисле че е от значение.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеКак тогава оръжията стрелят под вода без проблем? Явно в гилзата има достатъчно кислород и тя е херметична.
Колкото до херметичността. Под вода може и да стреля, но ако ги подържиш в нея, ще пропуснат вода. А в откритият космос, подложени на вакум, ще трябват доста добре херметизирани боеприпаси, които да издържат на ниски температури.
И като казах ниски температури - много ми е интересно как ще се държи цевта и проектила при рязката смяна на температура с мнооого голяма амплитудаСънят е слаб заместител на кофеина!
Comment
Comment