беллосллава написа
1.В ерите преди да се разграничат неудушевенеите вярвания (в господ, Бог, Христос (след реалната смърт на човека Христос), алах и т.н.) по в началото хоррата когато са били почти животни - са били групирани на стада ( може да се каже и племена), в стадото винаги има един най-силен и по умен от другите който е водач , както е и сега при животните , само че поради малкото повечето ум при хората в малко по късен етап вече е имало така наречените водачи шамани (религозните заблудители на по слабоумните от него ), и от там той ги управлява и убеждава да го следват чрез вярата в нещо (Предмети , животни и разните там така наречени идоли ) , в по късния етап например елините са имали куп богове (вече частично изродилия се религиозен фанатизъм ) понеже за хората в онова време познанията и уменията им не са били на нашето ниво , сегашните индивиди (Хора ) не разбират как са мислели онези индивиди дори вече хора , ако даден индивид успее да си самозапомни състоянието например когато е бил като малък и да си сравни сегашното състояние ще установи същото което казвам и аз , аз не твърдя със сигурност че помня всичко , дори и половината може би не помня , но със сигурност когато човек има малко познания за да се разреши един въпрос могат да изникнат куп нефактови отговори един от който е свързан някаква религия , и за това аз потвърждавам мнението си че религиите са една световна заблуда изникнала от разните там шамани преди много хилядолетия за заблуда на простолюдието да благоденстват по богаттите че дори най вероятно по умните от тях са се присмивали на по заблудените възможно е и да са ги подстрекавали във вярванията им
2.Така че аз съм изключително твърдо да се забрани със закон вярването , защото в сегашния случай това безразборно религиозно развитие на религийте неминуемо води до всякакви крайности на дълбоко заблудени индивиди , които дори се самоубиват заради вярванията си и за съжаление това се случва най често на хора ( деца до 18г.), по простата причина че тези индивиди все още не са се самоопределили като индивид и все още нямат нужния житейски опит за да могат да разберат какво е това религията и има ли нужда за човека .
За това се е наложило правилото хората да са пълнолетни и непълнолетни , защото този който отговаря за непълнолетния да може да го напътства включително и за религията , но за съжаление вече религиозно заблудили се индивиди (пълнолетни) , заблуждават непълнолетни на свой и чужди поколения , и по този начин това е довело до експанзия на религиите и изродяването им
Comment