Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кризата в Украйна 2013-2014 г.

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Террористы пытались захватить поезд "Москва-Мариуполь"

    Террористы предприняли попытку захвата пассажирского поезда "Москва-Мариуполь" во время его остановки в Славянске.

    Об этом сообщил организатор группы "Информационное сопротивление" Дмитрий Тымчук.

    "По оперативным данным группы "Информационное Сопротивление"... попытка захвата была предпринята во время остановки поезда в Славянске (прибытие в Славянск в 8:06). Сценарий террористов сорвали подразделения антитеррора", - отмечается в сообщении.
    Руската версия от сайт Новорусия:



    В зону боев под Славянском попал поезд Москва-Мариуполь

    Под Славянском, в ловушку спланированную бандформированиями Авакова попал поезд Москва – Мариуполь. Киевская хунта заблокировала железнодорожное движение по всей Донецкой области.

    Сейчас известно о поезде Москва – Мариуполь с мирными жителями, что он остановлен в районе горы Карачун. О том, что происходит с поездом и его пассажирами, рассказывают местные жители.

    – Поезд блокирован, скорее всего, для того, чтобы он оказался в эпицентре боевых действий и спровоцировал Россию на введение миротворческих сил. Это произошло в селе Александровка под Славянском. От поезда отсоединили локомотив. Люди остаются в вагонах поезда и не знают, что им делать. На место выехали родственники пассажиров, которые хотят защитить их. Однако все дороги перекрыты и добраться до поезда не возможно.
    Цитатите са от статии с дадени линкове без да е добавяно каквото и да било. Снимките са от съответните статии.
    Last edited by контрол_alt; 02-05-2014, 12:16.
    С уважение контрол_alt.

    Comment


      контрол_alt написа Виж мнение
      Террористы пытались захватить поезд "Москва-Мариуполь" ..."По оперативным данным группы "Информационное Сопротивление"... попытка захвата была предпринята во время остановки поезда в Славянске (прибытие в Славянск в 8:06). Сценарий террористов сорвали подразделения антитеррора", - отмечается в сообщении...
      Фейк наверное.

      Расписание поезда ¹ 347 Петербург-Мариуполь.
      Славянска - нет.


      Станции в пути поезда

      Санкт-Петербург-Витеб.
      Санкт-Петербург
      Уторгош
      Сольцы
      Дно
      Дедовичи
      Сущево
      Локня
      Новосокольники
      Невель
      Невель 2
      Витебск
      Лиозно
      Рудня
      Голынки
      Смоленск Центральный
      Починок
      Рославль 1
      Жуковка
      Сельцо
      Брянск
      Брянск Орловский
      ---
      граница
      ---
      Зерново
      Хутор-Михайловский
      Воронежская
      Кролевец
      Конотоп
      Путивль
      Ворожба
      Белополье
      Сумы
      Смородино
      Кириковка
      Богодухов
      Люботин
      Харьков
      Харьков-Пасс
      Балаклея
      Изюм
      Святогорск
      Красный Лиман
      Артемовск 2
      Никитовка
      Горловка
      Макеевка Пасс.
      Ясиноватая Пасс.
      Донецк
      Волноваха
      Мариуполь
      http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

      Comment


        Ако наистина Русия не влезе в Украйна след последните събития, Путин се оказва много слаб водач. Веднага се аргументирам: всички негативи са за негова сметка, санкции, изолация, консолидиране на НАТО, скъсване с Украйна, развалени отношения с Германия и ЕС. Всичко това си заслужава ако успее да окупира Източна Украйна, в противен случай губи по всички направления.

        Кремъл няма да нахлуе в Украйна, защото ще загуби много



        в. "Ню Йорк таймс"
        Нийл Макфаркухар

        Хиляди украински войници участват в учения край украинските граници. Руски реактивни изтребители заплашват да нахлуят в украинското въздушно пространство. Украинските власти предупредиха, че пресичането на границата от страна на войниците ще бъде считано за нахлуване. В същото време в Източна Украйна продължава антитерористичната операция, а Вашингтон и Москва продължават да си разменят все по-тежки взаимни обвинения. Дадени бяха първите жертви.

        Генерал Филип Брийдлав - главнокомандващ силите на НАТО в Европа, заяви, че Русия може да завземе Източна Украйна от 3 до 5 дни. С други думи, Русия би могла на практика незабавно да постигне целта си и да превърне Украйна в слаба и неутрална държава.

        Но ще стани ли така?

        На пръв поглед руският президент Владимир Путин има сериозни причини да прати танкове. Той трябва да раздели Украйна до изборите, които ще се състоят на 25 май и ще доведат на власт ново правителство, да отнеме териториите, влизали преди в състава на Русия, да получи пряк достъп до природните богатства и заводите, които имаха огромно значение за военната промишленост по съветско време. А анексирането на Крим го направи изключително популярен в Русия.

        Въпреки това причините, които спират Путин от по-нататъшна намеса, са доста по-сериозни и са повече. Това са цената на поддръжката на окупационната армия, отговорността за благосъстоянието на още няколко милиона души, последиците, които ще имат новите санкции на Запада върху и без това отслабената руска икономика, значителните загуби сред руските военни в резултат на метежите в Източна Украйна, нова категорично антируска западна част на Украйна и вероятно положението и на страна парий.

        На кантара отрицателните последици натежаха над положителните, казват аналитиците.

        "Военната интервенция от гледна точка на Путин е план "Б", разказва Марк Галеоти - професор от университета в Ню Йорк и специалист по военните сили на Русия. "Тази възможност не се отхвърля, но това не е най-добрият изход."

        На Путин му е по-изгодно да подкрепя въстаниците отдалече, за да не позволи стабилизиране на ситуацията в Украйна, което би й дало възможност да влезе в ЕС, или - още по-лошо - в НАТО. Тази тактика Русия успешно използва по-рано при опитите на бившите съветски републики да се сближат със Запада.

        Въпреки това всяко изявление за следващата стъпка на Русия започва с големи заплахи. Малцина биха могли да предположат, че Путин ще превземе Крим за няколко седмици. "Никой, дори самият Путин, не знае каква може да бъде следващата му стъпка", казват експерти от Кралския обединен институт по отбранителни изследвания - британски аналитичен център по въпросите на отбраната.

        Има признаци, че Русия е готова за настъпление.

        Преди седмица украинските власти започнаха антитерористична операция с цел освобождаване на правителствени здания в 10 града в източната част на страната. На това Русия отговори с широкомащабни военни учения край украинските граници. При това Пентагонът преброи 6 случая на нарушаване на въздушното пространство на Украйна, което Русия, разбира се отрече.

        Владимир Путин привеждаше исторически аргументи за завземането на Крим. Неотдавна той използва същия изказ, като говореше за Югоизточна Украйна. Както той отбеляза, по-голямата част от тази територия се е наричала Новорусия по царско време. Правата на етническите руснаци, които там живеят, трябва да бъдат защитени, каза президентът на Руската федерация.
        Значителна част от руските военни средства, включително междуконтиненталните балистични ракети, механизмите за корабите на военноморския флот, двигателите за реактивни самолети и хеликоптери се произвеждат в Източна Украйна.

        Владислав Зубок - експерт по въпросите на Студената война в Лондонското училище по икономика, който се е занимавал с изследване на разпадането на СССР през 1991 г., разказа, че висшите съветски чиновници изпаднали в паника заради перспективата да изгубят Крим и промишления център на Украйна. Така сегашната криза има дълбоки корени.

        Вероятно по-значителен прецедент според професор Зубок бяха военните маневри без нахлуване, които КГБ дълго време препоръчваше за дестабилизиране на неспокойните съседи. Русия използва тази тактика в Берлин през 1958 г., а в Полша - по време на бунтовете на "Солидарност" през 1980-1981 г. Ако Москва е избрала тази стратегия и днес, нахлуването не е неизбежно, каза той.

        Главният аргумент срещу нахлуването е заплахата от процъфтяване на Русия, която Владимир Путин възстанови.

        "На Путин ще му се наложи да обяснява защо рискува нови санкции и да започне война и как той ще може да подобри живота на още 7 милиона души", каза професор Зубок. "Как ще може той да го направи и при това да поддържа стандарта на живота на всички руснаци? Той би казал: "Сега всичко, което правим, е всичко за нашата родина. Време е да затегнем коланите."

        Последиците след анексирането на Крим тласнаха Русия към значителен икономически спад. Стана голямо изтичане на капитали. "Стандард енд Пуърс" намали кредитния рейтинг на Русия почти до най-ниския статут.

        Върху Путин и неговото най-близко обкръжение не повлияха силно санкциите във вид на забрана за влизане в западни страни и замразяването на сметките след анексирането на Крим. Но заплахата от много по-голяма икономическа блокада, от санкции срещу цели сектори на икономиката, които могат да последват след нахлуване в Украйна, са съвсем друго нещо.

        "Сценарият е същият като в Иран", каза Игор Коротченко - главен редактор на сп. "Националная оборона" ("Национална отбрана"). "Руската федерация не е заинтересована да вкарва войски на територията на Украйна", допълни той.

        Освен икономическите проблеми фактът, че славяни ще избиват славяни бързо ще накара руснаците да се замислят върху необходимостта от нахлуване. Макар украинската армия да е слаба и наброява едва 70 000 души, страната помни успешните партизански движения. Според Коротченко Русия по-скоро ще вкара войските си в качеството на умиротворителни сили, ако украинските военни извършват масови убийства.

        Жителите на украинския Изток са доста враждебно настроени към действията на Русия. Според резултатите на допитване, проведено в източните региони, само една трета от населението подкрепя присъединяване към Русия.
        В Крим посрещаха руските военни достатъчно топло и им бе необходимо да контролират само Перекопския провлак, за да отделят Крим от Украйна. Но Източна Украйна ако 40 000 руски войници поискат да се разположат направо на границите, най-вероятно ще ги нападат. А Русия ще понесе и отговорност за наплива от бежанци.

        "Не е възможно да бъде окупиран този регион само с помощта на "зелените човечета", смята Александър Голц - независим руски военен наблюдател. "Ще победите украинците и какво следва? Ще трябва да установявате нова граница. Ще ви трябват не 40 000, а 140 000 войници. В края на краищата, много по-ефективно, че и по-евтино за Русия е да разпалва постепенно конфликта."

        Така Владимир Путин ще постигне необходимата цел. Ситуацията в Украйна ще остане неспокойна, което в крайна сметка ще я направи непривлекателен партньор за ЕС и НАТО. Русия вече приложи този сценария в Грузия и Молoова.

        "Това е нахлуване без танкове", каза Клиф Купчан - експерт от Евразийската група във Вашингтон. "Това е неговата продължителна игра. Мисля, че той ще се опита да използва този сценарий до нахлуването."
        Цитатите са от статии с дадени линкове без да е добавяно каквото и да било. Снимките са от съответните статии.
        С уважение контрол_alt.

        Comment


          контрол_alt написа Виж мнение
          Всичко това си заслужава ако успее да окупира Източна Украйна, в противен случай губи по всички направления.
          Да! Так точно!
          Путин всегда губит

          Ты уже все решил. Спектаклю сегодня заканчивается.
          Кулисы закрываются. Запад - победил!
          ___________
          Появление на Юго-востоке Украины десятков тысяч пророссийски настроенных, вооруженных, смелых и несогласных
          с Киевскими бунтовщиками людей можно не учитывать.

          Да и Крым конечно уже все забыли.
          http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

          Comment


            Eguo написа Виж мнение
            Фейк наверное.

            Расписание поезда ¹ 347 Петербург-Мариуполь.
            Славянска - нет.
            Петербург? По-сериозно моля. Точно в 8:06 минути както е обявено в статията.

            С уважение контрол_alt.

            Comment


              контрол_alt написа Виж мнение
              Сорри,
              ранее слышал на другой форуме сообщение о поезде Петербург-Мариуполь.
              Не обратил внимание на новую версию станции отправления.


              Между тем есть данные о взорвавшемся под Славянском БТР на котором находились боевики "правого сектора" (БТР не ВСУ).
              Причем БТР взорвался сам. Не доехав до линии фронта.
              Видимо сказывается неопытность "правого сектора".
              Но опытность - дело наживное.
              http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

              Comment


                Истината за Кримския референдум от най-надеждния източник. Оказва се, че са гласували не толкова за присъединяване към Русия, колкото против корупцията на донецките управляващи.



                Референдум

                По мнению практически всех опрошенных специалистов и граждан:

                - подавляющее большинство жителей Севастополя проголосовали на референдуме за присоединение к России (явка 50-80 %), в Крыму по разным данным за присоединение к России проголосовали 50-60 % избирателей при общей явке в 30-50 %;

                - жители Крыма голосовали не столько за присоединение к России, сколько за прекращение, по их словам, «коррупционного беспредела и воровского засилья донецких ставленников». Жители же Севастополя голосовали именно за присоединение к России. Опасения перед незаконными вооруженными формированиями в Севастополе были больше, чем в других районах Крыма.
                С уважение контрол_alt.

                Comment


                  контрол_alt написа Виж мнение
                  ...
                  аха, Путин губи по всички направления.
                  http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

                  Comment






                    Източник.
                    С уважение контрол_alt.

                    Comment


                      Никак не подбират. Щом е жив пилота значи е терорист...


                      Дето блокираха военни до едно село, На някой май са му прегазили краката. Обаче не викат лекар ами камера, да снима...
                      Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.
                      Last edited by Sharana; 02-05-2014, 14:52.

                      Comment


                        Раненият на снимката е единият от пилотите на свален хеликоптер, пленен от руснаците.


                        thorn

                        Средновековните църкви в България

                        Comment


                          Коментарите за това видео с пуска на ракета срещу хеликоптера са, че не е ПТУР, а ПЗРК!





                          Същото твърди украинското министерство на отбраната - 2 Ми-24 свалени с ПЗРК, един Ми-8 повреден със стрелково оръжие, двама убити и няколко ранени.



                          thorn

                          Средновековните църкви в България

                          Comment


                            Щом като населението започна да излиза и блокира украинските войски в разни селца и градове и тази акция взе да боксува и да заприличва на имитация. Денят вече взе да преминава, идва нощ....Явно ще има кръвопролития, но да не не стане както в Крим, където украинските войски не само не се биха, но и преминаха на руска служба? Нито са се уплашили украинците, нито пък да не знаят как да се бият.... но клетвата им е пред своя народ, а не пред временно и. д. президент. Всичко е възможно.
                            "Какво ли толкова се е зачела тази свиня? - зачуди се докторът - Кое ли тъй яростно подчертава с молива?"

                            Comment


                              Според лидера на руските сепаратисти в Славянск Пономарьов, техните загуби са трима убити опълченци и двама цивилни.


                              thorn

                              Средновековните църкви в България

                              Comment


                                Те контролират половината град, а още сутринта някъде се каза, че самия щурм на завзетите сгради се очаква вечерта.
                                Този път вече според мен не следва да очакваме дезертиране. Досега пращаха редовни части и там лоялснотта куцаше. Сега вече са събрани точно такива, които са готови да стрелят. Няма нужда да са спец-части, за да стрелят срещу сепаратисти и да щурмуват няколко сгради. Целта не е медийна изява, избегнати жертви сред заложниците и органите на реда и тн.

                                Comment

                                Working...
                                X