Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кризата в Украйна 2013-2014 г.

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Снимка от Грузия 2008, видео от приключило вече "учение", текст на новина от преди седмица...

    Comment


      Между другото наистина нацистите в Львов демонстрират с държането на победители. Въпреки призивите на львовските власти, за пореден път се проведе парад под знамената на дивизията от войските на SS "Галичина".



      Връзката с темата - новината показва разделението на страната и мотивировката на населението в руските части на Украина.


      thorn

      Средновековните църкви в България

      Comment


        Две статии от "Le Figaro", които показват промяната в настроенията в ЕС. Под санкции за отговорността за украинската криза попада начальник Генералния щаб ВС РФ Валерий Герасимов и директор ГРУ Игорь Сергун.

        Загадочный полковник Стрелков бросил вызов Киеву и попал под санкции ЕС



        "Однако настоящее новшество заключается в другом: в этот раз ЕС решил напрямую указать на ответственность российской армии, а точнее ГРУ - ее грозного разведуправления, за учащение столкновений на востоке Украины", - сообщает корреспондент. Санкциям подверглись начальник Генерального штаба ВС РФ Валерий Герасимов и директор ГРУ Игорь Сергун. "Послание ЕС предельно ясно", - полагает М¸вель: 15-м и последним в списке значится Игорь Стрелков, который, по информации европейцев, служит в ГРУ и "причастен к инцидентам в Славянске".


        ************************************************** **************************************


        Всичко е така както е на линка. Нищо не е променяно, нито добавяно. Новината, която не е пускана тук е, че според източника:

        "Вооруж¸нные силы России готовы к выполнению миротворческой миссии на всей территории Украины "

        Линк към оригинала:

        Last edited by контрол_alt; 30-04-2014, 12:33.
        С уважение контрол_alt.

        Comment


          княз Крылов написа Виж мнение
          Всъщност отново не си прав. Смяната на режима в Киев е бил противоконституционен, от там напълно отговаря на определението преврат. Що се касае до Крим, пак не си прав - власта не бе превзета или сменена, а бе удържана. оест хората които са били в административните структури си останаха на своите административни постове, освен доброволно напусналите. Същото се отнася и з изборните длъжности - всичките депутати в Кримската Рада към този момент са до единв избрани на демократични и конституционни избори преди началото на Майдана и си останаха на местата си. МЗожем дълго да спорим дали да контролирани от някого, какви войници са били там , какво са праивли и т.н. и няма да можем нищо да си докажем един на друг, тъй като ще боравим не с факти а спекулации. Но това че правителството на Кримската автономна област не е сменяно и е избрано в съответствие с конституцията на Украина е абсолютен факт. което не може да се кажое за Върховната Рада и правителството в Киев , тъй като след разготването на партията на регионите част от депутатите на най-голямата фракция са се разбягали и са заменени с "делегати на майдана" които нямат народен мандат и нямат конституционен статус. Също като правителството сформирано в нарушение на конституцията (дори тази която е върната от 2004 година) и и.о.презднет Турчанинов, който също в смисъла на конституцията не е възможно да съществува. И в тази формалност (което значи буквално тълкуване на буквата на конституцията и законовите тектове) и се състоя понятието правов и конституционен ред.

          Както казвах и преди - напълно нормално е някой да симпатизира на едните (например аз подкрепям исканията на федералистите, макар и не съм съгласен с някои от методите им) друг на другите участници в конфликта в Украина - това отразява неговата лична ценностна система, погледа му върху световното положение и порцията информация която той възприема и начина по който тойсъзнателно или несъзнателно я интерпретира, но ... това не е повод да казваме на черното бяло и на бялото черно. Има си един установен фактологически материял, и това че някой го пнарича "формалност" никак не отменя неговото физическо присътствие в тази Вселенна. да се затварят очите за него и да се утвърждаве че той не съществува е детинско или като минимум не особенно зряло. Още повече че вместо да дава тласък на дискусията и анализите , само води до дефиниционни спорове , коиот по принцип не могат да имат победител и от там са безкрайни и ненужни.

          Така че нека който иска да казва преврат, който иска да го нарича смяна на правителството в Киев, федералисти и сепратисти, майдановци или фашисти. Да спрем да се хващаме за думите при положение че напълно разбирамче какво е имал пред вид човека който ги е използвал итаз окраска е неговите 5 стотинки към фактите които той обсъжда или анализира. Да обръщаме повече внимание на анализа който правят хората а не на думите които използват, да даваме свои анализи, а ако не можем да се сдържаме и да не влизаме в безкрайни дефиниционни спорове, по-добре е да се въздържаме от анализи и да пускаме голи линкове към информация която според вас е полезно да се знае от хората участващи в или следящи тази тема.
          Князе, очевидно не мога да те убедя в моето мнение, нито ти можеш да ме разубедиш от него. Всяка страна изложи доста изчерпателно своите аргументи и честно казано не виждам смисъл в продължаването на този спор.

          Казаци ще помогнат за "сигурността" по време на референдума за статута на украинската Донецка област

          ============================
          Нели Штепи вече официално не е кмет на Славянск
          Още в първия ден тя посрещна сепаратистите "с хляб и сол" с което си навлече гнева на Киев, но въпреки това изглежда им се е сторила недостатъчно ревностен симпатизант на Русия. На бърза ръка я отстраниха и сложиха на нейно място свой "народен" кмет, като сегашната новина показва формалностите. Нейната история отново ме кара да мисля че организацията на размириците има руски характер, където няма място дори за местни функционери на Партията на регионите.
          Last edited by ndragostinov; 30-04-2014, 21:12.
          Truth will save the world

          Comment


            Партията на регионите се разкапа тотално, доверието в нея е под нулата. Едно от основните обвинения е, че не са направили нищо за премахване на дискриминацията на руското население в Украина. Нормално е сепаратистите да са далеч по-радикални и да нямат доверие на функционерите на бившата партия на властта. Не само на Штепа, но и на Добкин, Тигипко, Кернес /е, той вече е извън играта/ и даже на Царьов.

            Иначе от военна гледна точка, киевското правителство /по точно началника на администрацията на Турчинов/ заяви, че антитерористичната група "Алфа" не са се подчинили на заповедите и ще ги съдят. По късно УНИАН опроверга новината, но очевидно, че Киев има сериозен проблем с формирането на поне е дна част, която да е едновременно и достатъчно боеспособно и достатъчно лоялна именно на киевската власт.


            thorn

            Средновековните църкви в България

            Comment


              Мда, тая снимка от войната в Осетия и Грузия от 2008-ма какво общо има с темата?

              Comment


                Ясна проевропейска и пронатовска позиция на Росен Плевнелиев за кризата в Украйна.

                Президентът Росен Плевнелиев смята, че в кризата с Украйна става дума за оцеляването на самия Европейски съюз като пример за хуманизъм и демократично развитие и в този контекст отбелязва, че Европа не проявява достатъчно твърдост пред Кремъл

                Интервю пред френския вестник Експрес

                Оригиналната статия:

                "La Russie multiplie les vols hostiles au-dessus de la mer Noire", affirme le prеsident bulgare



                "Свидетели сме на нова политика, по-националистическа и агресивна, в страните, които по съветско време се наричаха "близката чужбина на СССР", казва Плевнелиев. Според него най-напред в Крим, а сега и в Югоизточна Украйна Кремъл прилага преднамерена стратегия за дестабилизация. "Кой е наред? Молдова? Балканите?", пита се той.
                ............
                "Знаете ли, че от началото на украинската криза не минава нощ, без български изтребители да излетят, за да прехващат руски самолети, изпълняващи враждебни полети над Черно море?", казва президентът. Той добавя, че за два месеца българските изтребители, които действат в рамките на програмата на НАТО за въздушна отбрана, са изпълнили толкова спешни полети, колкото за последните 20 години.
                ...........
                "Руският проект е антиевропейски по същността си, по ценностите си, по визията си за света и обществото", смята българският държавен глава, отбелязвайки, че Евразийският съюз се представя в Русия като голям проект, "простиращ се от Лисабон до Владивосток", което "изключва и отрича Европейския съюз като такъв".
                ...........
                Президентът смята, че в кризата с Украйна става дума за оцеляването на самия Европейски съюз като пример за хуманизъм и демократично развитие и в този контекст отбелязва, че Европа не проявява достатъчно твърдост пред Кремъл. "Ако отстъпим днес, нашият Съюз не само ще бъде дестабилизиран, но и делегитимиран като демократичен модел в очите на всички, които мечтаят някой ден да се присъединят към него – имам предвид преди всичко нашите съседи на Балканите", казва Плевнелиев.
                ..........
                Той предупреждава за подновената опасност от оформянето на периферна зона в Европа, което би било връщане в XIX век – "точно както иска Кремъл". "Да не забравяме, че всички войни в Европа са започвали заради сблъсък на интереси на великите сили точно в тази прословута периферия", посочва българският президент.
                ..........
                Той подчертава, че не великите сили, а самите украинци трябва да решават бъдещето на Украйна. "Това посредством свободни и честни избори и – защо не – и чрез организирането на референдум за териториалния интегритет на страната", завършва Плевнелиев.
                Кризата в Украйна започва да удря съседните страни. Първата засегната е Русия където икономиката изпада в рецесия според МВФ.

                Руската федерация е в рецесия заради кризата в Украйна. Това заяви ръководителят на мисията на Международния валутен фонд (МВФ) в Москва Антонио Спилимберго, цитиран от "Ройтерс"



                "Ако под рецесия разбирате отрицателен икономически растеж за две поредни тримесечия, то Русия в момента преживява рецесия ", коментира той.

                Спилимберго обяви още, че МВФ рязко влошава прогнозата си за растежа на Русия през тази година. В началото на април, когато бе представена пролетната прогноза на фонда, се очакваше ръст от 1.3%, но по-малко от чесец след това очакванията са занижени четири пъти до 0.2%. "И освен това има рискове този темп за се забави още в комбинация с инфлация от над 6%", добави Спилимберго.
                .............
                Информацията от МВФ е сходна с тази на Москва. По данни на Руската централна банка само за първото тримесечие на 2014 г. близо 64 млрд. долара са напуснали страната, ръстът на икономиката е намалял до 0.8%, а инфлацията на годишна база за 2014г. ще наближи 8%.

                Според експерта на МВФ страната трябва да осигури макроикономическата си стабилност, за да компенсира геополитическото напрежение. Също така Москва се нужда е от гъвкав обменен курс и по-рестриктивна фискална политика.

                Тази седмица агенция Standard & Poor’s (S&P) понижи рейтинга на Русия, а след това и на множество от държавните и големите частни компании, което бе коментирано от деловата преса в страната като връщане на оценката на платежоспособността с 10 години назад.
                Цитатите са от статии с дадени линкове без да е добавяно каквото и да било. Снимките са от съответните статии.
                Last edited by контрол_alt; 01-05-2014, 01:50.
                С уважение контрол_alt.

                Comment


                  кало написа Виж мнение
                  Мда, тая снимка от войната в Осетия и Грузия от 2008-ма какво общо има с темата?
                  И аз го видях това сутринта, ама реших че не си заслужава споменаването като се има предвид източника.

                  Контроле, и до Плевенлиев ли опряхме, да не би да свършиха блогърите дето звездите им говорят?
                  Както и да е, печелите. И аз спирам да посещавам темата по чисто хигиенни съображения.
                  This is my signature. There are many like it but this one is mine.

                  Comment


                    На Донбассе проведут референдум по присоединению к Днепропетровской области
                    По его словам, в этих областях уже созданы инициативные группы по проведению референдума о присоединении Луганской и Донецкой областей в Днепропетровской области в составе единой и неделимой Украины.
                    "Все вполне серьезно. Вроде и деньги нашли на бюллетени, и передвижные избирательные участки закупили, и поддержка есть местная приличная, и соцопросы уже есть", - сообщил он.
                    Он также скептически прокомментировал заявления представителя донецких сепаратистов.
                    "Там Пушилин в Москве какие-то проценты объявляет будущего "референдума 11 мая. Ну-ну. Посмотрим, у кого больше голосов наберется...", - отметил Филатов.
                    Эту информацию также подтвердил главред издания "Цензор.нет" Юрий Бутусов.
                    Ако наистина го направят ще е много голям цирк

                    Comment


                      и до Плевенлиев ли опряхме
                      Росен Плевнелиев е Президент на Република България и главнокомандуващ на БА. Мнението му за украинската криза е важно.

                      Выборы президента 25 мая пройдут при любых обстоятельствах



                      Внеочередные выборы президента Украины 25 мая состоятся при любых обстоятельствах и с юридической точки зрения будут считаться состоявшимися.

                      Об этом на пресс-конференции заявил заместитель главы Центральной избирательной комиссии Андрей Магера.

                      "Выборы 25 мая состоятся при любой погоде. Конечно, не хочется, чтобы мы столкнулись с проблемой невозможности голосования на отдельно взятых участках. Исключать этого, к сожалению, нельзя, особенно в наших условиях. Однако задача должна стоять таким образом, чтобы такого количества участков было как можно меньше",
                      Тези сигурно са някакви нови звезди, Управление государственной охраны Украины (УГО). Откакто пиша в тази тема повтарям, че не е останало нищо боеспособно и неинфилтрирано в украинските сили за сигурност.

                      Военные учения в Киеве проведет Управление госохраны, - Минобороны (обновлено)



                      В Министерстве обороны заявляют, что не они организовывают эти учения

                      Тактико-специальные военные учения в ночь с 30 апреля на 1 мая в Киеве проведет Управление государственной охраны Украины (УГО).

                      Об этом заявили в пресс-службе Министерства обороны Украины, пишет РБК-Украина

                      Также стало известно, что в учениях будет задействована военная техника Минобороны.
                      Цитатите са от статии с дадени линкове без да е добавяно каквото и да било. Снимките са от съответните статии.
                      С уважение контрол_alt.

                      Comment


                        "Знаете ли, че от началото на украинската криза не минава нощ, без български изтребители да излетят, за да прехващат руски самолети, изпълняващи враждебни полети над Черно море?", казва президентът. Той добавя, че за два месеца българските изтребители, които действат в рамките на програмата на НАТО за въздушна отбрана, са изпълнили толкова спешни полети, колкото за последните 20 години.
                        Някой има ли по-точни данни, подкрепящи това твърдение? Оставяме настрана какво трябва да значи "враждебен полет", интересно ми е наистина ли се изпълняват прехвати, при това през нощта.

                        Comment


                          Внеочередные выборы президента Украины 25 мая состоятся при любых обстоятельствах и с юридической точки зрения будут считаться состоявшимися.
                          Естествено. Белютините сигурно вече са докарани с самолети от Вашингтон и сложени в кутиите - няма връщане назад, толкова пари са изхарчени Само че има една тънкост.

                          Ако правителството не успее да осигури достъп на всички граждани до урните в избирателните райони съответно тяхното местожителство, това ще направи изборите и техните резултати недействителни. С оглед на сегашните изявления че в Юго-Източните части на страната изборите няма да се провеждат, буквално премахва всякаква юредическа легитимност на подобно занимание , освен ако Киевските власти не признаят че тези територии не влизат в състава на Украина като държава , и избирателите в тези райони не са украински граждани.
                          Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

                          请您死在地狱般的阵痛
                          [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
                          きさまはしんでくださいませんか
                          [kisamawa shinde kudasaimasenka]

                          Comment


                            Я честно рад!

                            ...Исполнительный совет Международного валютного фонда (МВФ) сегодня одобрил двухлетнюю программу "стэнд-бай" для Украины объемом 17,01 млрд долл. США (800% квоты) с немедленным предоставлением 3,19 млрд долл. в рамках исключительной компетенции фонда, сообщает УНИАН...

                            Ура!
                            http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

                            Comment


                              Монго интересно интервю и информирана гледна точка. Не съм съгласен с всичко в него, но със сигурност си струва четенето:

                              Comment




                                За ситуацията в Славянск. Интересно четиво. Убеждава ме, че там не действа организация, командвана от Путин, но когато местните психари вземат властта, също не е приятно. Гнусен бардак.


                                thorn

                                Средновековните църкви в България

                                Comment

                                Working...
                                X