Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кризата в Украйна 2013-2014 г.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Dinain написа Виж мнение

...Путин, мы говорим тебе на твоем и на нашем родном русском языке - пошел на Х...
    Граждане Восточной Украины...
    Днепропетровск антипутинский митинг 2.03.3014 (07)
    Интересно, что в этом видео было "антипутинским" (на какой минуте?)
    И где прозвучало " Путин, мы говорим тебе на твоем и на нашем родном русском языке - пошел на Х...
    Граждане Восточной Украины." ?

Это твое мнение или как-то связано с видео?

Аз знам на руски език по-добре от теб... в това видео, не е имало нищо "анти-Путин"

П.С.
    Уважаеми хора. Стига е взаимна пропаганда.
    (Спомням си, като форум обвини Русия през 2008 година. Почти единодушно).
    Нека да изчакаме за утре.
    Започне работна седмица - много неща ще станат ясни.
    http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

Comment

За това се твърди, че е снимка на про-украински митинг в Одеса

Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

Пилот написа Виж мнение
        http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-26410431 - главнокомандващият на ВМС на Украйна е минал на страната на Крим, но бил назначен в събота? Някой да знае кой всъщност го е назначил?
        Председатель Совета министров Автономной Республики Крым Сергей Аксенов сообщил сегодня в Севастополе, что подписан приказ о назначении командующим ВМС АРК контр-адмирала Дениса Березовского, который накануне был назначен киевскими властями командующим ВМС Украины. После этого Березовский принес присягу на верность народу Крыма...Стоит отметить, что Денис Березовский был назначен на пост главы ВМС Украины 1 марта указом исполняющего президента Александра Турчинова... сообщает ИТАР-ТАСС.

Comment

Eguo написа Виж мнение
          Интересно, что в этом видео было "антипутинским" (на какой минуте?)
          И где прозвучало " Путин, мы говорим тебе на твоем и на нашем родном русском языке - пошел на Х...
          Граждане Восточной Украины." ?
          На 56 секунде ясно виден плакат "Путин! руки проч от Украины". Нигде не видны Русские флаги, в отличии от флага ЕС с надписью NOWAR. Так 1М39 - "Украина не Россия! Мы за МИР!", 2:20 - Плаката на котором стоят рядом слова "Путин" и "Террорист". 2:35 - "Путин вон с Украины!"

Нет ничего плохого соглашаться или не соглашаться с определенными лицами на этом форуме - у всех свое мнение. Но не надо строить из себя слепого и непонявшего.
          Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
          [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
          きさまはしんでくださいませんか
          [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

княз Крылов написа Виж мнение
            На 56 секунде ясно виден плакат "Путин! руки проч от Украины". Нигде не видны Русские флаги, в отличии от флага ЕС с надписью NOWAR. Так 1М39 - "Украина не Россия! Мы за МИР!", 2:20 - Плаката на котором стоят рядом слова "Путин" и "Террорист". 2:35 - "Путин вон с Украины!"

Нет ничего плохого соглашаться или не соглашаться с определенными лицами на этом форуме - у всех свое мнение. Но не надо строить из себя слепого и непонявшего.

Извини, качество моего компьютера не позволило мне рассмотреть этот антипутинский плакат (2:20), развернутый на камеру. Вижу террорист, но кто - непонятно.
            Но я увидел "Путин вон с Украины!" тоже на развернутом на камеру плакате (2:35). Да, оказался я не прав. Был один (или два) лозунга против Путина.

(Флагов России кстати одинаковое количество с ЕС), а "Украина не Россия! Мы за МИР!" - я сам поддерживаю на 100%.

Но откуда взялись слова: " " Путин, мы говорим тебе на твоем и на нашем родном русском языке - пошел на Х...
            Граждане Восточной Украины." ? Мне не удалось найти в этом видео.
            Наверное это импровизация Динайна.
            Attached Files

Comment

Думите са в описанието на клипа от потребителя, който го е качил.
              „Аз, Драгомир, писах.
              Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

gollum написа Виж мнение
                Имам един донякъде страничен въпрос към тези, на които руския език им е майчин (Eugo, Крылов) - по отношение на украинския език. От общуване/четене в руско езични форуми и блогове съм останал с впечатлението, че за някой, който свободно владее някой от трите езика (руски, украински, белоруски) не е никакъв проблем да разбере/използва който и да е от другите два. Така ли е? Защото аз сравнително добре владея руски език, но имам много сериозни проблеми да разбера нещо писано на украински или белоруски.
                Някъде бях попаднал и на информация, че по съветско време в Украйна се е учил и украински. Дали е така?
                Езиците не са толкова близки колкото българския и македонския. Въпреки това при всекидневно общуване се свиква лесно. Аз съм бохемист и разбирам украински сравнително добре. В източна Словакия също съм наблюдавал безпроблемно общуване между словаци и украинци. Но колкото и да се опитват да го отдалечават от корените му, украинския си е източнославянски език. Проблемите при разбирането му идват най-вече от взаимстваната лексика и множеството вторично въведени промени. Лексика и дори цели конструкции са били взети от западно-славянските езици (достатъчен пример е думата за "обичам" - кохати (kochać : любить). От страна западните славяни са били под силно немско влияние и това допълнително отдалечава украинския от руския. Срещат се множество немски думи, които не са налични нито при нас, нито в руския - укр. барвник, фарбник; чеш. barvivo, слв. farbivo, пол. barwnik, рус. краситель). Ако започнете да учите чешки или полски в един момент ще се изненадате, че сте започнали да разбирате и украински. Беларуският има малко по-усложнена ортография като там има явления като цекавизъм и дзекавизъм, които правят езика да изглежда сложно в нашите очи (напр. цяпер вм. теперь).

Comment

Пилот написа Виж мнение
                  Думите са в описанието на клипа от потребителя, който го е качил.
                  Ага, понятно.

Comment

Пилот написа Виж мнение
                    http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-26410431 - главнокомандващият на ВМС на Украйна е минал на страната на Крим, но бил назначен в събота? Някой да знае кой всъщност го е назначил?
                    Командващият ВС на Украйна, когото Янукович назначи седмица преди да избяга, е роден в Беларус. Предишният му пост беше на командващ на ВМС. Доколкото знам замени етнически украинец. Контра-адмирал Березовский е заел поста му. Междувременно днес правителството го е освободило и е назначило на негово място украинец - контра-адмирал Гайдук.
                    Last edited by Duque de Caixas; 02-03-2014, 21:40.

Comment

Едно мнение за цялата дандания в Украина от човек който трудно може да се обвини в предубеденост в полза на САЩ

The source for The Daily Show fans, with episodes hosted by Jon Stewart, Ronny Chieng, Jordan Klepper, Dulcé Sloan and more, plus interviews, highlights and The Weekly Show podcast.

The source for The Daily Show fans, with episodes hosted by Jon Stewart, Ronny Chieng, Jordan Klepper, Dulcé Sloan and more, plus interviews, highlights and The Weekly Show podcast.
                      Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
                      きさまはしんでくださいませんか

Comment

Duque de Caixas написа Виж мнение
                        Командващият ВС на Украйна, когото Янукович назначи седмица преди да избяга, е роден в Беларус. Предишният му пост беше на командващ на ВМС. Доколкото знам замени етнически украинец. Този е заел поста му.
                        Янукович назначал Юрия Ильина (родился в Гомели, Белорусь)

Исполняющий обязанности президента Украины Александр Турчинов своим указом ¹183/2014 назначил Дениса Березовского командующим Военно-морских сил Вооруженных сил Украины.

Командующие Военно-морскими силами Украины за время их существования:
                        22 марта 1918 — вице-адмирал Михаил Саблин
                        30 апреля 1918 — контр-адмирал Михаил Остроградский
                        10 июня 1918 — контр-адмирал Вячеслав Клочковский
                        апрель 1992 — октябрь 1993 — вице-адмирал Борис Кожин
                        октябрь 1993 — октябрь 1996 — вице-адмирал Владимир Бескоровайный
                        28 октября 1996 — 20 мая 2003 — адмирал Михаил Ежель
                        21 мая 2003 — 23 марта 2006 — вице-адмирал Игорь Князь
                        23 марта 2006 — 17 марта 2010 — адмирал Игорь Тенюх
                        18 марта 2010 года — 26 июля 2012 — адмирал Виктор Максимов
                        27 июля 2012 года — 19 февраля 2014 — адмирал Юрий Ильин
                        1 марта 2014 — 2 марта 2014 контр-адмирал Денис Березовский.
                        с 2 марта 2014 — контр-адмирал Сергей Гайдук

Comment

Коментар на New York Times за това защо опциите за отговор на САЩ са крайно ограничени:

Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

Езиците не са толкова близки колкото българския и македонския.
                            И аз това съм чувал от украинци говорещи руски, както и от руснаци говорещи украински. В смисъл езиците(без практикуване) не са взаимо разбираеми, или както е на английски "mutually intelligible". Както написах, предполагам са по-скоро като български и србски. Ако четеш писан текст(на кирилица обаче, щото напоследък сърбите изобщо не я използват) се разбират близо 60% от написаното, че и отгоре. Ако слушаш...ами трудна работа. Хващаш смисъла(което само по себе си не е малко), ама до там.
                            This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Това пък е мегастранна новина, която ако е истина то Украйна е пред мат.

Comment

С това за Китай и Турция мисля че малко са прекалили

请您死在地狱般的阵痛
                                きさまはしんでくださいませんか

Comment

Working...
                                X