Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кризата в Украйна 2013-2014 г.

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    княз Крылов написа Виж мнение
    ЩО се касае до украинската армия и мобилизация - пари за нормална такава няма. Тоест ще се разчита на патриотичният дух на войниците. Под допълнителна мобилизация не виждам какво може да се постигне освен да раздадът още оръжие на радикалите, от което нищо хубаво няма да излезе. Но да, за мазало много не трябва ...и всички необходими условия са налице.
    И проблема не спира с войниците (въпреки, че разходите за тях също не са малки) за разлика от тях техниката има нужда от обслужване зареждане с гориво, снаряди, патрони и т.н., а това струва пари.
    Някъде четох данни за състоянието на хазната на Украйна след свалянето на Янукович и цифрата на останалия валутен резерв беше под 15млрд. долара, което за страна като Украйна граничи с фалит.
    Към въпросния момент този резерв бавно беше "претопяван", за да се задържи пропадането на националната валута.Оценката беше, че парите ще стигнат за по-малко от 2 месеца при тогавашните нива на внос. Вариантите за eмитиране на дълг вече ги няма ... последният опит са провали заради събитията в Киев. При това положине, ако някои външен играч не се намеси мобилизацията просто ще ускори фалита.

    П.С. Имам една молба към хората пускащи линкове и статии от руски сайтове. Ако е възможно слагайте по един ред резюме за съдържанието на статията/линка.За хора като мен неразбиращи достатъчно добре руски ще е голямо улеснение.А в момента най-актуалната информация идва именно от подобни източници.
    Nobody has three balls but some people have two very good ones!

    Comment




      Британските власти не споделят такава информация



      САЩ също ...
      Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

      请您死在地狱般的阵痛
      [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
      きさまはしんでくださいませんか
      [kisamawa shinde kudasaimasenka]

      Comment


        Около 15-хиляден митинг В Петербург в поддръжка на военната интервенция в Крим:

        Comment


          То е ясно, че без подкрепа отвън украинците няма да се решат на военен сблъсък с една от световните суперсили.
          А ако някой реши, че този сблъсък му е изгоден, пари ще се намерят бързо. Все пак залогът тук е огромен.

          В Днепропетровск днес е имало 10 хиляден митинг "анти-Путин". А градът по принцип се смяташе, че гравитира повече около идеята за отделяне от Киев, по подобие на Одеса, Харков и Донецк.

          Comment


            Bulgarion написа Виж мнение
            Кало,това на снимката про-руски паравоенни части ли са ?

            Comment


              Не знам дали има някаква връзка със случващото се но в петък стана нещо любпитно при мен. Малко предистория: Живея и работя в Екатеринбург от Декември 2011г. получих разрешение на временно пребиваване, работа в къщи и т.н. гледам да оправя натрупаните борчове в България. Дотук нищо интересно заслужаващо някакво внимание.В петък обаче ми звъни телефона, номера непознат, представи се младо момиче от фирмата за която работя (изключително държавна собственост) и ме уведомава че в документите с които съм кандидатствал за работа не са намерили копие от военната ми книжка и ме помоли да предоставя такова копие понеже всички мъже до 50г подлажали на военен отчет. След като обясних че нямам руско гражданство и де факто постоянно пребивавам в страна член на НАТО от другата страна неловко замълчаха, извиниха ми се за безпокойството и затвориха. Стана ми интересно как така 3 год. не се сетиха за мен а сега ни в клин ни в ръкав такива разговори!

              Comment


                хихи, нещо снимки, видео от тия многохилядни мероприятия да намериш?

                Comment


                  До NATAN:
                  Човече, нищо случайно няма. Това се опитвам да кажа - че се действа по предварително подготвен план, и безумните решения на новото правителство в Киев само ускориха процеса. Путин никога няма да допусне Украйна да му се изплъзне.
                  Макар че в момента нещата ми изглеждат по-скоро така: Москва печели на тактическо ниво, но в стратегически план е губеща, защото вече каквото и да стане, психологическите граници са прекрачени и нищо няма да е като отпреди 2 дни. Безспорно при военен сблъсък Русия ще е победител, но не съм сигурен дали тази победа няма да е пирова за новата митническа общност.

                  Comment


                    Ето едно любопитно видео:
                    Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.


                    Иначе украинците потвърдиха, че ПВО частта им във Фиолент е пленена:
                    Сегодня ночью в Севастополе российские военные силой захватили зенитно-ракетный дивизион Воздушных Сил Украины, который находится в районе мыса Фиолент
                    Прибыв на КамАЗе со снятыми номерами, они сначала заявили, что получили приказ охранять украинскую воинскую часть, но затем, окружив ее и угрожая применением оружия, вторглись на территорию.
                    В настоящее время техника и оружие находится под контролем российских военных, а личный состав воинской части разоружен.
                    Белбек обаче все още не е превзет. Там има ескадрила Су-27 и батальон за радиотехническо обезпечаване. По украински източници:
                    Сегодня командир Севастопольской авиационной части, на Бельбеке в 9 утра провел построение всего личного состава воинской части и личного состава батальона радиотехнического обеспечения
                    На построении было военнослужащих ознакомили с общественно-политической обстановкой в Украине и обращением командующего Воздушных Сил Вооруженных Сил Украины.
                    После построения личный состав был вооружен и выставлен по внутреннему периметру административной территории воинской части в патрулирование .
                    В 12.00 часов к КПП части прибыли два вооруженных военнослужащих Российской Федерации и сообщили, что они уполномочены вести переговоры. Указанных военнослужащих провели к командиру. Они сообщили, что им необходимо знать тип и количество оружия, находящегося на складе хранения стрелкового вооружения воинской части.
                    Также держит оборону и личный состав радиотехнического батальона «Бельбек». Как ранее писала Гражданская оборона, командование Севастопольской бригады тактической провело переговоры с новоизбранным мэром Севастополя Алексеем Чалым . Который отметил , что в случае необходимости российские военные могут провести операцию по нейтрализации сопротивления украинских военнослужащих.
                    В 12.20 командир воинской части в сопровождении указанных военнослужащих отбыл для ведения переговоров.
                    We don't see things as they are, we see them as we are
                    ---Anais Nin----

                    Comment


                      Незнам ама лично на мен ми е кофти от всичко това което се случва. Всяка година пътувах през Украйна насам натам и ми направиха впечатление на приятни хора. Маршрута ми беше Брянск,Киев,Одеса през Силистра в България. Дефакто разлика в стандарта Русия-Украйна се вижда доста контрастно даже на ниво малки градчета или села. Имах контакти с украинци и от разговора с тях останах с впечатлението че не са много въодушевени от предстоящото асоцииране с ЕС. Повечето бяха наясно с обстановката в България и се опасяваха че и при тях ще се получи същото. За правителството обаче бяха единодушни че е корумпирано.

                      Comment


                        Малко уточнение - да, несъмнено т.нар. "вежливи хора" са от руските ВС - част от тях - тези с БТР-ите, тези около летището, тези около парламента - от бригадата морска пехота на ЧФ, разположена в Крим (по-точно - от СпН към морската пехота). Нито БТР-ите са последна дума на техниката, нито оръжието им чак толкова особено - ПКМ-СН, АК-74М, ГП-25/30/34, РПГ-22/26, РШГ, СВД-С и т.н.
                        Хората с Тигрите, обаче, са малко по-различна боза - най-вероятно СпН на ГРУ, регистрационните им номера са от Северно-Кавказкия военен окръг, но сред тях може да има и хора от 45 огвп СпН. Въоръжението им - ПКП, АК в различни модификации, вкл. АКМ с ПБСи, РПГ-та и прочее, различни видове оптически, колиматорни и специални прицели, вкл. май мернах и топловизионни.
                        Всички изброени дотук са с варианти на последните два вида униформи на руските ВС, последно и предпоследно поколение БЖ и амуниция, общовойскови каски и десантни каски от предпоследно поколение (последното поколение още се изпитва).

                        Съвсем различно нещо, което вече коментирах в друга тема тук, са онези хора, които завзеха в първата вечер парламента на Крим, а по-късно вероятно участваха в тренировката/инсценировката край същия този парламент. Най-вероятно те са от новосъздадените Сили за специални операции - с цел диверсионни действия на чужда територия. Екипировката и въоръжението им е абсолютно възможно най-доброто, модерно и скъпо, вкл. някои западни видове огнестрелно оръжие. Едва ли носят последните (освен снайперски пушки) в Крим - няма да има боеприпаси за тях.

                        И малко към текста с източник БТВ за ВС на Украйна и Русия - цифрите са, меко казано, нямащи много общо с действителността.

                        Comment


                          NATAN написа Виж мнение
                          Незнам ама лично на мен ми е кофти от всичко това което се случва. Всяка година пътувах през Украйна насам натам и ми направиха впечатление на приятни хора. Маршрута ми беше Брянск,Киев,Одеса през Силистра в България. Дефакто разлика в стандарта Русия-Украйна се вижда доста контрастно даже на ниво малки градчета или села. Имах контакти с украинци и от разговора с тях останах с впечатлението че не са много въодушевени от предстоящото асоцииране с ЕС. Повечето бяха наясно с обстановката в България и се опасяваха че и при тях ще се получи същото. За правителството обаче бяха единодушни че е корумпирано.

                          Разкажи по-подробно за впечатленията си от украинската и руската провинции - стана ми интересно...
                          А на мен ми се струва, че сегашното противопоставяне само ще засили чувството за "украинска общност", което към този момент е било по-отчетливо в Галиция, на запад от Киев, а сега има индикации, че такива настроения се разпростроняват и в по-умерените украински провинции на юг и на изток от Киев.

                          Comment




                            а сега има индикации, че такива настроения се разпростроняват и в по-умерените украински провинции на юг и на изток от Киев.
                            Къде ги тия индикации?

                            Comment


                              Състав на украинските ВВС:

                              http://en.wikipedia.org/wiki/Ukrainian_Air_Force"


                              Fighter Aircraft
                              Sukhoi Su-27 USSR Air Superiority Fighter Su-27
                              Su-27S
                              Su-27C
                              Su-27P
                              Su-27UB 36 Total 42 Su-27. Only 16 are in full combat readiness, others are in reserve. Two were repaired, 2 more will be repaired till the end of 2012[25]

                              Mikoyan MiG-29 USSR Multirole Aircraft MiG-29
                              MiG-29S
                              MiG-29A
                              MiG-29M
                              MiG-29UB
                              MiG-29MU1 80[24] Around 100 in reserve. 5 MiG-29MU1 Ukrainian upgrade (1 in 2011). Additional two were renovated in 2012.[25]

                              Bomber Aircraft
                              Sukhoi Su-24 USSR Tactical Bomber Su-24M 36[24] Total 120 Su-24, some Su-24M, only 36 in service, other are in conservation. One Su-24M will be repaired
                              "

                              Comment


                                кало написа Виж мнение




                                Къде ги тия индикации?
                                Съдя по прочетеното в украински форуми и електронни издания, което разбира се, си е част от информационната война, но пък и ние главно цитираме руски източници. Предполагам, не казвам, че е на 100% така.

                                Comment

                                Working...
                                X