Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кризата в Украйна 2013-2014 г.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Крилов написа
    Пълна деамунизация на населението, ако трябва и с обиски по домовете, но оръжието трябва да се изземе от населението, особенно след като в хаоса бяха разграбени няколко военни и полицейски арсенала.
    Само малка забележка - това ще да е най-малкият проблем на Украйна. Дори да го оставят. А ако ще се връща, нито има кой да се занимава с това (Обиски по домовете, сериозно, всички жилища в Украйна?!), нито е продуктивно. Много по-ефикасен метод е да се обяви амнистия и парична награда за всяко върнато оръжие.

Както казах и преди единственото разумно решение което аз виждам е Съвета по безопасност на ООН да вземе решение за вкарване на смесен контенгент сини каски, възстановяване на държавността в Украина и провеждани на строго наблюдавани от всички заинтерисовани и незаинтерисовани страни избори на нова Рада и Президент.
    Хм, преди 10 дни не виждаше друго решение освен разделяне на Украйна на две. Какво те накара да промениш мнението си, ако мога да попитам?
    "No beast so fierce but knows some touch of pity."
    "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

T-72М написа Виж мнение
      Тя границата няма да се променя.По скоро ще се мине по изпитаният модел в Приднестровието,Абхазия, Южна Осетия,Северен Кипър..
      Такива паралели са пресилени а и няма изпитан модел. Украйна не е стреляла с РСЗО по Севастопол, няма и да го прави. Северен Кипър пък е анексиран от държава, която нито има претенциите за международен престиж, нито участва в съвета за сигурност, нито има какво толкова да губи.
      Така че се съмнявам да има Осетински сценарий. Доколкото четох, руски паспорти са издадени само на служителите от Беркут, за да се гарантира безопасността им, като се успокоят нещата.
      This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

По принцип анализът на Крилов разчита на един кофти фактор - реално да има има разбирателство между ЕС/САЩ/Русия е възможно и логично, Крим и изтока ще слушат каквото кажат вежливите мълчаливи хора без опознавателни знаци, но отсрещната страна във вътрешнополитическия конфликт изглежда силно фрагментирана и пълна с много разнопосочен народ. Оттам и могат да изскочат неадекватни единични действия на крайни елементи които да объркат положението.

Между другото четох за сблъсъци около някаква администрация, май в Донецк, и което хич не ми харесва като описание - едните демонстранти превземат от другите демонстранти сградата, а органи на реда под някаква форма просто липсват - все едно цялата държавна структура се е изпарила. Ако това не се вземе бързо под контрол просто анархията ще се задълбочи страшно бързо и може лавинообразно да се създадат изключително кофти събития просто защото никой нищо не контролира (а в такива условия малки крайни групи от двете страни ще изплуват нагоре). Недай си боже да почнат да се изсипват разни демонстранти от Киев в източната част или от сорта за да се антагонизират с про-руски настроените хора, нещата ще започнат да излизат от релси.
        „Аз, Драгомир, писах.
        Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Мой приятел е в Днепропетровск от няколко месеца и днес ми пише, че по улиците няма нищо особено. Само изрази притеснения, че е възможно Русия да вземе части от Крим и, че украинската гривна се е обезценила с 30%.
          "No beast so fierce but knows some touch of pity."
          "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

...

Хайде малко по-спокойно.

Пилот
            Last edited by Пилот; 02-03-2014, 02:05.

Comment

Денайн, бъркаш възможен изход с оптимален. В момента реално не виждам как може да се постигне оптимален изход и всичко върви до разпарчатосване. Никога не съм виждал разделянето на Украина като добър вариант - най-малкото ще се избият да се карат при кого да остане Киев. Сценария който описах по-скоро е описание тип "как аз бих направил" - засега няма никакви изтгледи той да се осъществи ;(

Съмнявам се че Русия сама може да реши проблемът с Украина. Може да стабилизира положението за кратко, но ще е въвлечена в ситуация в който ще се налогжи да остане там за вечни времена, щото реакционистите само ще чакат извеждането на руски войски за да почнат всичко отначало. При положение че Русия е антагонизирана от една немалка част от Украинското общество, я изключва от списъка със приемливи умиротворители (освен ако не е в състава на международна група).
              Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
              [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
              きさまはしんでくださいませんか
              [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

Съмнявам се че Русия сама може да реши проблемът с Украина. Може да стабилизира положението за кратко, но ще е въвлечена в ситуация в който ще се налогжи да остане там за вечни времена, щото реакционистите само ще чакат извеждането на руски войски за да почнат всичко отначало. При положение че Русия е антагонизирана от една немалка част от Украинското общество, я изключва от списъка със приемливи умиротворители (освен ако не е в състава на международна група).
                Подценяваш днешна Русия. Конфликта ще е разреши со кротце, со благо и со малко кютек(ама без умрели). В приемливи времеви граници. Това показва всичко случващо се до момента. След това Украйна ще изпадне в дефолт, Русия ще я спаси(частично) и нещата ще продължат естественият си ход.

Comment

Това ако приемем, че никакви проблеми не е имало и евромайданците всички са били само десантни групи нацита подготвени от външни сили и хвърлени в Украина с цел да я дестабилизират. Но това не е така - Украина отдавна е разделена на Запад и Изток и нацитата може да не са "украинският народ" но са едно хиперболизирано лице на определена реакция, която намира съчувствие у много хора в Украина. Достатъчно много че да не трябва да се пренебрегва. Този конфликт не може и не бива да има механическо решение ...
                  Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
                  [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
                  きさまはしんでくださいませんか
                  [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

Ситуацията в Украйна може да намери паралел с Приднестровието. По същия начин се развиват и ще продължат да се развиват. Малорусия = Приднестровие. Вероятно е в такъв случай в западната част на Украйна да се развиват процеси на автономия подобни като в Гагаузия. За това ще съдейства КНР с правото си на вето - тук Русия ще преглътне някакви стратегически загуби в Централна Азия.

Comment

Не мисля че има какво да преглъщат като са "съюзник" в БРИКС.

Comment

княз Крылов написа Виж мнение
                        Това ако приемем, че никакви проблеми не е имало и евромайданците всички са били само десантни групи нацита подготвени от външни сили и хвърлени в Украина с цел да я дестабилизират. Но това не е така - Украина отдавна е разделена на Запад и Изток и нацитата може да не са "украинският народ" но са едно хиперболизирано лице на определена реакция, която намира съчувствие у много хора в Украина. Достатъчно много че да не трябва да се пренебрегва. Този конфликт не може и не бива да има механическо решение ...
                        Украинците изгониха една меко казано компромисна личност, с интелект далеч по-нисък(не мислех че е възможно) и манталитет много подобен на този на Бойко Борисов. Това само по себе си е победа за момента. Евромайданцците не са никакви фашисти. Обикновени тъповати бабаити, но бабаити подкрепяни от част от населението. Това не значи че Украйна е тръгнала да се разпада. Знам че това е най-интересният сценарий...но нищо такова няма да се случи. Това което изглежда реално в момента е още по-пълна автономия за Крим. Колккото до варианта аншлус с Русия, ами самата Русия няма да го позволи. Просто широка автономия.

Comment

Крилов май визираше ей тези в кафявото и бръснатите глави, сравнително надолу в статията, не че е задължително да са такива каквито той спомена де, но поне на външен вид навяват асоциации: http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-26397323
                          „Аз, Драгомир, писах.
                          Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Тъкмо писах, че Украйна трябва да стане федерация и ала-бала и ме светна, че това са тотални глупости.
                            Украйна има два проблема - тотално компрометирана политическа класа и липса на каквато и да е реална икономика.
                            Може да се види какви бяха резултатите от т.нар. "Оранжева революция", може да се видят и резултатите от управлението на Янукович. Ако искате се върнете и при Кучма и Кравчук. Тази страна е нямала свестен лидер, не виждам и такъв на хоризонта, тъй като всички партии са свързани с определени икономически интереси рядко целят добруването на редовия украинец. Украинците това го съзнават и емигрират масово, а тези които остават се радикализират.
                            Не знам как ще има позитивен изход за Украйна и украинците, когато управляващата класа е прогнила. Тук би била ролята на Европа да намери един получитав и да го подкрепя, но уви европейската политика е страхлива, а и Русия няма да го позволи това никога.
                            Дълбоко ме съмнява, че ще гледаме война ала Том Кланси, но и не виждам светлинка за Украйна. Ще бъде вечно разкъсвана между Запада и Изтока, ще е жертва на слаба икономика и неработеща политическа класа. Общо взето черна дупка на картата, която е обречена на циклични кризи с про и анти отенък. За да се излезе от този порочен кръг трябва безпрецедентно ниво на диалог между Русия, Европа и САЩ, нещо което напоследък не се вижда.
                            Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

Вообще никогда не могла понять чеченскую войну. Я русская, рождена русской, отец военный... А дальше все так сложно, что стала понимать за ЧТО люди поднимают волю, ставят смысл жизни и идеи превыше всего. Мне обидно, мне стыдно, что я русская ( я раньше гордилась этим), я хочу попросить у людей прощения, хоть ничего и не делала. Мне реально больно, хоть я и не ездила в Крым, но я знаю и болею за людей, кто переживает оккупацию и засилие русским режимом, режимом Путина, кто лечил детей тут, в Киеве, за кем я наблюдала и стараюсь помочь... Я думала, что не могу помочь им при их смертельных болезнях... Я не могу помочь даже их близким сейчас, в захватнической войне, в Армянске, дикая слабость за которую стыдно и грустно. Поклон и мольба о прощении. Мне так жаль... Я так хотела бы помочь, но это будто стена. Прости, Тим (18 июня 2012 года, его мама и сестры)

Писмо на моя приятелка от ФБ, наистина страхотен човек .... Понякога ние тука даже не усещаме каква трагедия е там.

Comment

CNN Breaking News ‏@cnnbrk
                                John Kerry condemns what he calls "the Russian Federation's invasion and occupation of Ukrainian territory."
                                .
                                Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

Working...
                                X