Малошумната скорост е средно 5-6 възела по принцип. Толкова позволяват и съвременните водометни системи.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Подводният флот на Русия, март 2009
Collapse
X
-
Кухулин написа Виж мнение
В фильме использованы фрагменты из фильма: U-571
И после някой ми обяснават че любимият ми U-571 бил фантастика! Че той даже се използва за обучение на екипажите на Акула клас атомни подводници!This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеИмаше там едни взривове към средата, май за тях става въпрос. А филмчето си е готино.
Един от най-големите гафове във военен филм, който съм виждал.
Иначе филмчето което си пуснал наистина е готино. Особено да се видят системите, сонара и т.н. в една Акула. И как решението за стрелба не се изчислява от компютъра, а с линийка и моливче. Ако кадрите са автентични де.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеМомента от попадението на торпедото. Сцената е запазена марка на U-571. Там разрушителят след попадението от торпедото спря на място. А преди това беше в режим пълен напред. Значи нещо тежащо между 3000 и 4000 тона (ако вземем немски разрушител от ВСВ) при скорост над 30 възела, спря...мигновено! Даже малко като че ли се върна назад. Отрицателно ускорение в действие.
Един от най-големите гафове във военен филм, който съм виждал.
Иначе филмчето което си пуснал наистина е готино. Особено да се видят системите, сонара и т.н. в една Акула. И как решението за стрелба не се изчислява от компютъра, а с линийка и моливче. Ако кадрите са автентични де.Last edited by foton11; 08-02-2013, 05:40.
Comment
-
Изгледай филма (заслужава си между другото). Там разрушителят спира на място, все едно се е ударил в стена. Не случайно написах 3000 - 4000 тона при над 30 възела. Дори целият нос да изчезне, корабът няма да спре на секундата. Много уважавам спомените на ветерани и ги чета с удоволствие, но дори те не отменят законите на физиката.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеИзгледай филма (заслужава си между другото). Там разрушителят спира на място, все едно се е ударил в стена. Не случайно написах 3000 - 4000 тона при над 30 възела. Дори целият нос да изчезне, корабът няма да спре на секундата. Много уважавам спомените на ветерани и ги чета с удоволствие, но дори те не отменят законите на физиката.Last edited by foton11; 08-02-2013, 08:19.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеОсобено да се видят системите, сонара и т.н. в една Акула. И как решението за стрелба не се изчислява от компютъра, а с линийка и моливче. Ако кадрите са автентични де.
Comment
-
Според мен ( сигурен съм на 99%) е снимано в полигонни условия - тренировъчен тренажор или нещо подобно.
На няколко места има "плоски" тавани - такова нещо на руски кораб или подводница не съм виждал или най-малко трудно се намитат, навсякъде минават тръби и кабели до които трябва да има мигновенен достъп. Също откритите луминисцентните лампи (пури) по таваните - подобни лесно откачащи се светила са само на брега. Или има монтаж от полигонни и реални (от лодката) снимки.
А за униформата - издокарани са естествено за филмчето, никой в морето не излиза с вратовръзка.Last edited by Сун Дзъ; 08-02-2013, 12:04.
Comment
-
Kramer написа Виж мнениеВинаги съм се питал защо в подводницата офицерите са с бели ризи и вратовръзки. Бялата риза се замазва за един ден, да не говорим пък в подводница.
Докато кителите с якички са много по практични. Няколко дни, а някои и по седмица могат да изкарат с една якичка.
Comment
-
Не, офицерите и мичманите не носят холандки или откопчаващи се отстрани панталони.
Съвсем различни са им дрехите.
В случая сигурно се бъркаш от снимката, че матросът е с холандка с малка яка - това е нормалното "нарядно" облекло
при руснаците.
Между другото съм забелязал, че руските матроси винаги са били по-мърляви и неугледни от българските. При това на застанали за дълго време борд до борд кораби ( разбирай все руски кораби), сходни и по размер, и по предназначение. Въпреки, че строевите методи при руснаците винаги са били по-драконови.
Comment
-
В ежедневната си работа офицерите, мичманите и матросите от подводния флот носят една и съща форма:
ПП
методи при руснаците винаги са били по-драконовиLast edited by кало; 08-02-2013, 19:07.
Comment
-
кало написа Виж мнение...думичката е "драконовски" и идва от името на Дракон Законодателя.
Comment
Comment