Това е шведската "Висби" - ама защо им е. По-добре да си гледат "Волво" и "Сьолинген".
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Българските фрегати
Collapse
X
-
Господа, нека бъдем реалисти.
ВМС на България, никога не са били на нивото на ВВС или кашимерците. Направете елементарна справка какво са предсатвлявали ВМС, ВВС и СВ в средата на 80-те и ще видите, че ВМС са били като бедни роднини на другите два рода войски.
Пак ако трябва да сме реалисти с две стари фрегати и четири нови корвети флота ще е на ниво, което не е бил никога.
Минно-тралните сили влизат в графа "кораби за бойна поддръжка", така че ще има кораби там.
Да не забравяме, че ВВС ще има базирани многоцелеви самолети на Безмер, което заедно с патрулните самолети могат да вършат сериозна работа в акваторията на Черно море. Да не говори, че един ден ако ни дойде акъла и си поръчаме БЛА от класа на Predator.
Отделно, че имаме "Гранична полиция", която ще набира допълнителна сила поради факта, че сме граница на ЕС.
Както казах големият въпрос е какви ще са корветите.
За мен Gowind 170 са отличен вариант. По-малки са от 200, но 200 могат да приемат 10 тонни вертолети, което е ненужно щото вече си взехме 5 тонни AS 565MB.
P.S.
Това е виц нали?
Флота планира нанасяне на ракетни (конвенционални и с оръжие за масово поразяване) удари по вражески съединения още в Мраморно море.Peace Through Strength -- Victory Through Devastation
Comment
-
P.S.
Това е виц нали?„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
1951 написаP.S.
Това е виц нали?
А през 80-те години флота е имал други задачи от сега.
По въпроса за фрегатите - струва ми се че след няколко години ще сме с две финансови котви под формата на "фрегати на политическа цена".Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Пилот написаИмаше някакви настойчиви слухове, че радарите на бреговите П-35 могат да видят Мраморно море от някакви хълмове по Странджа. Иначе ракетата си стига до там...
Но П-35 е предвидена за следене на самолети, не на кораби.
И понеже е сантиметрова, долната част на лепистока ще бъде отрязана от местниците (планини хълмове, гори и пр).
Т.е кораб няма да видиСънят е слаб заместител на кофеина!
Comment
-
Става въпрос не за П-35 радара, а за П-35 ракетата.
Редута го дават, че може да лети над 450 km. на голяма височина.
До тук добре, но кой ще целеоказва на комплекса? Въобще това за целене на кораби в Мраморно море е крайно съмнително.
Иначе теоретично е възможно да се леко ремонтират и модернизират фрегатите под формата на пряк офсет към корветната програма.
Иначе в момента военните се чудят от къде да намерят пари за втората фрегата. Може и банка да оберат. :sm113:Peace Through Strength -- Victory Through Devastation
Comment
-
Сега се сетих, че ние имахме едно Ка с радар (25 май, сега си е в музея във Варна) през осемдесетте. Доколкото зная то е можело да целеуказва Мълнията и Осите, дали е било възможно да дава информация и на бреговия комплекс?
(естествено не броим факта че като се вдигне хеликоптера по време на война ще го свалят почти мигновено)„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Comment
-
Нанесение ударов по надводным кораблям на дистанциях, многократно превышающих дальность прямой радиолокационной видимости, потребовало создания системы разведки и целеуказания для противокорабельных ракет. Авиационная разведывательная система “Успех” была создана Киевским НИИ радиоэлектроники (ныне НПО “Квант”) под руководством главного конструктора И.В. Кудрявцев. Она состояла из бортового радиолокационного комплекса обнаружения надводных целей и аппаратуры трансляции радиолокационной информации, размещенных на самолетах Ту-16РЦ, Ту-95РЦ (позднее на вертолетах Ка-25РЦ) и на кораблях.
Само не мога да намеря на каква дистанция работи РЛС на Ка-то...„Аз, Драгомир, писах.
Comment
-
Пилот написаСамо не мога да намеря на каква дистанция работи РЛС на Ка-то...Ка-25Ц мог патрулировать на расстоянии до 200 км от корабля базирования. Бортовая РЛС обнаруживала цель на расстоянии до 250 км, а АСПД передавала данные на корабль.Peace Through Strength -- Victory Through Devastation
Comment
-
Според спомените на Йото Йотов (разбира се малко с негомлъвки), но ракетните удари по подхождащите вражески корабни групировки в Мараморно море нашите кораби щели да нансят в рамките на Обединения Черноморски флот. Освен това пред Босфора четирите подводници носели дозор, а основната маса кораби изпълнявала ПМО, ПЛО и конвойна служба.
Така, че целеуказването нямало да е наша работа.Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
За Йото Йотов точно това ми казаха - много неща е написал, но повечето с недомлъвки и трявба да се проявява фантазия за да си сглобяваш картинката. Точно затова се заинтересувах закнигата му.
В едно руско материалче за Редута в прав текст си пише:
Ракетный полк Черноморского флота, оснащенный комплексом "Редут", неоднократно перебрасывался из Крыма в Болгарию своим ходом. Там он занимал позиции, с которых мог вестись обстрел района Дарданелл и части Эгейского моря.
Вероятните отговори създават интересни теории...Peace Through Strength -- Victory Through Devastation
Comment
-
1951 написаСтава въпрос не за П-35 радара, а за П-35 ракетата.
Редута го дават, че може да лети над 450 km. на голяма височина.
До тук добре, но кой ще целеоказва на комплекса? Въобще това за целене на кораби в Мраморно море е крайно съмнително.
Иначе теоретично е възможно да се леко ремонтират и модернизират фрегатите под формата на пряк офсет към корветната програма.
Иначе в момента военните се чудят от къде да намерят пари за втората фрегата. Може и банка да оберат. :sm113:
по горе говорихме за опасностите, от днес- в. Труд:Пирати отвлякоха наш кораб в Либерия
Пирати отвлякоха повреден български кораб край Либерия и три дни го влачиха на буксир към съседната Кот д'Ивоар.
“Тахома рийфър”, който сега е в неизвестност,е бил без екипаж. Собственикът му Валентин Михалков оцени пред “Труд” загубата си на $1 млн.
Похитителите атакували с мачете тримата местни охранители на борда. Силите на ООН в страната и местните власти не се намесили.Last edited by tonev; 17-05-2007, 04:38.Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.
Comment
Comment