Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Българските фрегати

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

tonev написа
    астрахан е правен за атаки по наземни цели. с тия 2 установки град...
    Къде са тия установки? Няма нищо такова. по-скоро "Астрахан" е типичен СКР - по нямземни цели освен с оръдието не визждам с какво друго ще стреля.
    Моряко, именно румънците са пример защо не трябва да се купуват британски кораби. Разходите по "довъоръжаването" подлудиха румънците. Според мен изхода не е да се купуват "политически боклуци", а да се похарчат пари за модерни кораби, които в следващите години няма да налагат харчене на средства. Както е казано - Никой не е толкова богат, за да купува евтини неща. За съжаление нашите в МО не им пука, важното е да се получават "политически" комисионни ... :evil:
    Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
    Неизвестен руски адмирал

Comment

аз викам, одзава, първо да проверяваме нещата преди да отсичаме така.
      Last edited by кало; 02-01-2008, 12:13.

Comment

Вярно, признявам си - сгрешил съм. Отдавна не съм чел за проекта "Буян". На времето се обсъждаше да му сложат един "Кащан" на кърмата, за да повишат неговата ПВО устойчивост. Реших, че това са сложили като гледах тръбите.
        Значи с тоя "Град-М" отзад става още по-весел проект. В такъв случай на нас за какво ни е?
        Неизвестен руски адмирал

Comment

Odzava написа
          Къде са тия установки? Няма нищо такова. по-скоро "Астрахан" е типичен СКР - по нямземни цели освен с оръдието не визждам с какво друго ще стреля.
          Моряко, именно румънците са пример защо не трябва да се купуват британски кораби. Разходите по "довъоръжаването" подлудиха румънците. Според мен изхода не е да се купуват "политически боклуци", а да се похарчат пари за модерни кораби, които в следващите години няма да налагат харчене на средства. Както е казано - Никой не е толкова богат, за да купува евтини неща. За съжаление нашите в МО не им пука, важното е да се получават "политически" комисионни ... :evil:
          Aми румънците не са точно най-подходящия пример. Те просто зинаха за голяма хапка(в случая Тип 22) и съответно го загризаа дръвото.
          А в случая с тип 23 иде реч за малко по-различен кораб, построен вероятно към средата на 80те(зависи кой си вземем - a имайки предвид че следващите два най-стари които вероятно им предстои да продават са HMS Argyll и HMS Lancaster нищо чудно в крайна сметка да се окажем с кораб по-нов от Смели), на който спокойно можем да менкаме оръдието
          Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

Добре, де ще ги купим, но за какво ще ги ползваме? "На "смели" оръдието си върши добра работа. Не се предполага да се стреля с кораби по-големи от него, че и колкото него.
            Според мен дилемата е или да купим съвременни кораби, или боклуци които за нищо не стават и да имитираме наличието на флот. Това е.
            Иначе за нови кораби ако има пари има и кой да ни ги построи. Руските кораби за момента според мен отпадат поради простата причина, че там нямат опит все още със строежа на съвременни кораби. А да купуваме хибриди - не си струва. Иначе в Германия, Италия, Франция и т. н. строят съвременни кораби. Но срещу пари. За без пари - през 1955 г.
            Неизвестен руски адмирал

Comment

Odzava написа
              Добре, де ще ги купим, но за какво ще ги ползваме? "На "смели" оръдието си върши добра работа. Не се предполага да се стреля с кораби по-големи от него, че и колкото него.
              Според мен дилемата е или да купим съвременни кораби, или боклуци които за нищо не стават и да имитираме наличието на флот. Това е.
              Иначе за нови кораби ако има пари има и кой да ни ги построи. Руските кораби за момента според мен отпадат поради простата причина, че там нямат опит все още със строежа на съвременни кораби. А да купуваме хибриди - не си струва. Иначе в Германия, Италия, Франция и т. н. строят съвременни кораби. Но срещу пари. За без пари - през 1955 г.
              E ako гледаме за какво ще ги ползваме, не трябваше да взимаме и Ванделаар и въобще нищо не трябва да взимаме. За същото за което ползваме Дръзки, за това бихме могли да ползваме Арджил и Ланкастър, да не споменавам, че точната им година на пускане на вода е 1991. Демек значително по-нови са от всичко което го има у нас изключая може би Мълния, а да имат и вертолети, че и ХАС. Верно ние ще трябва да ги ползваме с Пантерите вместо с Линкс или Мерлин(малко окълцотва възможностите за борба с дребните кораби, понеже ги няма четирите Сий Скюа на Линкса), но пак си е нещо. Единственото нещо дето може да създаде проблеми е снабдяването със Сий Улф но не виждам да се задава масов разход на зенитни ракети.
              А в случай, че решим да сменим 114 мм. топове за 76 мм. такива няма да се охарчим кой знае колко.

A мамалигарите се натресоха на кораби строени 1984 и 1986 г.
              Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

Първата работа като купуваш е да знаеш какво ще го правиш. Да не давам глупави примери.
                Обаче да купиш кораб без смислено въоръжение (румънците) или кораб + РСЗО (предлагания "Астрахан) или бракувани кораби е просто безотговорно. Винаги и навсякъде наличието на даден кораб означава планирано тктическо използване на последния. Във великия български флот подобно нещо сега не се наблюдава. Поне аз не мога да го забележа, но не ми е и работа. А е имало време и страни които са строели корабите си за сражение с точно определен противников кораб. Ама ние знаем повече ...
                За британския флот си признавам, че не съм в течение. Може и да са супер - екстра споментите фрегати. Тогава следва въпросът да се отнесе към МО.
                Иначе ако седнат сериозно да разгледат какво могат да купят нашите няма начин да не си харесат нещо стойностно. Ама парите трябва само за покупката трябва да отидат.
                Неизвестен руски адмирал

Comment

The Bulgarian government plans to purchase a second Wielingen-class frigate and at least four french state of the art Gowind 200 corvettes, preferably built in Bulgaria by Armaris,a joint company of the French DCN and Thales Group. According to the Ministry of Defense, the Bulgarian Navy should have at least one new corvette by 2010.

Доколкото разбирам Ще закупим втора фрегата от клас Wielingen и най малко 4 френски корвети Gowind 200 които може би ще бъдат построени в България oт Armaris заедно с DCN и Тhales и през 2010 ще купим още 1 корвет

Comment

= "До 2010 ВМФ ще има поне 1 нова корвета (в смисъл от 4-те общо)"
                    "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                    "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Моя грешка не разбирам много английски

Comment

Да се радваме ли, да плачем ли...
                        Според това което чух наскоро, ще имаме и 3-те белгийски фрегати, и 4 Гоуинд 200. На въпросите ми от типа "няма ли да е загуба на пари" и "откъде толкова екипаж" човекът с който говорих ми каза - това е политическо решение, не търси много логика. Но ще стане.
                        „Аз, Драгомир, писах.
                        Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

ммм, можем да си купим 3 -4 подводни рифа на политическа цена...
                          Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.

Comment

идеята за Гоуинд 2000 отпадна преди месеци. Две стари белгийски или холандски плюс нещо по-малко.

Comment

ОТ
                              Пилот написа
                              На въпросите ми от типа "няма ли да е загуба на пари" и "откъде толкова екипаж" човекът с който говорих ми каза - това е политическо решение, не търси много логика.
                              Искал е да каже "не търси армейска логика", защото политическа очевидно има А за армейската логика си спомням един виц от войнишко време:
                              - Защо в армията всичко е оградено?
                              - За да не влезе логиката вътре.

Та така, военните се водят по една логика, политиците по друга, цивилните - по трета, и всеки счита чуждата за идиотска А решенията се вземат както обикновенно в пресечната точка на трите криви.
                              /ОТ
                              "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                              "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Те тия криви май се пресичат в една друга реалност. Интересно какво холандско творение са харесали нашите. А за корветите е аистина жалко. Като казаха, че ще вземаме пак на политическа цена кораби стана ясно, че флота пак ще се пълни със скрап.
                                Неизвестен руски адмирал

Comment

Working...
                                X