Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Джобни работи

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Въпросът е че дори вашинктонски крайцер има поне 50:50 шанс срещу панцершифето, при това ако е сам, а те обикновенно не са, освен това превъзходството в скорост му позволява да следи германският кораб и да повика подкрепление..ако се наложи.
    И как точно добре се представят японците? и колко зле британските?

Comment

Японските линейни крайцери след модернизацията са много добри и адекватни за защита на самолетоносачи - бързоходни с нелоша хоризонтална защита, тежки оръдия.Британските също се представят добре, макр, че два са изгубени по страшно наимен начин - едният пратен да се бие с брегова и палубна авиация, а втория без модернизация пратен срещу съвременен кораб /кораби/, като броим и акцията срещу френския флот.
      П.В.

Comment

Пламен вече писа колко добре се представят британците. ще спомена само, че пораженията нанесени от японците оправдават загубата им. Да не говорим, че британците са минимум с 2-3 ВОЕННИ години по-млади
        а шанса 50/50 е много ефимерен. Все пак "Ексетер" нищо съществено не постига с Графа. А за следенето при тези радари е много относителна работа. Иначе Бисмарк нямаше да го търси целия британски и половината американски флот.
        Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
        Неизвестен руски адмирал

Comment

Ексетър не е "нормален" вашинктонски крайцер. + това германците обикновенно вадят доста късмет в началото на битката...който обаче бързо свършава, а ако не си съгласен с моите аргументи (които са подробно описани в началото на темата) може да се пробваш да ги обориш.
          За линейните крайцери: единият британски изобщо не е модернизиран и съответно е 15-20 години по-стар от японските, а тези същите са ефективно защото са можели да бягат, иначе когато нещо ги е срещнало (независимо какво) ги е потопило (бих казал бълбукнало ама ще ме здъвчат).
          И какво за следенето?

Comment

Хе хе, намерих сайт с ценички

КГ 5 -7,4 млн.

Comment

Не възможно.Цената на Худ е 6 и нещо милиона, на Нелсън - 7.5 млн, а на Родни 7.6 млн.Според твоите цифри 10 години по-късно строен кораб е по-евтин!!!! Не е възможно.Сигурно са смятали цената без двигателя
              П.В.

Comment

А аргументи? Или както би казал Кемерер : емоции. А сега защо корабът струва толкова (те англичаните си знаят и си казват колко струва, ама разни хора не та не)
                1. съвсем нормални машини, серийни, без изгъзици
                2. съвсем нормална бронева схема, без скъпи изгъзици( като наклонен вътрешен пояс или скосове, все неща трудни от инженерна гледна точка)
                3. оръдия от среден калибър, по-евтини от големите/
                4. Корпус без изгъзици, прости форми, пълни, без булб (посленият вдига цената на гражданските кораби с поне 5%)
                Ей за това е евтин въпросният кораб.

De Ruyeter написа
                Сигурно са смятали цената без двигателя
                Да бе да, и без бронята, и без корпуса.
                Last edited by Gaden Gogi; 28-10-2005, 16:55. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Не те майтапя.Най-скъпото нещо в един кораб са машините.На Нелсън машините са повече от обикновени, палубата му при погребите е по-дебела от тази на КГV, има два калибър - те трябва да довнасят за цената, по малък е като корпус и водоизместване
                  П.В.

Comment

Айде бе, значи ти ми разказваш вицове, а аз се трепя с фактология. +това за какво ли си губя времето с тебе при положение че ти дори не си правиш труда да прочетеш какво са ти написали другите. при това съм го забелязвал многократно.

Comment

Къде е изгъзицата на Нелсън, че да бъде толкова скъп?
                      П.В.

Comment

Ами аз съм ти го написах, да го беше прочел. Писнало ми е специално на тебе да ти пиша(казвам) нещо по поне 3 пъти.

PS. освен това много добре знаеш че МРАЗЯ да ме търсят по GSM-а, особенно когато мога да бъда намерен на стационарен телефон.

Comment

За цените погледнах и сверих цените - според Кембъл Венгард струва 11.53млн без оръдейните кули.Според Брейер - 9млн фунта.При условие, че той е леко удължен КГV със същото брониране, даже малко по-слабо съм склонен да считам, че цената на КГV е колокото неговота.Освен това при КГV англичаните инвестират в разработката на нови оръдия, кули и т.н., което струва пари.При Ойген нещата също не са много ясни Сулига два пъти в една и съща монография сочи различни цени веднъж - 105млн марки, втория път около 5млн фунта за Ойген, а съотношението марка-лира не е 21:1
                          П.В.

Comment

Продължаваш да дрънкаш простотии, Хората изрично си казват КОЛКО СТРУВА, ама не, според него не било така. Има си ФАКТИ има си и на някого какво му се иска.
                            За цените: ти си дай цените в марки, има си таблици за курсовете и ще го сметнем, отделно дето ти НЕ ЗНАЕШ колко е обменният курс, но пък заявяваш че този не бил верен
                            PS. Пък аз знам защото съм проверил

Comment

Е, за Венгард/КГV и в двата варианта се оказва по-скъп от твоите перфектни изчисления 11.53млн паунда не са 7млн.А Ойгет, че е скъп, скъп е, но не е ясно коя сума е вярната, макар, че съм склонен да отдам предпочитание, че струва 105млн марки
                              П.В.

Comment

И къде съм казал че Венгард е 7 млн???? Или и ти не знаеш какво и защо го пишеш?
                                и Няма ли най-накрая да си направиш таблица? в цени в марки (това май ти го писах вече) и после в зависимост от годината ще сметнем всички (и анг и герм.) в долари (защото курсовете които имам за от разни валути в долари и ще си спецтя една сметка() и ще видим колко нормални кораба еможела да построи Германия вместо разните изгъзици, примерно:
                                линеен кораб (по цената, пък и според договорите по водоизместване) с 203мм оръдия и кашкавалена броня. или пък единственният и неповторим по рода си БРОНЕПАЛУБЕН линеен кораб
                                Та чакаме да си направиш табличката. (ако и да е къде по лесно с мъгливи доводи да доказваш че черното е бяло)

Comment

Working...
                                X