Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Джобни работи

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Относно доковете: те са проблем само за капиталните кораби, а от тях германия успява да построи повече, примерно към момента на потапянето на Бисмарк германия е построила 4 линейни кораба, Англия само 2.
    Цените: КГ 5 по дании които изрових са стрували по 10 млн. средно (е аз намерих данни и за 7 ама да предположим че са за непълна комплектация)
    Британските тежки крайцери излизат по около 2 млн. (ексетърите по 1,6)
    леките по 1,2
    В началото на войната има само един модерен самолетоносач и това е Арк роял.

Сега трябва да побачкам малко, но след малко ще изровя списъчният състав да сметнем колко са били крайцерите.

Comment

Гога, тежките крайцери крайцери не са ли били по 1млн и нещо?Само Белфаст и Единбург са излезил по-скъпи?
      П.В.

Comment

Добре Гоги, а как така се получава, че по-долу пак в тази тема и на други места твърдиш, че немските кораби не струват пред английските, строени преди 1935 г., а пак тук но малко по-нагоре, твърдиш, че същите тия английски кораби не трябва да се включват в сметката. Кое от двете е вярно?
        Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
        Проект 22.06.1941 г.
        "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Гога, ти си писал, че в концепцията на джобните има нещо гнило, а линейните райцери Рипълс и Ринаун с тяхната слаба вертикална защита, кули и т.н. не са ли сбъркани.Ами 5-те "Р" не са абсолютно остарели, немодернизирани и следователно трябва да се отправят за претопяване.Същото важи за Нелсъните с ниската скорост и класа Куин Елизабет - 2 от тях също немодернизирани.И то какво излиза само петте КГV и Худ да оставим.Всеки кораб си е полезен по своему - я да съпровожда конвой, я за брегови обстрел
          П.В.

Comment

Камерер написа
            Добре Гоги, а как така се получава, че по-долу пак в тази тема и на други места твърдиш, че немските кораби не струват пред английските, строени преди 1935 г., а пак тук но малко по-нагоре, твърдиш, че същите тия английски кораби не трябва да се включват в сметката. Кое от двете е вярно?
            Ako може и да ме цитираш, веднага ще ти отговоря....аха имаш предвид Шпее срещу линкор, ами не струва, по простат причина че има доста голяма разлика в класът на единит и на другият кораб, нямам спомен да съм писал че немски кораб от ВСВ е по-слаб от кораб от същият клас от ПСВ
            За Ройтер: съвсем е логично кораб на 25 години да е непригоден, само дето никой не е тръгнал да строи през 30-те кораб проектиран 13-14-та,
            Нелсъните когато са строени са супер-пупер и няма нищо което може да излезне на равно с тях, за Р също. И изобщо да се осещаш че ти липсва логика в поста?
            Относно ВСВ именно Ремонт и реконструкция са полезни, а Худ не, по простата причина че той не е модернизиран и дефакто е корито от ПСВ, прекрасен за времето си но просто времто е отминало.

Comment

Айде, от мен да мине - ето:
              Gaden Gogi написа
              Такаа, скоростта им позволява да избягат от всеки линкор, дори на бързоходните QE. Но. Но в същото време Англия разполага с 4 линейни крайцера (Тигър, Худ, Ремонт, Реконструкция) всеки един от които може да нагъне и трите джобни линкора наведнъж, без да им оставя никакви шансове да избягат. Като четирите могат в доста добре да прикри2ят комуникациите на Обединеното кралстов. Това е очевадното издишане на концепцията.
              Ама все пак са си твои постове, би трябвало сам да знаеш какво си писал
              Проект 22.06.1941 г.
              "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Много добре знам и поради това съм ти написал че говорим за кораби от съвсем друг клас, и за да не го пропуснеш съм ти го написал и с червеничко.

Comment

Gaden Gogi написа
                  Много добре знам и поради това съм ти написал че говорим за кораби от съвсем друг клас, и за да не го пропуснеш съм ти го написал и с червеничко.
                  Точно това имах предвид
                  Значи, как се връзва това твърдение с друго ти твърдение, че британските кораби от преди периода на Първата световна война не струват нищо? Избери едното. Или немския флот трябва да се сравнява с целия британски, включително тоя, дето е по-старичък, след като има такива поразителни характеристики, или по-старите британските кораби (като Худ) не стават за нищо и не могат да се броят срещу строения главно след '35 година немски флот. Не можеш да изтъкваш и двата аргумента, трябва да се откажеш от единия
                  Проект 22.06.1941 г.

Comment

Че защо да избирам? Като съм ти го казал от ясно по-ясно? Кораб от ПСВ не може да се равнява с кораб от същият клас строен за ВСВ? какво му е станното? А въпросните линейни крайцери ти ги ставняваш с крайцер, въпросният е 2-3 пъти по малък от тях. Това не значи обаче че те имат някакви шансове срещу кораб от техният клас. А Худ както е бил немодернизиран е ставал само за борба с крайцери (и то условно защото машините му са се задъхвали).

Comment

Именно. Следователно, британските кораби, постройка преди 1935 година все пак стават за нещо. А дори и само бройката им да погледнем, пак става ясно, колко безнадеждно е немците да се опитват да догонват англичаните по флот
                      Проект 22.06.1941 г.

Comment

Впрочем, тук има още един съществен момент. Ако Германия започнеше бурно да строи флот, надвишаващ разрешеното по двустранния им морски договор от 1935 г. (в реалността тя не прави това и не надминава квотите по този договор - дори не ги достига), то Великобиртания би могла да отговори с реципрочан порграма и да запази превъзходството си. Към това следва да се добави, че Германия не може да скрие сторежа на капитални кораби, а Великобритания има по-големи корабосторителни и финансови възможности. Та в този смисъл най-много да се достигне до някакъв вариант сходен с този перди ПСВ.

Comment

всичко е условно.Ако Рипълс бъде поставен на мястото на Хией ибоят е на къса дистанция 5-6000м срещу три джобни, не залагам на него
                          П.В.

Comment

Сомо дето рипъл не е Хией и шофьорът му не е японец, и оборудването не е японско..сам си направи извода.
                            Все още чакам от тебе да изнесеш данни за цените на германските кораби, 6-те тежки крайцера и 4-телинкора.
                            Аз снощи рових, Аретуз са били по 1,2 млн, Линдер по 1,5, Кент по 1,9, преоборудването на нещо (леколинеен крайцер, линкор) в самолетоносач по 1,2

Comment

Бях в командировка, ще поровя през уикенда
                              П.В.

Comment

Хм, точно за японските линейни крайцери недейте да говорите лошо. Те се представят даже много добре. За разлика от британските.
                                Рейдерската война не предполага сражение между равностойни кораби. Така че 4 британски + 2 френски са твърде малко за да заловят 3 германски кораба в морето.
                                Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
                                Неизвестен руски адмирал

Comment

Working...
                                X