Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Задълбочен поглед върху коритата

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

нарочно го слагам като линк защото много бавно се отваря и така е по-добре.

Comment

та зи вечер ще ги разгледам подробно
      П.В.

Comment

Статия за лщбимите ми силови установки.Ама да знаете че са ми много любивми. Само едно допълнение: когато се говори за Саратога и Лексинктън нека се има предвид че макар и преустроени от капитални кораби те са на светлинни години от тях по ниво на защита, и тов е причината за появата на споменатия минимален проблем.

Comment

Наричаш Уест Вирджиния коритарник, но виж отколко торпеда ляга на дъното?Девет?А принс ъф Уелс заминас 6.Иначе за турбоелектирическата уредба трябва малко повечко време да прочета по задълбочено статията
          П.В.

Comment

A коритарника колко попадения като на Принца щеше да издържи?? И изобщо има ли кораб дето може да издържи в неговата ситуация???? 9 са я оцелили, ама колко от тях са щели да свършат работа? Изобщо за торпедните попадения може да се говори само ако се гледат оцелели кораби и то в места където няма специфични механизми, Иначе по твоята логика Шарнхост го цъфват 11, при това не въздушни, това дали значи че има по-добро ПТЗ от Вирджинията????

Comment

Не, Шарнхорст е с отвратна ПТЗ плитка в носа и кърмата валопроводите са почти открити около 4.5м в мидел.Уест Вирджиния булиран е към 9м.Шарнхорст има късмет, че е изял повечето торпеда в средата и освен това някои са се взривили върху броневия пояс от вълнението.Не стига това ами те са го ударили с 3 от едната и 8 от другата, тоест не само в единия борд
              П.В.

Comment

Аз друго имах предвид.

Comment

каква ти е идеята?
                  П.В.

Comment

Че е некоректно да се съди за защитата по потънал кораб, просто там само се знае че е поел толкова, но не се зне колко са били достатъчно, при такова сравнение трябва поне единият от корабите да е оцелял, и да няма попадения в измислени места:какво имам предви? ами следното -Никой кораб не би оцелял при попадение във валът, не заради самото попадения а заради дукта образувана от дисбалансирания вал.

Comment

Това е много трудно установимо след което торпедо Шарнхорст е бил "готов".За Уест Вирджиня сравнително лесно се отрива истината.Там янките твърдят, че белята е настанала, защото торпедата удрят кораба през кратки интервали от време 10-20 секунди до 1 мин. и не може да се води адекватна борба за живучест, до като Шарнхорст получава торпеда в продължение на 90 минути
                      П.В.

Comment

ми аз нали това казвам,мноого е трудно и относително, осввен това е страшо важно дали са на единият или и на двата борда.

Comment

То и за Шарнхорст имаше спор за торпедата а Вирджиния не знам май повечето са в единия борд, защото е швартован за друг кораб
                          П.В.

Comment

принципно казвам, 'щото ако е в единичт бод може да се обърне, а в двата ще гази равномерно, от друга страна ако са двата може да стане като с принца.

Comment

мисля, че на Уест Вирджиния е откъснат руля
                              П.В.

Comment

Е, а това какво го боли за непотопяемостта???
                                обади ми се да се разберем за довечера че нещо мремето се зговня.

Comment

Working...
                                X