Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Задълбочен поглед върху коритата

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Те затова англичаните са давали зор на фронцузите да се завърши Ришельо по-бързо.Предтсавяш ли си КГV + Ришельо срещу Бисмарк.След неуспеха на английските операции в Дакар и Мерс ел Кабир - френския флот ни се потопява ни бяга с английски има друга опасност: Страсбург, Дюнкерк +Ришельо да минат под немско командване.Представи си този сценарии
    П.В.

Comment

Този сценарий мога да си го представя само с френски екипажи, а в такъв случай е много съмнително.

Comment

Представи си го с немски и френски и английски
        П.В.

Comment

Няма как, ще им отиде страшно време да го разучат как функционира, характеристиките на механизмите и оръжията (за набавянето на муниции тук изобщо не говорим). А после още страшно време да обучат екиаж. Към две години могат спокойно да отидат.

Comment

а каква ти е оценката за франсетата? :lol:
            П.В.

Comment

Ами те на море не воюват, но все пак при Марс ел Кабир, се държат доста добре. Но трябва да имаме предвид че те са в доста сложна политическа ситуация и това оказва силно влияние на поведението им в боийна ситуация.

Comment

При Мерс-ел Кебир - франсетата нямат особен успех.Успехите им да при Дакар.Иначе.гръмнал линкор и повреден нов - Дюнкерк не е особен успех
                П.В.

Comment

Успех е това че не се панират, и Стразбург се измъква. поске уж водят борба за живучеста на Дюнкерк. Абе в сравнение с Италинаците примерно за на светлинни години. А ако не беше специфичната политическа обстановка спокойно можеше да им запишем Арк Роял, което щеше да си е успех.

Comment

За попа и революцията

Италианците са недостижими храбреци.Само си припомни ка Виторио бяго от 4-те леки крайцеро на Придхъм Уипъл
                    П.В.

Comment

Сигурно е от ханата
                      Сега сериозно, както си спомняш аз хич не харесвам в носа да има 3 кули, това така поради това че от 3-тата се получава голямо увеличаване дължината на цитаделата, но съм склонен на компромис компановката на Ворчестър спедтява значително място защото висока е кула 3 а не 2 като по този начин цевите на 2 минават над 1кула, докато иначе увеличването дължината на цитаделата освен с диаметъра на кулата е и с пълната дължина на цевите, пък и секторът на обстрел е по-малък.

Comment

Веднага ти задавам следната гатанка:поръчвам ти два кораба - линкор и крайцер аз ще ти ги платя, но ти ще ги строиш.Искам да имат три триоръдейни кули в носа /линкора/ и крайцера по същия начин - дали ще бъде като на Могами, Такао, Уорчестър - ти ще кажеш.
                        За линкора по същиа начин
                        П.В.

Comment

Като Ворчестър ще ти ги направя. Май имаше и някакво японско корито с подобна схема, ама аз тях не ги харесвам. високата 3-та а не 2 кула има и допълнителен +, тежкият барбет (а високият е тежък) е изместен към центъра на кораба и това спомогва са по благоприятно надлъжно клатене.

Comment

Корабът ще стане много неустойчив с този масивен 3-ти барбет.Те и американците са мислели да направят така Норт Каролина, ама ядецЗа лек крайцер става, защото барбета лекичък, но оня ми ти 1000 тонен и каква ще бъде устойчивостта, пък и каква мишена ще бъде.
                            Не отричай тотално корабите в японския и американския флот - те имат много плюсове и вероятно и недостатъци.Но и европейските не са безгрешни
                            П.В.

Comment

Корабът ще стане много неустойчив с този масивен 3-ти барбет.
                              И с какво 3-тия ще е по-масивен от2-ри?? май нещо не си мер азбрал (ако беше погледнал Ворчестър нямаше да се налага да пиша това) 1-ва и 2-ра кула са на едно ниво, това на горната палуба, а 3-та треля над тях и е повдигната.

Comment

не виждал снимка на Уорчестър, защото е следвоенен и като такъв излиза извън интересите ми.Ако искаш помести една
                                П.В.

Comment

Working...
                                X