нарочно го слагам като линк защото много бавно се отваря и така е по-добре.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Задълбочен поглед върху коритата
Collapse
X
-
Статия за лщбимите ми силови установки.Ама да знаете че са ми много любивми. Само едно допълнение: когато се говори за Саратога и Лексинктън нека се има предвид че макар и преустроени от капитални кораби те са на светлинни години от тях по ниво на защита, и тов е причината за появата на споменатия минимален проблем.
Comment
-
A коритарника колко попадения като на Принца щеше да издържи?? И изобщо има ли кораб дето може да издържи в неговата ситуация???? 9 са я оцелили, ама колко от тях са щели да свършат работа? Изобщо за торпедните попадения може да се говори само ако се гледат оцелели кораби и то в места където няма специфични механизми, Иначе по твоята логика Шарнхост го цъфват 11, при това не въздушни, това дали значи че има по-добро ПТЗ от Вирджинията????
Comment
-
Не, Шарнхорст е с отвратна ПТЗ плитка в носа и кърмата валопроводите са почти открити около 4.5м в мидел.Уест Вирджиния булиран е към 9м.Шарнхорст има късмет, че е изял повечето торпеда в средата и освен това някои са се взривили върху броневия пояс от вълнението.Не стига това ами те са го ударили с 3 от едната и 8 от другата, тоест не само в единия бордП.В.
Comment
-
Че е некоректно да се съди за защитата по потънал кораб, просто там само се знае че е поел толкова, но не се зне колко са били достатъчно, при такова сравнение трябва поне единият от корабите да е оцелял, и да няма попадения в измислени места:какво имам предви? ами следното -Никой кораб не би оцелял при попадение във валът, не заради самото попадения а заради дукта образувана от дисбалансирания вал.
Comment
-
Това е много трудно установимо след което торпедо Шарнхорст е бил "готов".За Уест Вирджиня сравнително лесно се отрива истината.Там янките твърдят, че белята е настанала, защото торпедата удрят кораба през кратки интервали от време 10-20 секунди до 1 мин. и не може да се води адекватна борба за живучест, до като Шарнхорст получава торпеда в продължение на 90 минутиП.В.
Comment
Comment