ВВС на България - избор на изтребител

Collapse
X

• Време
  • Show
new posts
  • Кухулин
    ветеран
    • Nov 2006
    • 12515

Офертите за модернизация са до М2. 9-12 може би за мишени ще върши работа.

Comment

• Super_Hornet
      Временно суспендиран
      • Sep 2012
      • 1553

Кухулин написа
      Офертите за модернизация са до М2. 9-12 може би за мишени ще върши работа.
      М/М2 не са модернизации, а нови машини. Офертите за модернизация, дето са видели и бял свят, са грубо казано три - СМТ, UPG и перуанските машини. От тях най-доброто, но и най-скъпото е индийската версия.

Иначе, аз също съм за нови 29/35, вместо да се наливат пари в модернизация.

Comment

• Кухулин
        ветеран
        • Nov 2006
        • 12515

Е, ако офертата е била за нови, това е друга песен. Аз имам спомен, че до стандарта М2 искаха общо към $200 млн. Ама може и да бъркам.

Comment

• Super_Hornet
          Временно суспендиран
          • Sep 2012
          • 1553

Кухулин написа
          Е, ако офертата е била за нови, това е друга песен. Аз имам спомен, че до стандарта М2 искаха общо към $200 млн. Ама може и да бъркам.
          Не, аз доколкото знам ни предлагаха изкупуване на наличните, плюс замяна на нови СМТ, а после ги замениха с М/М2.

Comment

• Кухулин
            ветеран
            • Nov 2006
            • 12515

Може и така да беше. Абе все тая - аман от бангии

Comment

• Super_Hornet
              Временно суспендиран
              • Sep 2012
              • 1553

Да, Су-35 си ни трябва, ако ще е руско!

Comment

• ValBo
                ветеран
                • Aug 2003
                • 1421

Аз виждам съвсем различен сценарий за битката.
                Летят си два Грипена. Имат си някаква задачка в зоната на прикритие на МиГ-овете.
                Последните си седят на летището в готовност. През това време РТВ-то си води грипените.
                Когато последните влязат в зоната на действие, вдигат двете двойки и щурмана ги води по различни курсове до грипените.
                Докато едните баламосват противника, втората двойка влиза отзад и стреля.
                Това е стратегията по която работят МиГ-овете. Така са замислени.
                Но и РТВ-то на противника не спи, така че, като види двете двойки, ще дръпне грипените на обратно и няма да има битка.
                Сънят е слаб заместител на кофеина!

Comment

• Super_Hornet
                  Временно суспендиран
                  • Sep 2012
                  • 1553

ValBo написа
                  Аз виждам съвсем различен сценарий за битката.
                  Летят си два Грипена. Имат си някаква задачка в зоната на прикритие на МиГ-овете.
                  Последните си седят на летището в готовност. През това време РТВ-то си води грипените.
                  Когато последните влязат в зоната на действие, вдигат двете двойки и щурмана ги води по различни курсове до грипените.
                  Докато едните баламосват противника, втората двойка влиза отзад и стреля.
                  Това е стратегията по която работят МиГ-овете. Така са замислени.
                  Но и РТВ-то на противника не спи, така че, като види двете двойки, ще дръпне грипените на обратно и няма да има битка.
                  Е, нали казахме, че и Грифоняците имат РЛ-осигуряване, да речем - Еrieye. Тогава МиГ-те може да получат ракети и при вдигането за прехват...

Comment

• Amazon
                    Нередовен
                    • May 2006
                    • 7016

Super_Hornet написа
                    Да, Су-35 си ни трябва, ако ще е руско!
                    Аха и керосин от Лукойл че барем накрая излезнат на печалба.
                    This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

• Super_Hornet
                      Временно суспендиран
                      • Sep 2012
                      • 1553

Amazon написа
                      Аха и керосин от Лукойл че барем накрая излезнат на печалба.
                      Керосинът ти е най-малкото разходно перо за такъв самолет.

Comment

• ValBo
                        ветеран
                        • Aug 2003
                        • 1421

А от другата страна А-50 или А-100 (нищо че не е летял още :-) ) плюс цялото ПВО на страната :-)

Сравнявате две различни доктрини, при условия удобни за едната и естествено тя печели. А е при какъвто и да е бой трябва да наложиш своята тактика. Във Виетнам МиГ-17 са били две поколения под Ф-4, но са му създали много неприятности, въпреки тоталното въздушно превъзходство и РЛС покритие.
                        Сънят е слаб заместител на кофеина!

Comment

• Amazon
                          Нередовен
                          • May 2006
                          • 7016

Super_Hornet написа
                          Керосинът ти е най-малкото разходно перо за такъв самолет.
                          А кое тогава е най-голямото? Сравнено с лек еднодвигателен изтребител.

Comment

• Super_Hornet
                            Временно суспендиран
                            • Sep 2012
                            • 1553

ValBo написа
                            А от другата страна А-50 или А-100 (нищо че не е летял още :-) ) плюс цялото ПВО на страната :-)
                            Тогава влизат всякви комбинации от ВКП, ДРЛОу, РТР/РЕП/РЕБ-самолети и повечко ударни маХини.

Comment

• Super_Hornet
                              Временно суспендиран
                              • Sep 2012
                              • 1553

Amazon написа
                              А кое тогава е най-голямото? Сравнено с лек еднодвигателен изтребител.
                              Части, ремонти, прегледи, заплати...

Comment

• Amazon
                                Нередовен
                                • May 2006
                                • 7016

Super_Hornet написа
                                Части, ремонти, прегледи, заплати...
                                Зависи кое ВВС. По принцип трябва да е гориво, амортизация, заплати. При много скъпи самолети като например F-15E амортизацията може и да надмине горивото. При Су-35 който е около $60-65 милиона, едва ли. Тоновете керосин на един час полет - там е заровено кучето.
                                Ако се лети де...ако не се лети - ясно

Comment

Working...