С какъв успех са ползвани аерокобрите, въоръжени с 37 mm оръдие стрелящо през оста на витлото, срещу бронетехника? Защо руснаците не са ги ползвали масово като танкоунищожители?
Предполагам вибрациите при серия от изстрели са били много по-слаби, защото моторът ще ги "обере", а оттам и точността ще е била по-висока.
Предполагам вибрациите при серия от изстрели са били много по-слаби, защото моторът ще ги "обере", а оттам и точността ще е била по-висока.
Примерно това че крилата не са точно неподвижни спрямо тялото на самолета.
Извини ме за иронията но такива са фактите. Разликата може да е минимална при тези вибрации но на дистанции 300-500 метра вече е друго положението. Да не говорим че теоретически куршумите запазват немалка поразяваща способност и над 500 метра и е възможно по-неопитен пилот да открие огън и на такава дистанция и да порази целта на чист късмет.
. В статията за самото оръдие е дадена скорострелност от 160 и/м, докато в статията аз Ju-87G е дадена 4принципна" от 70 и/м и реална (според руснаци, които са го изпитвали) около 0,5 и/с. Т.е. наистина 1-2 изстрела на атака. Пак според данните там това оръдие има малки шансове да извади от строя среден танк (Т-34). Макар че това не се съчетава съвсем с някои неща, като броневата схема (кой знае защо не се отчита, че тавана кулата е 25-20 мм, а тавана на моторното отделение - 20 мм, както и че голям брой Т-34, произвеждани от началото на войната поне до края на 1942 г. са със значително занижено брониране - до 30 мм на бордовете и по-некачествена броня).
.В наши дни проблема е намерил множество разрешения,някои доста любопитни но излизащи извън рамките на темата.Би ми било интересно да ги пообсъдим,но ме заплашва 3 дневен бан
за отклоняване от темата.
.
Comment