Благодаря ви за линковете, ще ги разгледам. Значи руснаците бая са поизостанали с тая разработка. Което е странно, като се има в предвид че НУРС е основният калибър на повечето им щурмови платформи.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Барът където пилотите отмарят след полет и си приказват над чаша водка.
Collapse
X
-
Като гледам къде е паднал, по-скоро местните обори и кокошарници да станат доста хай текСун Дзъ написа Виж мнениеЕй сега по примера на Иран и авганистанците ще почнат да бълват копирани дрони
Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Това всъщност е ценно антропологично наблюдение. Историята се повтаря - сетих се например за Кортес и ацтеките, реакциите им при първите контакти с конници или топове."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Още миналия век имах книга в която модификация на голямолалибрен нурс с лазерна гсн се включваше в номенклатурата на въоръжението на по-големите съветски изтребители бомбардировачи. Ако успея да изровя книгата ще пиша за кои системи точно ставаше дума.Amazon написа Виж мнениеБлагодаря ви за линковете, ще ги разгледам. Значи руснаците бая са поизостанали с тая разработка. Което е странно, като се има в предвид че НУРС е основният калибър на повечето им щурмови платформи.
Comment
-
Исках да съм сигурен. Бях срещал че има разлики между новопроизедените СМ и модернизираните до стандарта, съществуващи Су-27 с един мултифункционален дисплей. Не намерих това което съм чел(и снимката), а в интернет е това което съм пуснал по-горе. Но за да съм сигурен реших да попитам.Кухулин написа Виж мнениеЗащо така?This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Благодаря. Може би онова с единичиният дисплей е някакъв тестов вариант, само с дисплей за ГЛОСНАС и интегрирани Р-77, Х-35 и противорадарните шукарии(расъждавам си, не съм го чел никъде това). Явно редовите Су-27СМ са си с три многофинкционални дисплея подобно на Су-30СМ.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Да ще е супер. Явно нито идеята, нито изпълнението е от вчера. Не мога да си обясня обаче защо не е намерила по-широко разпространение(масовост). За едно време вече писах - била е скъпа. Сега обаче не е така. Ето клипа който е пуснал @Sea Dog в мнение #104. Решението на BAE системс е гениално. Ясно че добавяш наколко кила и получаваш универсалната Helfire ама това е било преди. Даже тя е вече със система за радарно насочване.Angelmr написа Виж мнениеОще миналия век имах книга в която модификация на голямолалибрен нурс с лазерна гсн се включваше в номенклатурата на въоръжението на по-големите съветски изтребители бомбардировачи. Ако успея да изровя книгата ще пиша за кои системи точно ставаше дума.
САЩ и следващите концепцията им държави от НАТО не си навират самолетите на разстояние от противника за използване на НУРС. И то от виетнамската война насам. Но за Апачи това все още е едно от основните въоръжения. Едно е да стреляш по площи, друго е да стреляш точно по площа която искаш
Срещнах в един руски форум обяснение, което звучеше логично. Че хеликоптерите стреляли от упор и допълнително насочване не им трябвало. Да ама това е следствие на ограниченито на НУРС, а не някаква гениална тактика. Двигателя на ракетата гори секунда-секунда и половина в зависимост от модела и я ускорява до 400-500 м/с. Това значи прицелен пуск(право мерене) от около 1500 метра. Всичко над това и вместо да обстрелваш да речем дървеното укритие на лошите, или група лоши тичащи по хълма, ти обстрелваш планината(или съседната планина). Нищо че имаш още 8 километра полет на ракетата.
Сигурно аз пропускам нещо.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
Comment