Барът където пилотите отмарят след полет и си приказват над чаша водка.

Collapse
X

• Време
  • Show
new posts
  • Amazon
    Нередовен
    • May 2006
    • 7016

Благодаря ви за линковете, ще ги разгледам. Значи руснаците бая са поизостанали с тая разработка. Което е странно, като се има в предвид че НУРС е основният калибър на повечето им щурмови платформи.
    This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

• Кухулин
      ветеран
      • Nov 2006
      • 12515

Comment

• Сун Дзъ
        псевдо стратег
        • Jul 2010
        • 2181

Ей сега по примера на Иран и авганистанците ще почнат да бълват копирани дрони

Comment

• Sailor_Malan
          генерал-майор
          • Feb 2006
          • 2792

Сун Дзъ написа
          Ей сега по примера на Иран и авганистанците ще почнат да бълват копирани дрони
          Като гледам къде е паднал, по-скоро местните обори и кокошарници да станат доста хай тек
          Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

• Amazon
            Нередовен
            • May 2006
            • 7016

И като метнат павето после бягат

Comment

• Кухулин
              ветеран
              • Nov 2006
              • 12515

Да не вземе да гръмне Или, както се споменава в коментарите, дрона сигурно чака да се съберат повече и тогава да ги бастиса

Comment

• Dinain
                Платен агент на злото
                • Jan 2006
                • 14111

Това всъщност е ценно антропологично наблюдение. Историята се повтаря - сетих се например за Кортес и ацтеките, реакциите им при първите контакти с конници или топове.
                "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

• Amazon
                  Нередовен
                  • May 2006
                  • 7016

Кало, или който и да е, помощ! Ровя се за снимка на инструменталният пнел на Су-27СМ, но нещо явно не мога да се ориентирам. На едно място намерих да се твърди, че е това, но на мен повече ми прилича да е от Су-30СМ:

Click image for larger version

Name:	397997.jpg
Views:	1
Size:	174.7 КБ
ID:	538722

Тук има потвръждение от този клип:

Ама аз пак не вярвам.

Comment

• Angelmr
                    ветеран
                    • Jun 2005
                    • 1398

Amazon написа
                    Благодаря ви за линковете, ще ги разгледам. Значи руснаците бая са поизостанали с тая разработка. Което е странно, като се има в предвид че НУРС е основният калибър на повечето им щурмови платформи.
                    Още миналия век имах книга в която модификация на голямолалибрен нурс с лазерна гсн се включваше в номенклатурата на въоръжението на по-големите съветски изтребители бомбардировачи. Ако успея да изровя книгата ще пиша за кои системи точно ставаше дума.

Comment

• Кухулин
                      ветеран
                      • Nov 2006
                      • 12515

Amazon написа
                      Ама аз пак не вярвам.
                      Защо така?

Comment

• Amazon
                        Нередовен
                        • May 2006
                        • 7016

Кухулин написа
                        Защо така?
                        Исках да съм сигурен. Бях срещал че има разлики между новопроизедените СМ и модернизираните до стандарта, съществуващи Су-27 с един мултифункционален дисплей. Не намерих това което съм чел(и снимката), а в интернет е това което съм пуснал по-горе. Но за да съм сигурен реших да попитам.

Comment

• Кухулин
                          ветеран
                          • Nov 2006
                          • 12515

И аз съм го виждал тоя с единичния дисплей. Може да има нещо такова. Но по принцип следва да са с три:

Comment

• Amazon
                            Нередовен
                            • May 2006
                            • 7016

Благодаря. Може би онова с единичиният дисплей е някакъв тестов вариант, само с дисплей за ГЛОСНАС и интегрирани Р-77, Х-35 и противорадарните шукарии(расъждавам си, не съм го чел никъде това). Явно редовите Су-27СМ са си с три многофинкционални дисплея подобно на Су-30СМ.

Comment

• Кухулин
                              ветеран
                              • Nov 2006
                              • 12515

Дълбоко се съмнявам, че Х-35 е интегрирана на този самолет.

Comment

• Amazon
                                Нередовен
                                • May 2006
                                • 7016

Angelmr написа
                                Още миналия век имах книга в която модификация на голямолалибрен нурс с лазерна гсн се включваше в номенклатурата на въоръжението на по-големите съветски изтребители бомбардировачи. Ако успея да изровя книгата ще пиша за кои системи точно ставаше дума.
                                Да ще е супер. Явно нито идеята, нито изпълнението е от вчера. Не мога да си обясня обаче защо не е намерила по-широко разпространение(масовост). За едно време вече писах - била е скъпа. Сега обаче не е така. Ето клипа който е пуснал @Sea Dog в мнение #104. Решението на BAE системс е гениално. Ясно че добавяш наколко кила и получаваш универсалната Helfire ама това е било преди. Даже тя е вече със система за радарно насочване.
                                САЩ и следващите концепцията им държави от НАТО не си навират самолетите на разстояние от противника за използване на НУРС. И то от виетнамската война насам. Но за Апачи това все още е едно от основните въоръжения. Едно е да стреляш по площи, друго е да стреляш точно по площа която искаш
                                Срещнах в един руски форум обяснение, което звучеше логично. Че хеликоптерите стреляли от упор и допълнително насочване не им трябвало. Да ама това е следствие на ограниченито на НУРС, а не някаква гениална тактика. Двигателя на ракетата гори секунда-секунда и половина в зависимост от модела и я ускорява до 400-500 м/с. Това значи прицелен пуск(право мерене) от около 1500 метра. Всичко над това и вместо да обстрелваш да речем дървеното укритие на лошите, или група лоши тичащи по хълма, ти обстрелваш планината(или съседната планина). Нищо че имаш още 8 километра полет на ракетата.
                                Сигурно аз пропускам нещо.

Comment

Working...