Между другото си задавам един въпрос, на Русия и останаха пустинни области след разпадането на СССР. Дали се е мислело за консервация и съхранение на техника в такива места, както и американците си съхраняват резервите ?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Модерните танкове
Collapse
X
-
Сун Дзъ написа Виж мнениеМежду другото си задавам един въпрос, на Русия и останаха пустинни области след разпадането на СССР. Дали се е мислело за консервация и съхранение на техника в такива места, както и американците си съхраняват резервите ?
В принципе, наверное единственное подходящее место - Калмыкия.
Но танки должны хранить к востоку от Урала. В Азии. (ДОВСЕ)
А Калмыкия - в Европе.
Comment
-
Перспективный Украинский танк
...установка двухтактных дизельных двигателей 6 ТД-4 мощностью 1500 л.с. и 6ТД-5 мощностью 1800 л.с.Данные двигатели должны резко повысить характеристики подвижности.
... силовая установка будет монтироваться в передней части корпуса. За моторным отделением будет находиться модуль экипажа, который получит самые передовые системы управления машиной и вооружением.
На танке устанавливается 125-мм пушка высокой баллистики "Витязь" или 140-мм перспективная украинская пушка "Багира". Башня будет необитаемой. Автомат заряжания находится в задней части башни. На танке также будет установлена дистанционно-управляемая зенитная пулеметная установка.
Comment
-
Това е ясно (за задната част), обаче защо предната е толкова широка? По идея там освен оръдието няма много какво друго да се слага, а всичко това е допълнителен обем, защитен с броня, т.е. допълнителна маса. Може, разбира се, да са някакви кухи защитни модули, но пък тогава защо има допълнителни защитни пластини върху тях (отстрани). От друга страна, сравни с, да речем, Т-90 като размери (или с "Меркава"). Малко странно изглежда размера на кулата, ако там имаме само оръдие и АЗ. Излишно широка и голяма, т.е. горе-долу с размерите като при много танкове, при които кулата е обитаема. Предполагам, че проблемът е в картинката, т.е. вероятно тя не отговаря достатъчно на описаната идея.
Comment
-
RAMMSTEIN написа Виж мнениеИма някъв израелски танк т -55 с купола от Меркава , някои да знае нещо повече .
Т-55 Самовар е нещото, след това гугъл.
Comment
-
Оригинал взят у коллеги pfc_joker в Перехват ПТУР Корнет при помощи КАЗ Меиль Руах (Trophy)? Крайне любопытное видео из Газы: Утверждается, что на видео запечатлён пуск ПТУР Корнет по танку сионистов на севере сектора Газа 14 июля, и очень похоже…
Май за първи път в света в бойна обстановка система за активна защита прехваща и унищожава ПТУР - действието се развива тези дни в Газа.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
Comment