If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Това изглежда като някакъв макет, сглобен за показухата... абсурд са тия открити кабели, някои така стърчат, че просто ще се закачат в тях разни неща като клони и пр.
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
1951, признавам си, че ме изненадаха всички тези открито разположени кабели, свързващи различни елементи от оборудването. Не знам доколко са съществени тези елементи (и, предполагам, самите кабели са в някаква степен бронирани), но ми се струват доста уязвими.
Част от кабелите са на системата за предупреждение за облъчване от лазер. Не са чак фатални.
Безумно грубите заварки, кривите ламарини, боядисването през пръсти и противоатомната защита са по-страшните в случая.
Иначе, нещо приятно от тия дни:
Peace Through Strength -- Victory Through Devastation
Какъв е смисъла на лек танк, когато в съвремието дори разни партизански/терористични групи имат в напоителни количества ПТУР, РПГ, тежки картченици, тежки противоматериални снайпери, специализирани бронебойно-запалителни амуниции и т.н? Виждаме какво се случва с БТР, МТЛБ, БМП и т.н. на бойното поле. Преимуществото на лекият танк ще е оръдието и може би малко по-сериозна броня.
Вероятно е предназначен за западните военни окръзи (Ланжоу и Ченгду), където теренът е пустинно-планински. В западна Кина терористите не разполагат с "напоителни количества" от противоброневи системи - няма как да разполагат. Индийците, обаче, разполагат. Но логистиката свързана с разполагане на тежки танкове в Хималаите би била умопомрачаваща (теренът и пътната инфраструктура, мисля, не биха позволили разполагане на значителен брой тежки машини). Иначе, БМП-та кинезите си имат предостатъчно. Предполагам че този лек танк, в производствения си вариант, ще разполага както с по-мощно оръдие от нарезното 100мм, така и с по-голям брой/разновидности муниции.
Аз не задължава никого със свое мнение.
По-добре късно, отколкото още по-късно.
Мдаааа. Интересно, какво има под брезента. Дали е с РЛ-прицел, например.
Размерите рвечатляват - ако се преведат в габарит на защита, то е още по-впечатляващо, особено отпред. Бордовата ДЗ при Армата, обаче, ще е от нов тип.
Comment