Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Модерните танкове

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Между другото си задавам един въпрос, на Русия и останаха пустинни области след разпадането на СССР. Дали се е мислело за консервация и съхранение на техника в такива места, както и американците си съхраняват резервите ?

Comment

Сун Дзъ написа Виж мнение
      Между другото си задавам един въпрос, на Русия и останаха пустинни области след разпадането на СССР. Дали се е мислело за консервация и съхранение на техника в такива места, както и американците си съхраняват резервите ?
      В России нет жарких пустынь (как в США). К сожалению есть только снежные пустыни.
      В принципе, наверное единственное подходящее место - Калмыкия.
      Но танки должны хранить к востоку от Урала. В Азии. (ДОВСЕ)
      А Калмыкия - в Европе.
      Attached Files
      http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

Comment

Arjun Mk.II

Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

"С данным орудием новейший российский танк "Армата" по огневой мощи (разумеется, и по всем остальным характеристикам) станет лучшим в мире на ближайшие десятилетия."

Кефят, кефят...

Comment

Перспективный Украинский танк
            ...установка двухтактных дизельных двигателей 6 ТД-4 мощностью 1500 л.с. и 6ТД-5 мощностью 1800 л.с.Данные двигатели должны резко повысить характеристики подвижности.

... силовая установка будет монтироваться в передней части корпуса. За моторным отделением будет находиться модуль экипажа, который получит самые передовые системы управления машиной и вооружением.
            На танке устанавливается 125-мм пушка высокой баллистики "Витязь" или 140-мм перспективная украинская пушка "Багира". Башня будет необитаемой. Автомат заряжания находится в задней части башни. На танке также будет установлена дистанционно-управляемая зенитная пулеметная установка.
            Attached Files
            http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

Comment

Хъм, нещо много широка и голяма ми се вижда кулата за необитаема (само оръдието, АЗ и прицелно-наблюдателни системи). Някак картинката не се връзва с описанието.

Comment

"Отрежи" задната част където пише че е боекомплекта и вече не изглежда чак толкова голяма.
                This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Това е ясно (за задната част), обаче защо предната е толкова широка? По идея там освен оръдието няма много какво друго да се слага, а всичко това е допълнителен обем, защитен с броня, т.е. допълнителна маса. Може, разбира се, да са някакви кухи защитни модули, но пък тогава защо има допълнителни защитни пластини върху тях (отстрани). От друга страна, сравни с, да речем, Т-90 като размери (или с "Меркава"). Малко странно изглежда размера на кулата, ако там имаме само оръдие и АЗ. Излишно широка и голяма, т.е. горе-долу с размерите като при много танкове, при които кулата е обитаема. Предполагам, че проблемът е в картинката, т.е. вероятно тя не отговаря достатъчно на описаната идея.

Comment

По-чисти снимки на новия лек китайски танк

Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

Кал, ама кал.

Т-90А, Т-72Б, Т-72Б3

Comment

Има някъв израелски танк т -55 с купола от Меркава , някои да знае нещо повече .

Comment

RAMMSTEIN написа Виж мнение
                          Има някъв израелски танк т -55 с купола от Меркава , някои да знае нещо повече .

Т-55 Самовар е нещото, след това гугъл.

Comment

Оригинал взят у коллеги pfc_joker в Перехват ПТУР Корнет при помощи КАЗ Меиль Руах (Trophy)? Крайне любопытное видео из Газы: Утверждается, что на видео запечатлён пуск ПТУР Корнет по танку сионистов на севере сектора Газа 14 июля, и очень похоже…

Май за първи път в света в бойна обстановка система за активна защита прехваща и унищожава ПТУР - действието се развива тези дни в Газа.
                            „Аз, Драгомир, писах.
                            Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Котенца.

albireo написа
                              ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

TOW Missile vs T-72 Tank In Slow Motion

Вероятно става въпрос за TOW 2B Aero.

Comment

Working...
                                X