Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Армата

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Imperial написа Виж мнение
    Много не разбирам руския, обаче май се чуди защо няма коментари... честно казано аз оставам с впечатлението че в западните военнни блогове няма кой знае какъв интерес. Има доста просто обяснение, противно на бълнуванията на руснаците, никоя западна страна няма никакви намерения да се бори с тях в сухопътни сражения.
    Общо взето казва: "Всички са зашеметени. Културен шок някакъв. И противниците и феновете на танка са замлъкнали. Трябва им време да се приспособят. Поне една нощ, за да асимилират видяното. Утре вече ще е страшно!"

Пише за реакциите по руските форуми. Няма общо с някакви бълнувания, изток-запад или международното положение.
    This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

pehotinec написа Виж мнение
      Някак странно изглежда с тези вертикални плоскости и с тези сякаш заварени плочи върху купола. А веригите?
      На мен ми е по-интересно каква е тази кухина от лявата страна на куполата на танка? Прилича на празен панел за GPS или Уредба на автомобил без екстри Или на снарядоуловител
      Какво ли ще слагат там при бъдещите модернизации? Радар? КАЗ? Гранатохвъргачка? Аз лично се надявам да е АК-130

Comment

Мда, лепни му едно 2А42 там примерно и после да го видим мехвода какъв ще да е гимнастик, че да излезе през люка ... или както ''Терминаторите'' са на мода, що не ползват Т-1000 от течен живак, че да излиза през сламка в задната част на борда. А защо просто не използват котки за екипаж ...

Мотая се тук от известно време и не разбирам кой е -фил и кой е -фоб ... и мисля, че вече е твърде късно да питам!

Comment

Amazon написа Виж мнение
          На мен ми е по-интересно каква е тази кухина от лявата страна на куполата на танка? Прилича на празен панел за GPS или Уредба на автомобил без екстри Или на снарядоуловител
          Какво ли ще слагат там при бъдещите модернизации? Радар? КАЗ? Гранатохвъргачка? Аз лично се надявам да е АК-130
          там са мерните прибори на мерача.
          Изобщо, истинския купол не го виждаме, виждаме защитната външна лесно сменяема обшивка, която предпазва огромното количество датчици и сензори. Вероятно - с противокуршумно и противоосколъчно покритие, вероятно и с намален РЛ и ИЧ профил. В горната част се забелязват елементи вероятно на ДЗ, които прикриват най-важната част от купола - затвора на оръдието.
          Ако се окаже, че наистина има разлика, и част от тези малките блокови ПУ са на КАЗ, значи Армата има два вида КАЗ, като единият е предназначен за защита от атакуващи в горната полусфера боеприпаси.

Едно е ясно - досега никой и никъде не е правил такъв танк. И това - в абсолютно положителен смисъл. Както вече казвах - революцията в тази област вече е налице. Да не говорим за модернизационния потенциал...

ПП - ИМХО - няма нужда от 30мм оръдие. За тази работа си има БМП, която спокойно се движи в бойния ред на танковете. Срещу небронирани танкоопасни цели - разчети ПТУР, РПГ-исти и прочее, танкът си има достатъчно ефективен, по приказките на запознати, осколъчно-шранпелен снаряд с програмируема детонация на точка от траекторията.
          ПП2 - твърди се, че далечината на пуск през оръдието на новия ПТУР е над 8 км.

Comment

Много не разбирам руския, обаче май се чуди защо няма коментари... честно казано аз оставам с впечатлението че в западните военнни блогове няма кой знае какъв интерес. Има доста просто обяснение, противно на бълнуванията на руснаците, никоя западна страна няма никакви намерения да се бори с тях в сухопътни сражения.
            Истерията по новия руски танк има аналог - истерията по новия iPhone в развития свят . Маркетинг с местни особености.
            "No beast so fierce but knows some touch of pity."
            "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

кало написа Виж мнение
              ...
              Въобще не се усетих, че бойният модул на БМП-то е накичен с призми, докато танка няма нищо видимо, извън обзора до картечницата.
              Интересно какви ли материали са използвали. Най-вероятно няма да разберем скоро.

Чисто естетически, много заплашително изглеждаща машина:

Click image for larger version

Name:	Feh9YPw33vw.jpg
Views:	1
Size:	642.9 КБ
ID:	547674

Comment

Очаквах куполата на танка да изглежда като летяща чиния, или поне това което показваха по макети и клипове. А то, наистина шок.

Comment

Taнka добре изглежда , kупола го поkазаха 5 дена преди парада , намен ми се струва , че ще поkажат по-малък kупол , този kато , че ли си има размерите на стария T-90 или и по-голям . Оставам с впечетление , че този купол е само за парада , с тези ламирани с които е облицован , за боиния модел ще бъде съвсем друг , с по-малки размери .

Това е така , никоя западна и или източна няма да се бори , и не би могла , с тази руска армия .

Comment

Така както изглежда танка , се сещам за едно филмче в стил манга , ако не се лъжа се казваша Танкът , бих помолил някои ако се сеща за това филмче , да каже как му е точното име или линк за него . Филмчето или е едно или серия от някъв сериал от 80' или 90' . Цялата история се върти около един непобедим танк , с които добрите герои , побеждават лошите .

Comment

"Танки “Армата”, которые покажут на параде 9 мая, изготовлены из картона "

"Российские танки ''Армата'' оказались картонными"

Почнаха да се възмущават от високата цена:

"Только по официальным данным представителей оборонпрома, каждая такая машина обходится налогоплательщикам России в 8 миллионов долларов. Для сравнения, американский танк Abrams M1 стоит 1,4 миллиона долларов, немецкий Leopard 2 - 2 миллиона, новейший украинский "Оплот" - 2,3 миллиона, а израильский танк "Меркава" - также 2,3 миллиона. Проще говоря, за стоимость каждой картонной "Арматы" можно купить пять американских "Абрамсов", а на оставшиеся 700 тысяч приобрести еще и годовой запас солярки для них."

Comment

Сун Дзъ написа Виж мнение
                        "Танки “Армата”, которые покажут на параде 9 мая, изготовлены из картона "

"Российские танки ''Армата'' оказались картонными"

Почнаха да се възмущават от високата цена:

"Только по официальным данным представителей оборонпрома, каждая такая машина обходится налогоплательщикам России в 8 миллионов долларов. Для сравнения, американский танк Abrams M1 стоит 1,4 миллиона долларов, немецкий Leopard 2 - 2 миллиона, новейший украинский "Оплот" - 2,3 миллиона, а израильский танк "Меркава" - также 2,3 миллиона. Проще говоря, за стоимость каждой картонной "Арматы" можно купить пять американских "Абрамсов", а на оставшиеся 700 тысяч приобрести еще и годовой запас солярки для них."

Боже, колко тъпотии, дебилизми, откровени лъжи и глупости на едно място. Тази идиотия - в линковете и цитирания текст не заслужава коментар, но не се сдържах.

Comment

Да, бе, Абрамс струвал $1.4 млн. ??
                          Тия цени са абсурдни. Специално за Абрамс порових източници за цената и тя се върти някъде около $6 млн.

За картона не знам. Виж, кало е очаквателно възмутен.
                          "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                          "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

вторник, 5 мая 2015 г.

Нижнетагильский супер-танк Т-14 "Армата" в деталях

Name:	0_d2201_8773d375_orig.jpg
Size:	317.8 КБ
ID:	547677

Name:	0_d21f4_2a07bc62_orig.jpg
Size:	229.1 КБ
ID:	547678

Name:	0_d21fc_c5b39c8d_orig.jpg
Size:	344.4 КБ
ID:	547679

Name:	0_d21f9_571abbf6_orig.jpg
Size:	236.6 КБ
ID:	547681
                            Attached Files

Comment

Продължение:

Name:	0_d21f5_210bda80_orig.jpg
Size:	138.5 КБ
ID:	547682

Name:	0_d21f7_96ae194f_orig.jpg
Size:	223.9 КБ
ID:	547683

Name:	0_d21fe_13f41ebb_orig.jpg
Size:	120.9 КБ
ID:	547684

Name:	0_d21ff_8c6cb7cc_orig.jpg
Size:	133.7 КБ
ID:	547685

Name:	0_d2200_2d94f44f_orig.jpg
Size:	227.5 КБ
ID:	547686

Цялата галерия: http://gurkhan.blogspot.com/2015/05/14.html

Comment

Dinain написа Виж мнение
                                Да, бе, Абрамс струвал $1.4 млн. ??
                                Е прав си е човека все пак казва М1, просто годината е изпуснал без да иска. 80те сигурно горе-долу толкова е струвал, защото М1А1 93та вече е струвал 2.9 милиона. С новите цени е такава каша, че цена няма да намериш или аз поне така и не съм успял досега. M1A2 се върти около 6 милиона да, но това не е най-модерното, трябват ъпгрейди след това. Ъпгрейда от М1А1 до М1А2 SEP струвал около 9 милиона долара. Ъпгрейда на М1А2 до М1А2 SEPv2 (най-модерната версия към днешна дата) според последния договор струва 6 милиона (72.7 милиона за 12 танка). Какво още влиза в тези цени и каква е реалната стойност едва ли някой може да каже, но едно е ясно - не са евтини.

Leopard A7+ също не е особено евтин, доста са противоречи данните колко са платили немците са ъпгрейда на 20те танка (досега само 1 е доставен) и засега не искат да поръчват още. Също така няма информация колко би струвал нов такъв, но съдейки по немските медии, които активно обсъждат поръчката от СА (обществено недоволство) назовават цифри от 2 милиарда евро за 270 танка, което ще рече по 7.4 милиона евро за бройка, друг сайт пък казва 8.5 милиона евро (10 милиона долара), но така и не ми стана ясно на базата на какво са я сметнали тази сума...
                                Last edited by Sharana; 06-05-2015, 03:26.

Comment

Working...
                                X