Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Танковете от 50-те и 60-те

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Ultramarine написа Виж мнение
    Т-62 е доста по-нисък което си е предимство!
    Това в колко процента от случаите е предимство ?
    На мен ми се струва, че ако не се воюва в някоя висока тръстика, няма много полза... ама не знам.
    Лично мое мнение, е че ниският силует е изкуственно преекспониран от руснаците и няма категорично предимство.
    Нормално - като нямат двигатели, правят малки танкове, с малък екипаж и те са ниски.

Comment

Това е филмчето с вече прословутата битка между 2 Брадлита и взвод май бяха Т72.

на 25 мин е случката...

Comment

Сун Дзъ написа Виж мнение
        Това в колко процента от случаите е предимство ?
        На мен ми се струва, че ако не се воюва в някоя висока тръстика, няма много полза... ама не знам.
        Лично мое мнение, е че ниският силует е изкуственно преекспониран от руснаците и няма категорично предимство.
        Нормално - като нямат двигатели, правят малки танкове, с малък екипаж и те са ниски.
        На колко време служба и битки се базира личното ти мнение? Щото в случая с руснаците това с ниските танкове иде от две неща - работещ заряден автомат, какъвто никой друг освен тях още не е конструирал и липса на необходимост вътре в танка да се правят разни манипулации със снарядите, и от опита от Втората световна и още няколко войни след нея
        Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

Ако ще разговаряме, нека да е сериозно.
          Това за автомата за зареждане, който никой не може да конструира го приемам, като опит за шега.
          За бойният опит - колкото твоят... аз съм бил моряк, че затова питам "танкистите".

Танковете за които се дискутира вече не разчитат само на наблюдение от купола. Вече има и други сензори.
          Затова и са съмненията ми, че ниският силует не е толкова важен. Което се потвърди и във всяка една война де

Comment

Ultramarine написа Виж мнение
            И трите машини имат сходни показатели по отношение на пробега без допълнителни резервоари.
            ne си съвсем прав, защото рашките са чиитъри, техните танкове рпактически винаги се смятат с допълнителните външни резервоари, а за практически ВСЕКИ следвоенне руски танк ГОЛЯМА част от горивот е именно във външни резервоари, става дума за тези които са по калниците, а в таблиците за "външни" те броят само варелите на кърмата...леко чийтват, ама какво да се прави, това е един от начините да се докара прословутият малък брониран обем. и изобщо рашките много обичат разни такива малки хитрости за да си докарат техниката хубава на хартия, с височината на машините също обичат да послъгват най-редовно показвайки височина на техните до капака на командиският купол, и до най-висока точка на картечницата за западните. отделно техните танкове са с по-малък лиренс, от който допълнително се изваждат шамповките в които лежат торсионите, такива ми ти работи

Comment

Sailor_Malan написа Виж мнение
              работещ заряден автомат, какъвто никой друг освен тях още не е конструирал и липса на необходимост вътре в танка да се правят разни манипулации със снарядите, и от опита от Втората световна и още няколко войни след нея
              Преди години когато беше нашмъркан американофил беше доста по-обективен и информиран.Първо - много хора и много преди руснаците са правили автомати и то работещи. Второ- танковете за които иде реч нямат автомати. А това че правят малки танкове във всяк читава книга си го обясняват и самички с това че просто нямат двигатели. Поради тази причина ИС-4 е боклук, поради същата ИС-7 остава опитен, както и обект 140 и много други. Имат си един преработен авиационен дизел ( с всички хубости произтичащи от този произход) и вече близо 70 години все със него си драпат. Поради което и се налага да се съобразяват.

Иначе понеже спомена по-горе че "от мен да мине" и германските танкове стават, да допълня, следвоенните им танкове не стават, но двигателите им са хубави.

Comment

Сун Дзъ написа Виж мнение
                Ако ще разговаряме, нека да е сериозно.
                Това за автомата за зареждане, който никой не може да конструира го приемам, като опит за шега.
                За бойният опит - колкото твоят... аз съм бил моряк, че затова питам "танкистите".

Танковете за които се дискутира вече не разчитат само на наблюдение от купола. Вече има и други сензори.
                Затова и са съмненията ми, че ниският силует не е толкова важен. Което се потвърди и във всяка една война де
                Вероятно в подкрепа на твърдението, че това със зарядния автомат е шега можеш да ми посочиш западен танк с такъв? Ако щеш такъв от наше време посочи. Ако не можеш, коментара нататък е излишен, остава да четем за "чийтващите рашки", за чието "изобличаване" изначално е създадена темата. Но пък и за руския танк отдавна е известно кое му е най-опасното оръжие - къркарния екипаж верно повечето искат разни неща за които даже и М1А2 е прозрачен, от сорта на тандемни гранати за да излязат от строя или пък скъпи ПТУР ама това е щото "рашките" са "чийтъри" и не си признават въобще що се занимавате с такива откровено глупави теми?
                Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

Вероятно в подкрепа на твърдението, че това със зарядния автомат е шега можеш да ми посочиш западен танк с такъв? Ако щеш такъв от наше време посочи.
                  ЛьоКлерк...

и ако искате темата да стане готина - пускайте снимки на батъл демидж по танковете...
                  "Я знаю, что после смерти на мою могилу нанесут кучу мусора. Но ветер Истории безжалостно развеет ее"
                  И. В. Сталин

Comment

uzi71 написа Виж мнение
                    Имаш в предвид системата "Бастион" - в реалността нещо никъде не се чуват добри неща за нея /иначе като замисъл вероятно би трябвало да е добра/.
                    Сравнението на Т-55АМ2 с ранните М1 клони към ненаучна фантастика.
                    Значи Т 55АМ 2 в България са били с две системи за управление на огъня: Бастион и Кладиво. Първата е слагана само на командирските машини т.е. машини с тази система са били командирски... Втората ами тя е крадена от германия а чехите я доработват, но цялата работа май не е била много успешно. Всички мои съвипускници се ядосваха когато духаше променлив вятър и затова изключваха някой поправки за да могат да стрелят. Отделно имаше и други оплаквания.
                    П.П. Най си бяха доволни от Т 72.

Comment

от танковете на "нормалните хора" може да се добави и АМХ-13, и Strv-103 И тип90, пък експериментално бол, всеки който е смятал за нужно си е направили сложил автомат. А дори има такив акоито са искали някой от предимствата на автомата но все пак 4-ти член на екипажа, те са си сложили полуавтомат, и по една случайност са едни от танкистите с най-голям боен опит.
                      Иначе пак да припомня в разглежданият период танковете са без автомати (освен АМХ-13). също така няма М1А2 и други подобни. а защо беше създадена тама си е написано съвсем ясно.

Comment

tconiotconev написа Виж мнение
                        но цялата работа май не е била много успешно. .
                        И аз нищо добро не съм чул за нея, първо в казармата, после от познати танкити, но там има и големи грешки с допълнителната броня на купола. По разказите на руснак участвал в това те са искали да я направят по друг начин, но ръководството ги спряло с довода "нека първо получим премия за този вариант, пък после ще я направим както трябва". Иначе доволно скъпо начинание, особеннов сравнение с "блю стиил" коята слагат на чифтен по същото време. Иначе Т-62 с брони и решетки в конфликт с ниска интензивост бива, а и е красив.

Comment

Няма начин в тема като тази да не се противопоставят руските и другите танкове, нормално.

Вероятно в подкрепа на твърдението, че това със зарядния автомат е шега можеш да ми посочиш западен танк с такъв?
                          Колкото за автомата за зареждане - някой нации ценят личния състав и не го слагат "седнал" върху снарядите...
                          Тук в различни теми се чуха мнения, че да трнираш подготвен танкист е лесно и бързо. Аз обаче не съм съгласен.
                          Как се подготвя и за колко време един Михаел Витман ?
                          Че така - от една страна масовка (лесно заменяема), а от друга - сигурност (до колкото може). Различни технически възможности и концепции.

Че да се върнем на ниският силует - някъде има ли анализ от независим източник ?

Comment

Възниква въпроса тренираш ли Михаел Витман или той става такъв с течение на времето и поради бесния късмет неща от сорта Ис-2 и Шърман Файърфлай, както и британските 77 мм. и американските 76 мм противотанкови оръдия да са рядкост. И по-скоро не можеш да обучиш Михаел Витман, той става такъв. Дори за лиричното отклонение

Comment

Темата си е абсолютно тролска и докато се говори как "рашките" нищо не могат да направят или от другата страна за "безаналогова" техника то ще си и остане тролска както много други.
                              Според мен ако изхождаме от съвременните представи доникъде няма да го докараме.

Танковите битки рядко са 1на1 дуел и начина им на използване + екипажа допринасят повече за изхода на битката отколкото самите показатели на машината, при положение, че не са се различавали чак пък толкова много.

Можем да поразсъждаваме в доста направления:
                              - примерно европейския боен театър. Не са пустините около Израел или в Ирак, има си пресечен и труден терен битките вероятно нямаше да бъдат на пределни дистанции.
                              - прицелните системи и откриването по онова време. То за двигателите съм съгласен, но според мен не им е единствената причина да ги направят ниски и като цяло по-малки.
                              - бойните действия при ядрена война с активно използване на ядрено оръжие.
                              - сложност на поддръжката и сложност на производство / контрол / + реално качеството на поддръжката
                              - разбира се самите снаряди са също толкова важни

Comment

Sharana написа Виж мнение
                                Темата си е абсолютно тролска и докато се говори как "рашките" нищо не могат да направят или от другата страна за "безаналогова" техника то ще си и остане тролска както много други.
                                Според мен ако изхождаме от съвременните представи доникъде няма да го докараме.

Танковите битки рядко са 1на1 дуел и начина им на използване + екипажа допринасят повече за изхода на битката отколкото самите показатели на машината, при положение, че не са се различавали чак пък толкова много.

Можем да поразсъждаваме в доста направления:
                                - примерно европейския боен театър. Не са пустините около Израел или в Ирак, има си пресечен и труден терен битките вероятно нямаше да бъдат на пределни дистанции.
                                - прицелните системи и откриването по онова време. То за двигателите съм съгласен, но според мен не им е единствената причина да ги направят ниски и като цяло по-малки.
                                - бойните действия при ядрена война с активно използване на ядрено оръжие.
                                - сложност на поддръжката и сложност на производство / контрол / + реално качеството на поддръжката
                                - разбира се самите снаряди са също толкова важни
                                + 1
                                Хайде да разглеждаме конкретни неща и да не изпадаме в безумни 1 на 1 ситуации, а да мислим по - скоро на ниво рота/батальон в зададен сценарий!

Comment

Working...
                                X