Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой е оптималният калибър за лично късо нарезно оръжие...

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Amazon написа Виж мнение
    Ник, мерси за хубавото обяснение и схемите.
    Моля! Преди години бях написал статия за този модел в списание "Старинар". Чисто благотворително - дори не ми изпратиха екземпляр от този брой.

Австрийските пистолети и револвери са ми най-интересни от всички и имам някоя и друга книжка за тях, както и някой и друг екземпляр от самите оръжия. Става дума за периода до ПСВ; разните му Глокове-блокове не са ми интересни.
    Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
    A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Nick написа Виж мнение
      Загадъчно твърдение... Зарядът на .22LR е оптимизиран за цев с дължина 16-18 инча.
      Ами не винаги е така; Стандартни патрони 22лр:
      http://rws-munition.de/en/sports/pro...html#!9/276/52
      Или:
      http://rws-munition.de/en/sports/pro...html#!9/275/52 ;
      Има го и при други калибри: Например 9х19 за картечен пистолет се различават от 9х19 за пистолет мисля още от времето на Втората световна; Картечния пистолет може да стреля с обикновени патрони, но обратното не е за препоръчване;
      Има го и при револверните калибри: Има патрони специално за левърекшън карабини;

Comment

Nick написа Виж мнение
        Човек, който твърди, че е изстрелял 1,000 патрона с дадено оръжие, няма как да не знае с какво именно е стрелял. "Евтин пистолет", "страшно неточен"... Компетентно мнение!
        Да но беше унгарски и беше Макаров, а не АП. Дали ти смяташ че има унгарски макаров или не - не ме интересува.
        По принцип съм доста точен с пистолет, но не и с макаров, а съм стрелял и с друг, но не толкова много. С Валтерчето например съм направо снайперист.
        Нямало унгарски Макаров - айде бе - тия в оръжейните магазини са лъжци ли ?

Comment

DDD, не бъркай сила на заряда с оптимизиране на заряда по дължина на цевта. Буквата R в названието .22LR означава именно дългоцевно оръжие.

Патроните 9х19 за КП се различават от пистолетните най-вече по по-твърдия капсул. Самият патрон 9х19 съществува в най-различни комбинации от маса на куршума и маса на заряда. Това идва само да покаже, че самото изказване "9x19 е оптималният" е недостатъчно дефинирано - кой именно 9х19?
          Last edited by Nick; 18-06-2013, 20:50.
          A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Mishok написа Виж мнение
            Да но беше унгарски и беше Макаров, а не АП. Дали ти смяташ че има унгарски макаров или не - не ме интересува.
            По принцип съм доста точен с пистолет, но не и с макаров, а съм стрелял и с друг, но не толкова много. С Валтерчето например съм направо снайперист.
            Нямало унгарски Макаров - айде бе - тия в оръжейните магазини са лъжци ли ?
            Покажи снимка на "унгарски Макаров" и веднага ще се види кой е лъжецът. Лесна работа е да покажеш нещо, което действително съществува. За снайперските умения ти вярвам 100%, за тях не искам доказателство.

Comment

Извинявам се предварително, ако ви развалям кефа и предотвратявам нечий epic fail, но ми стана интересно и пуснах Гугъл:
              Countries like India, Poland and Hungary have developed their own handgun designs that use the 9x18mm round. Hungary developed the FEG PA-63 and Poland has developed the P-64 and the P-83 Wanad. While similar in appearance to the PM, and chambered for the same round, these 9 mm Makarov firing pistols are often found labeled at gun shows by some US gun retailers as "Polish Makarovs" and "Hungarian Makarovs". Nonetheless, these similar designs are independent of the PM and have more in common with the Walther PP (which, in fact, was also a major influence on the original Russian Makarov [6]).
              Click image for larger version

Name:	PA-63_with_Clip.jpg
Views:	1
Size:	622.3 КБ
ID:	532381
              "No beast so fierce but knows some touch of pity."
              "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Това, което показваш, е добре известно на всеки, който е виждал ПМ отблизо. Само зяпачите на снимки по Нета могат да твърдят, че унгарския РА-63 е Макаров.

Comment

Мнителността е типична черта на българина, ако ще и да живее в САЩ. Веднага реши, че epic fail се отнася за теб
                  ПП Направо се кефя от себе си, с едно изречение лъзнах Nick и същевременно показах, че Mishok греши

Comment

Dinain написа Виж мнение
                    Мнителността е типична черта на българина, ако ще и да живее в САЩ. Веднага реши, че epic fail се отнася за теб
                    ПП Направо се кефя от себе си, с едно изречение лъзнах Nick и същевременно показах, че Mishok греши
                    Нищо подобно. Никога не съм мислил, че можеш да ме коригираш в областта на оръжията. Не, че толкова знам, но пиша само за това, което знам, щото съм го държал в ръцете си.

Comment

Факта, че го пишеш, издава точно това. А не това е целта. Просто не можеш да излезеш от релсите на надприказването. Който разбрал, разбрал.

Comment

DDD написа Виж мнение
                        9х18 мисля отдавна не е първенец по продажби както на патрони, така и на пистолети в България. Този период се изживя.
                        Ако си забелязал "първенец" е в кавички, защото имах предвид това, че последните 20 - 25 години в България са извършени най много убийства точно с ПМ.

Comment

Nick написа Виж мнение
                          Покажи снимка на "унгарски Макаров" и веднага ще се види кой е лъжецът. Лесна работа е да покажеш нещо, което действително съществува. За снайперските умения ти вярвам 100%, за тях не искам доказателство.
                          За съжаление няма от къде да взема подобни снимки. В оръжейните магазини в България обаче продават унгарски Макаров. Нормално е да не го знаеш - живееш в чужбина. За снайперските ми умения не е нужно да вярваш , а и не това е въпроса.

Comment

Dinain написа Виж мнение
                            Извинявам се предварително, ако ви развалям кефа и предотвратявам нечий epic fail, но ми стана интересно и пуснах Гугъл:

[ATTACH=CONFIG]19953[/ATTACH]
                            Да простиш скромната ми личност, аз от Макаров определено не разбирам, аз съм глокаджия, обаче това на снимката определено не ми мяза на Макаров(всъщност едно такова седи в касата в съседната стая и принадлежи на тате и му го продадоха точно за унгарско РР в 9х18, пък и имам и стотина гилзи с него), а по-скоро на РР или РРК в 9х18 (то и в текста дето си пляснал пише някои работи по въпроса), тъй че недей се сили да обясняваш кой епично се бил фейлнал. Елегантен и приятен пистолет и определено оплакванията за него ме подсещат за един надпис дето някой е сложил на стрелбището на нашия клуб а именно "Оръжията не бият "долу в ляво"" Пък това български(и не само) търговец да не знае какво продава определено не е сефте, който не вярва да разпита каква беше допреди 2-3 години ситуацията из магазините за алпийска екипировка .
                            Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

Още един подведен. Като си чел текста, вероятно си забелязал тази част:
                              While similar in appearance to the PM, and chambered for the same round, these 9 mm Makarov firing pistols are often found labeled at gun shows by some US gun retailers as "Polish Makarovs" and "Hungarian Makarovs".
                              Още някой да обясни, че това не е Макаров? Ако не е станало ясно 7 поста назад?

Comment

Dinain написа Виж мнение
                                Още някой да обясни, че това не е Макаров? Ако не е станало ясно 7 поста назад?
                                На снайпериста не му е ясно. Човекът ти пише ясно, че в магазините се продават унгарски Макаров. Век живи, век учись!

Comment

Working...
                                X