Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ръчните гранати

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Още едно допълнение (продължавам да си освежавам спомените ). Май копия на Т-34 са били вариантите на Shkoda и Daimler-Benz докато приетият в крайна сметка вариант на MAN е бил по-далеч от Т-34. НА конкурса участват и трите фирми (а самият конкурс доколкото схващам е бил обявен донякъде като "отговор на Т-34"), но в крайна сметка печели прототипът на MAN.
    Да, ясно е, че не си измисляш (има го поне в две рускоезични стати, на които попаднах). Въпросът е, че това едва ли е било основно съображение.
    Впрочем, във форума има хора далеч по-наясно с това от мен, така че ако някой от тях хвърли поглед на тази тема може да напише нещо по-конкретно.

Comment

М дааааааа аз съм само аматиорнека спецовете говорят аз ще чета

Интересува ме наистина ли горивните резервоари на Т-34 са по бортовете зад колелата>?И от къде се пълни резервоара ,капачката къде еако е капачка де.
      Last edited by Luchs; 11-01-2007, 18:32. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Ето Лукс http://www.battlefield.ru/index.php?...d=82&Itemid=43
        Quae fuerant vitia, mores sunt.

Comment

Ееееееее от тия танкове АМАН!!!!! Пишете за гранатите! Ако не е интересна темата вече да я приключваме и толкова...

Comment

AYB написа
            Ееееееее от тия танкове АМАН!!!!! Пишете за гранатите! Ако не е интересна темата вече да я приключваме и толкова...
            Интересна е. Ето нещо по-старо от мен:
            Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
            A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Parabellum, по-преди беше качвал нещо подобно ако не и същото. Интересно е да се прочете от историческа гледна точка.

Comment

Nick написа
                Интересна е. Ето нещо по-старо от мен:
                Гранатите какво производство са>? Кога почваме пройзводство на гранати в България по соц време ли>?

Странно разположение на резервоарите има Т-34.............
                Last edited by Luchs; 12-01-2007, 11:57. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Още през Балканската война са правени гранати в България. То не че е някаква голяма философия. Трябва да се поразровя малко из броевете на в-к "Всичко за оръжието". Там четох нещо по този въпрос, но съм го забравил вече.

Тая граната "Одринката", както е комплектована със закъснителна запалка, която се активира след удар на капсулчето по твърда повърхност, се чудя как боеца ще я задейства ако няма такава в околността. Освен да си я "тресне" от главата... :mhehe:
                  Last edited by ; 12-01-2007, 12:22. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Ми нали сме извесни че имаме твърди здрави глви и двете глави хахаххахаха Да попитам колко модела родно пройзводсто сме пройзвеждали между двете войни, а и до днес?И одринката наша конструкция ли е?

Comment

AYB написа
                      ... закъснителна запалка, която се активира след удар на капсулчето по твърда повърхност, се чудя как боеца ще я задейства ако няма такава в околността. Освен да си я "тресне" от главата... :mhehe:
                      В главата си би я треснал някой не много умен боец. Останалите биха използували приклад на пушка, ток на ботуш, дръжка на лопатка и други подобни твърди предмети.
                      Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
                      A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Открих интересни материали за съвременните руски гранати. Вижте го ако желаете:

Comment

Luchs, за съжаление не успях да намеря броя на вестника, в който пишеше за първите правени у нас гранати. Или съм го дал на някой и не ми го е върнал, или съм го изгубил някъде, не знам....

Comment

Виждам, че се потите над темата; така че ще пускам и аз по нещо (на час по лъжичка... :o)

Български гранати ("Система Тюфекчиев", т.е. "Македония") на въоръжение в турската армия през ПСВ.

Comment

Зная със сигурност че у нас е разработена и приета на въоръжение (което не значи че е в употреба) РОГ - с ударно действие, но с ЕЛЕКТРОНЕН взривател, включващ всички функции като закъснително взвеждане 1-1.5 сек(безопасност), ударно действие - мигновено и самоликвидатор-5...10 секунди. Захранването е с два варианта - сменяем постоянен токоизточник - батерия или термобатерия, която се задейства от ударника освобождаван от чеката и лоста при хвърляне. Ударното действие се гарантира от датчик от камбанен тип, за който посоката на удара не е от значение, както и силата на удара. Предимството е възможността да се проверява действието на взривателя периодично, без да се ликвидират изпитваните бройки, докато при барутните закъснители параметрите от типа "21,22,23" са си чиста проба "Тото XYZ" след дълъг период на съхранение и освен това изпитваните образци се унищожават и се следи само статистиката - толкова сработили "навреме", толкова не сработили...и т.н. :kill_myse
                              "...7. Пациентите във форумите трябва да се съобразяват с условието, че тук не е място за интелектуални изяви от типа на философски монолози, това е лечебно заведение." - Правила за форуми

Comment

Чудя се дали все още някъде по света се произвеждат ръчни комулативни гранати,и доколко са ефективни в сегашни условия........Дай някъв линк за българската граната...............?
                                ...........НСВ?

Comment

Working...
                                X