Не разбирам особено, но аз, ако трябва да избирам, ще се колебая между Глок-17 и USP (може и P8)
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сравнение на някои типове леко пехотно оръжие
Collapse
X
-
Sailor_Malan написа Виж мнениеЯ да питам някой от големите батковци с повечко пушкала и гилзи зад гърба, случайно да сте си играли с Cz-75 Р-07 Duty и да можете да разкажете нещо повечко за него като отзиви от експлоатацията? Питам щото тоя месец ми излиза разрешителното и общо взето съм се спрял на добрия стар Глог-17(мислех си за Шедоу, ама с тоя тънък затворен блок си махнах половината кожа от пръстите при опити за бързо зареждане) но искам да разгледам и други алтернативи, а съм с голяма лапа и примерно неща от сорта на HK P30 малко не ми пасват на кьопавицата(стъчи един сантим под ръкохватката)
За ЧЗ последните години се чува, че имат проблеми с качеството; Пък и модела Р-07 Duty е нов, не особено популярен и не са се проявили недостатъците му, докато при глока всичко е ясно, отзиви много, ползватели също;
Comment
-
Основно за аматьорски IPSC мероприятия и за тренировки мисля да го ползвам. Компактно не ми трябва щото разрешителното ми ще е за спортни цели и няма да го разнасям ако не отивам на тренировка или на някое аматьорско състезание(за това, пък и донякъде по финансови причини се спрях на Глог 17, не на 19 или 26) но на Дютито му похвалиха спусъка, та рекох да питам. SP-01 го тествах ама има тънък затворен блок и при бързо презареждане(а няма как да минеш по-голяма сцена с един 15-18 заряден пълнител) ми е бая некомфортен, иначе за прецизна стрелба, дума да няма - това е Пистолетът!Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Sailor_Malan написа Виж мнениеОсновно за аматьорски IPSC мероприятия и за тренировки мисля да го ползвам. Компактно не ми трябва щото разрешителното ми ще е за спортни цели и няма да го разнасям ако не отивам на тренировка или на някое аматьорско състезание(за това, пък и донякъде по финансови причини се спрях на Глог 17, не на 19 или 26) но на Дютито му похвалиха спусъка, та рекох да питам. SP-01 го тествах ама има тънък затворен блок и при бързо презареждане(а няма как да минеш по-голяма сцена с един 15-18 заряден пълнител) ми е бая некомфортен, иначе за прецизна стрелба, дума да няма - това е Пистолетът!
Comment
-
Май Глога ще е. Дано КОСетата се натуткат(тия от НСлС колко се туткаха само), че вече ми омръзна да ползвам пистолетите на стрелбището. Искам си мой.Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Sailor_Malan написа Виж мнениеМай Глога ще е. Дано КОСетата се натуткат(тия от НСлС колко се туткаха само), че вече ми омръзна да ползвам пистолетите на стрелбището. Искам си мой.
Дано стане бързо работата!
Comment
-
Малко варианти и от мен ... https://www.facebook.com/photo.php?f...count=1&ref=nf Впечатлен съм от 95-зарядната тулумба за 5.45 !
Comment
-
Интересното е вариантът с балансирана автоматика - досега нямаше данни, че ще правят такъв. Предполагам, че това на снимките е фотошоп, но е резонно - май АК-107 ще върви в историята (напоследък с Ратник за спецчастите масово се спрягат новите варианти на АЕК, на снимките присъстват също). Нищо чудно, ако си позволят разкоша да приемат по-простите варианти за армията, а за СпН - да вземат системи с балансирана автоматика. Вече са поствани тук видеа на първите прототипи, ама тия неща наистина не мърдат на автоматична:
(тва е правено отдавна, ВВ на руското МВР)
Comment
-
STROSS написа Виж мнениеКакво ще рече "балансирана автоматика"?
Има ли между другото серийни оръжия с такова нещо? Аз съм чел само за един вариант на AR-15 с хибридна механика между АК и AR-15 с газово бутало в блок близо до цевта.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
много далече от принципа на автоматиката на М16 (без газово бутало) - напротив - при изстрел от цевта се отвеждат газове, които въздействат върху газовото бутало, но за да се неутрализира неговия импулс, е вкарана втора част в системата - две противотежести, придвижващи се напред и назад, уравновесявайки импулса на буталото и гасейки голяма част от колебанията.
Comment
Comment