Не разбирам особено, но аз, ако трябва да избирам, ще се колебая между Глок-17 и USP (може и P8)
Сравнение на някои типове леко пехотно оръжие
Collapse
X
-
Избери Глока, може Генерация 3, може и Ген.4; Няма да сбъркаш; ако искаш нещо по-компактно, модел 19 или 26; Ако искаш по-мощен калибър, модел 22 или 23, може и 21SF (SF е с по-малка ръкохватка); С всичките съм стрелял, държат се добре, и 26 като най-малък, и 21SF като най-мощен от изброените;Я да питам някой от големите батковци с повечко пушкала и гилзи зад гърба, случайно да сте си играли с Cz-75 Р-07 Duty и да можете да разкажете нещо повечко за него като отзиви от експлоатацията? Питам щото тоя месец ми излиза разрешителното и общо взето съм се спрял на добрия стар Глог-17(мислех си за Шедоу, ама с тоя тънък затворен блок си махнах половината кожа от пръстите при опити за бързо зареждане) но искам да разгледам и други алтернативи, а съм с голяма лапа и примерно неща от сорта на HK P30 малко не ми пасват на кьопавицата(стъчи един сантим под ръкохватката)
За ЧЗ последните години се чува, че имат проблеми с качеството; Пък и модела Р-07 Duty е нов, не особено популярен и не са се проявили недостатъците му, докато при глока всичко е ясно, отзиви много, ползватели също;Comment
-
Основно за аматьорски IPSC мероприятия и за тренировки мисля да го ползвам. Компактно не ми трябва щото разрешителното ми ще е за спортни цели и няма да го разнасям ако не отивам на тренировка или на някое аматьорско състезание(за това, пък и донякъде по финансови причини се спрях на Глог 17, не на 19 или 26) но на Дютито му похвалиха спусъка, та рекох да питам. SP-01 го тествах ама има тънък затворен блок и при бързо презареждане(а няма как да минеш по-голяма сцена с един 15-18 заряден пълнител) ми е бая некомфортен, иначе за прецизна стрелба, дума да няма - това е Пистолетът!Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.Comment
-
За IPSC или глок 17 или SP-01; Годишно ще стреляш минимум 3000 патрона; И за двата има резервни части и пълнители; На глока ще трябва да сложиш минусов конектор (струва 10 лв и прави по-мек спусъка); В дивизията в която ще си с този пистолет (продукшън), са разрешени до 15 патрона в пълнител, независимо от това колко събира, и двата пистолета ги покриват; За това, за което купуваш пистолета, Шадоукакта като че ли е малко по-добра, но се чупи по-често, пък и е по-скъпа; Глока е по-универсален; Въпрос на вкус и индивидуални предпочитания;Основно за аматьорски IPSC мероприятия и за тренировки мисля да го ползвам. Компактно не ми трябва щото разрешителното ми ще е за спортни цели и няма да го разнасям ако не отивам на тренировка или на някое аматьорско състезание(за това, пък и донякъде по финансови причини се спрях на Глог 17, не на 19 или 26) но на Дютито му похвалиха спусъка, та рекох да питам. SP-01 го тествах ама има тънък затворен блок и при бързо презареждане(а няма как да минеш по-голяма сцена с един 15-18 заряден пълнител) ми е бая некомфортен, иначе за прецизна стрелба, дума да няма - това е Пистолетът!Comment
-
Май Глога ще е. Дано КОСетата се натуткат(тия от НСлС колко се туткаха само), че вече ми омръзна да ползвам пистолетите на стрелбището. Искам си мой.Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.Comment
-
Малко варианти и от мен ... https://www.facebook.com/photo.php?f...count=1&ref=nf Впечатлен съм от 95-зарядната тулумба за 5.45 !Comment
-
Интересното е вариантът с балансирана автоматика - досега нямаше данни, че ще правят такъв. Предполагам, че това на снимките е фотошоп, но е резонно - май АК-107 ще върви в историята (напоследък с Ратник за спецчастите масово се спрягат новите варианти на АЕК, на снимките присъстват също). Нищо чудно, ако си позволят разкоша да приемат по-простите варианти за армията, а за СпН - да вземат системи с балансирана автоматика. Вече са поствани тук видеа на първите прототипи, ама тия неща наистина не мърдат на автоматична:
(тва е правено отдавна, ВВ на руското МВР)
Comment
-
Присъединявам се към въпроса. Доста често съм срещал израза и си мислех че знам какво значи. В моите представи е че общо взето не ти вдига цевта към небето след изстрел. Целта е отката да е по линията на цевта. Оскъпява се оръжието. Нещо като при М-16 и деривати, но по възможност без газовете от изстрела да обтурират цялата механика.
Има ли между другото серийни оръжия с такова нещо? Аз съм чел само за един вариант на AR-15 с хибридна механика между АК и AR-15 с газово бутало в блок близо до цевта.This is my signature. There are many like it but this one is mine.Comment
-
много далече от принципа на автоматиката на М16 (без газово бутало) - напротив - при изстрел от цевта се отвеждат газове, които въздействат върху газовото бутало, но за да се неутрализира неговия импулс, е вкарана втора част в системата - две противотежести, придвижващи се напред и назад, уравновесявайки импулса на буталото и гасейки голяма част от колебанията.
Comment

Comment