Че е избран заради боеприпаса е ясно. Но използването на 7.62х39 в никакъв случай не обезмисля AR концепцията за 7.62. Особено за специални подразделения където групираността и точноста са основен фактор. Промеждутъчният боеприпас не се изчерпва с 5.45х39 или 5.56х45. Дори не започва от там. 7.62х39 си е точно прдеставител на концепцията за междинен боеприпас. И всички големи производители имат оръжията си пригодени и за него.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сравнение на някои типове леко пехотно оръжие
Collapse
X
-
Amazon написа Виж мнениеЧе е избран заради боеприпаса е ясно. Но използването на 7.62х39 в никакъв случай не обезмисля AR концепцията за 7.62. Особено за специални подразделения където групираността и точноста са основен фактор. Промеждутъчният боеприпас не се изчерпва с 5.45х39 или 5.56х45. Дори не започва от там. 7.62х39 си е точно прдеставител на концепцията за междинен боеприпас. И всички големи производители имат оръжията си пригодени и за него.
П.С. На мен ми се губи концепцията да използваш това оръжие, под този боеприпас, в тази ситуация...визирам конкретно в сериалчето, хихи.
Comment
-
Зададох в един полицейски форум и въпроса обмисляно ли да се закупи нещо, ползващо 6,8 Грендел, например. Щом и без това се насочват към по-големите калибри.
Също така е интересно дали изобщо е разглеждан 5,56 или направо са се насочили към 7,62.
Uzi71, още един въпрос. Имаш ли идея какво мислят СОБТ за участието им в телевизията? Забавно ли им е, по-трудно ли е от обикновените тренировки?С пистолет и добра дума се постига много повече,отколкото само с добра дума
Comment
-
Стандартните калибри в МВР са .50ВМG, .308W, 7.62х54R, 7.62х39, 9х19, 9х18 и К12 /като 7.62х54R и 9х18 са на "доизживяване"/, затова всички нови оръжия са в тези калибри. Естествено разглеждани са и други калибри, но сигурно няма да бъдат приети. Не гледам сериали и не съм питал за участието в тях. Все още нямам впечатления и от новите автомати.
Comment
-
uzi71 написа Виж мнениеСтандартните калибри в МВР са .50ВМG, .308W, 7.62х54R, 7.62х39, 9х19, 9х18 и К12 /като 7.62х54R и 9х18 са на "доизживяване"/, затова всички нови оръжия са в тези калибри. Естествено разглеждани са и други калибри, но сигурно няма да бъдат приети. Не гледам сериали и не съм питал за участието в тях. Все още нямам впечатления и от новите автомати.
Кои са тези неруски съвременни производители на автомати, които ги произвеждат под него?
плюс още няколко фирми производители на AR15 деривати започвайки с КолтКървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
МSG 91 на НК
и Blaser R93 LRS2
Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
beri_cd написа Виж мнениеИ за каква групираност може да става дума ако го сравняваш с 5.45х39 и то на такива дистанции?This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеИмаш ли информация, че разликата в групираността е значителна? Защото разните експерти твърдят че AR чамбериран() под 6.8 Special имал абсолютно същата групираност като тези под 5.56х45.
А като говорим за дистанции - има ли друга логика освен "филмова" в епизода момчетата да са с въпросните, сравнително дълги щатски АР-подобни автомати, а не картечен пистолет? Все пак дистанциите са минимални.
Sailor_Malan написа Виж мнениеSig Sauer примерно плюс още няколко фирми производители на AR15 деривати започвайки с Колт
Comment
-
beri_cd написа Виж мнениеМмм, не съм съгласен за 7.62х39 - да, междинен е, да, с лопати да го ринеш у нас, но толкоз. Кои са тези неруски съвременни производители на автомати, които ги произвеждат под него? И кои всъщност са тези автомати? И за каква групираност може да става дума ако го сравняваш с 5.45х39 и то на такива дистанции?
П.С. На мен ми се губи концепцията да използваш това оръжие, под този боеприпас, в тази ситуация...визирам конкретно в сериалчето, хихи.
Comment
-
DDD написа Виж мнениеВсъщност 7.62х39 е много добър за полицията; Там спецотрядите тренират да стрелят основно на единична и малко по-голямата енергия на боеприпаса няма този разсейващ ефект, който се получава при автоматичен режима на стрелба (важен за армията). Освен това полицията използва специални боеприпаси, забранени за армейска употреба и с тях стопиращия ефект на 7.62х39 е по-добър от този на 5,45 и 5,56; Като прибавиш, че при полицейски акции вероятната дистанция за стрелба е минимална, то боеприпаса наистина е добър за полицейски цели.
Това за стоп ефектна....ммм, не мисля. Не знам кое разбираш под специални боеприпаси, но класическите FMJ 7.62 имат далеч по-малък стоп ефект и започват да отдават енергията си едва след 30см проникване в еквивалент на човешка тъкан, докато при 5.56 и 5.45 това става много по-рано, след 10см. Това са условни неща, де, зависят от много фактори, боеприпаси бол.
По-цял свят хората, за такъв тип операция (като в епизода), използват картечни пистолети под 9х19, ако са им налични. И има много причини затова. Най-малкото пробивността на 7.62 през стени е нежелан ефект в случая. Дължината на оръжието, конкретната АР-15-ка, сравнена с тази на кой да е картечен пистолет, също е минус. Май колегата Hartman е прав - използвани са тези оръжия в сериала, за да са по-страшни, реално едва ли биха ги предпочели в конкретния случай.
Comment
-
beri_cd написа Виж мнение....ммм, не мисля. Не знам кое разбираш под специални боеприпаси, но класическите FMJ 7.62 имат далеч по-малък стоп ефект и започват да отдават енергията си едва след 30см проникване в еквивалент на човешка тъкан, докато при 5.56 и 5.45 това става много по-рано, след 10см. Това са условни неща, де, зависят от много фактори, боеприпаси бол.
По-цял свят хората, за такъв тип операция (като в епизода), използват картечни пистолети под 9х19, ако са им налични. И има много причини затова..............
Що се отнася за картечните пистолети 9х19, то те също са приети на въоръжение в полицията (имат ХК например); Но и там ги обучават да стрелят на единична; + и автоматите и картечните пистолети са оборудвани с бързомерци. Просто това не се афишира. Спецотрядите на полицията ни са сравнително добре оборудвани и тренирани (ИМХО).
Comment
-
Sailor_Malan написа Виж мнениеМSG 91 на НК
Last edited by Kramer; 15-02-2013, 22:46.
Comment
Comment