Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сравнение на някои типове леко пехотно оръжие

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

да, а и направеният, за да бъде като продължение на цевта при М4 приклад, малко лошо стои на SLR-а под тоя ъгъл - не мога да разбера от снимката - тилната част скосена ли е, за да компенсира ъгъла или си стои както на М4?

ето тук, като че ъгълът е поизправен:

Comment

Todor Pavlov написа Виж мнение
      В случая и машината и тулумбата са от Ижевск . Хват , не знам , ама прикладването с АКМ е неудобно . То верно намалили отката като просто вирнали приклада , ама мерните прибори си останали на място . И настава едно гърчене на вратове ... То всичко съветско -руско е направено за да се пригажда войската към него . Иначе групираността му е добра- на 100 м. си правя редовно 10см. групи .
      Не знам някой обобщавал ли е в темата основните недостатъци на фамилията "Калашников" , не че не са обсъждани многократно , но :
      - липса на гърловина на входа за пълнителя ,
      - открити мерник , който много често при носене в положение "през рамо" се закача в дрехи и обръща ,
      - жесток предпазител и превключвател на огъня- в студено време е голям кеф да го чоплиш с нокти ,
      - невъзможност за стрелба с една ръка / освен другаря Сталоун разбира се / ,
      -липса на затворна задръжка / тук не говоря за чешки или прочие разновидности /.
      Освен това , левичарите виждат зор с енергичната ръкохватка на затвора .
      Първо да подчертая - не съм противник на руският автомат !
      Сега вече мога спокойно да се присъединя в общи линии към мнението ти. Знам, че М не са много популярни в страните от бившият лагер, ето Цоньо например неще американски алуминиеви боклуци и аз го разбирам донякъде защото и аз обичам да ми тежи в ръката нещо, обаче в предвид на други фактори М16/4 платформата си има страхотни преимущества.
      За казаното от тебе съм абсолютно съгласен, особено с точките - липса на гърловина на пълнителя, за предпазителя/превключвателя и затворната задръжка. Не знам по-удароустойчив автомат от АК когато говориме за сваляне на пълнител, защото просто можеш да удариш с пълният пълнител през ключалката и празният пълнител излита но какъв е смисъла от толкова движения и усилия, дори когато го правиш по конвенционалният начин когато можеш просто да натиснеш бутон който при това ти е точно на пръста (при М). Същото е положението с предпазителя - най-трудната и шумна част за манипулиране и на всичкото отгоре не можеш да я стигнеш с един пръст - в повечето случаи трябва да пускаш хвата и да работиш с палеца... Затв. задръжка е също много важна особено при положение, че АК не може да се зарежда от ляво, което отново опира пак до "съветска" ергономика, която много правилно си определил - направено е да се пригажда войската към него, не обратното.

Comment

кало написа Виж мнение
        да, а и направеният, за да бъде като продължение на цевта при М4 приклад, малко лошо стои на SLR-а под тоя ъгъл - не мога да разбера от снимката - тилната част скосена ли е, за да компенсира ъгъла или си стои както на М4?

http://www.fab-defense.com/en/catego...for-ak-47.html
        Мисля, кутиите на двата автомата са различни и от там начина на захващане на афтермаркетните приклади. Те са толкова видове, че аз лично даже не ги следя но знам, че не можеш да закачиш всеки модел на АК, зависело каква му е кутията... Този който показваш е много по-добър от стандартният М4 приклад, освен това влиза в кутията на автомата и стените и са доста солидна упора, докъто повечето от другите модели се монтират по-"плитко", което е по-афиф, да ме прощават за професионалният термин.
        Аз лично предпочитам по-солидно изработените, но без значение кой е производителя, регулируемият приклад си има едно огромно преимство пред фиксираният - дава ти еднакво разтояние до мерните прибори без значение с какво си облечен например, което си е важно защото от там вече стреляш както си свикнал, предполага се - по-точно, значи, не можеш да си печеш кюфтета но си по-ефективен като стреляш.

Comment

кало написа Виж мнение

http://www.fab-defense.com/en/catego...for-ak-47.html
          Колеги по хоби, първото което трябва да ви прави ппечатление е самото закрепване на прикладите при АК- 47 и АКМ ( АК74).
          При АК 47 приклада влиза мнотг малко в цевната кутия, но засметка на това пък допълнително се закрепва с към нея с помоща на два накрайника ( горен с един отвор за фиксиращият болт или вида по точно ; долен с два отвора за две закрепващи види). Отделно приклада е наклонен надоло, но засметка на това, след шийката на приклада има буза която подобрява ергономиката на самия наклонен приклад. Недостатък на т.н. наклонени приклади няма да я коментираме.
          При АКМ ( АК - 74) приклада е разположен по навътре в цевната кутия, като отдоло липсва накрайник, но засметка си има горен с един отвор, който се вижда + още един отвор който севижда след снемането на ... ,като отворите служат за въпросните види. Отделно приклада е прав и се доближава до концепцията "страйк-лайн"
          Та въпросния приклад на на онзи SLR за мен пет пъри неструва понеже е повече наклонен от колкото трябва, отделно трака, "че пушек се вдига", собственика му беше слошил един многофункционален закрепващ комплект на ЛИПЪРС на мястото на ложата, който е изключително неудобен за хващане. Като цяло язък че собственика =========. Инак успя да намери оправдание за въпросния телескопичен приклад- при ползване на бронежилетка е по удобен т.е. няма да ходя на лов ,че да ми е дълаг; ами то си е ясно че приклада трябва да е малко къс ама чак прекалено, като този телескопичния небива.
          П.П. Нетвърдя, че стандартният приклад на ловния калаш е най удобен, но тъпирите от АРСЕНАЛ можеше да се позаинтересуват кое е по- добро, като си размърдат тлъстите задници и да започнат да продават фурнитури за тунинг, а това е доходно перо, което ще им носи печелба.
          Пример: Въпросния пласмасов приклад за SLR 95 преди три години струваше 80 лева.
          Last edited by tconiotconev; 15-06-2009, 20:00.

Comment

.38 Super написа Виж мнение
            Първо да подчертая - не съм противник на руският автомат !
            Сега вече мога спокойно да се присъединя в общи линии към мнението ти. Знам, че М не са много популярни в страните от бившият лагер, ето Цоньо например неще американски алуминиеви боклуци и аз го разбирам донякъде защото и аз обичам да ми тежи в ръката нещо, обаче в предвид на други фактори М16/4 платформата си има страхотни преимущества.
            За казаното от тебе съм абсолютно съгласен, особено с точките - липса на гърловина на пълнителя, за предпазителя/превключвателя и затворната задръжка. Не знам по-удароустойчив автомат от АК когато говориме за сваляне на пълнител, защото просто можеш да удариш с пълният пълнител през ключалката и празният пълнител излита но какъв е смисъла от толкова движения и усилия, дори когато го правиш по конвенционалният начин когато можеш просто да натиснеш бутон който при това ти е точно на пръста (при М). Същото е положението с предпазителя - най-трудната и шумна част за манипулиране и на всичкото отгоре не можеш да я стигнеш с един пръст - в повечето случаи трябва да пускаш хвата и да работиш с палеца... Затв. задръжка е също много важна особено при положение, че АК не може да се зарежда от ляво, което отново опира пак до "съветска" ергономика, която много правилно си определил - направено е да се пригажда войската към него, не обратното.
            Виж сега пред въпросната М16 предпочитам ЗИГ 550 или 551, а защо сам се сети.
            Междо другото виж колко тежи един АК 74, АКМ и една М16.
            Last edited by tconiotconev; 15-06-2009, 21:12.

Comment

tconiotconev написа Виж мнение
              .................................................. .......................................
              П.П. Нетвърдя, че стандартният приклад на ловния калаш е най удобен, но тъпирите от АРСЕНАЛ можеше да се позаинтересуват кое е по- добро, като си размърдат тлъстите задници и да започнат да продават фурнитури за тунинг, а това е доходно перо, което ще им носи печелба.
              Пример: Въпросния пласмасов приклад за SLR 95 преди три години струваше 80 лева.
              Пластмасовия проклад на СЛР струваше 45 лева в магазина на Арсенал в Казанлък преди една година.

Comment

кало написа Виж мнение
                ИМХО -
                Хора какво значи това съкращение. Срещал съм го и в други форуми,

руски, а така също и израелски, но за рускоговорящи.

Comment

Хора какво значи това съкращение. Срещал съм го и в други форуми,

руски, а така също и израелски, но за рускоговорящи.
                  IMHO = In My Humble Opinion, според скромното ми мнение.

Други популярни:

ROTFLMAO = Rolling on the floor, laughing my ass off, търкалям се по пода, скъсах си г$%^ от смях.
                  Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
                  A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Виж сега пред въпросната М16 предпочитам ЗИГ 550 или 551, а защо сам се сети.
                    Междо другото виж колко тежи един АК 74, АКМ и една М16.
                    Ами ти ми каза, пък и аз нямам нищо против. За мене тежеста не е проблем, аз не разнасям автомат по цял ден за да се оплаквам, че не е лек. Всъщност аз лично съм привърженик на това всеки да стреля с каквото му хареса така, че в никакъв случай не искам да те убеждавам колко е хубава американката... Не знам колко тежат АК74,АКМ и М16 но ако аз харесвам американската пушка, това са модификациите и, не самата М16. И друго - ергономически М4 е по-добре конструирана от АК и има възможност да я кичиш или да не я кичиш ако не ти харесва със всичко що е на пазара, ако щеш да и сменяш и калибъра, без никакъв проблем, докъто за АК не се намира всичко и после - наистина освен страничната релса няма друго смислено место където да закачиш нещо.
                    Не е проблем но по принцип не е гъвкава платформа защото не е правена за такава.
                    Жив и здрав.

Comment

Ето още едни от фен клуба на АК:
                      Attached Files
                      Last edited by майор; 16-06-2009, 21:22.
                      "Тяжело в деревне без Нагана, когда у соседа есть!..." ... ...

Comment

хайде без расизъм и сексизъм, а?

Освен това, дамите на снимката показват удивително добра интуиция, защото са взели за оръжие единственото, което би им свършило работа за тая цел, при дадените условия и обучението, което имат.

Comment

кало написа Виж мнение
                          хайде без расизъм и сексизъм, а?
                          Мммм... секс... расов... и пушки!

Въпрос за напреднали - познайте оръжието на снимката. Сериозно.
                          Attached Files
                          A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Калашников като КП:

Витяз

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Comment

Nick написа Виж мнение
                              Мммм... секс... расов... и пушки!

Въпрос за напреднали - познайте оръжието на снимката. Сериозно.
                              ...Еееех кво ли е да си бил взводен командир тогава... хайде и отдельонен да е ...
                              Attached Files

Comment

Todor Pavlov написа Виж мнение
                                ...Еееех кво ли е да си бил взводен командир тогава... хайде и отдельонен да е ...
                                Ами да ги скъсаш от... гонка!

Позна, Тоше, тази пушчица е.

Comment

Working...
                                X