Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сравнение и избор на щатен автомат

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Пичаго, обръщай се така към сина си. На 42 не може да ми бъдеш син, но и не си точно до мене.
    Нямаш ядове. А аз нямам интерес.
    За съжаление, тук няма какво да науча. Какво обичам е един въпрос, а какво не искаш да научиш ти - друг. Ако за тебе излизането от табличните данни на разните железарии е тролене - то жалко за войниците, които са ти подчинени. Макар че видимо не си имал.
    Къде, кога, какъв бой - когато се сприятелим. Но изглежда няма да е скоро.

Прочее, това твое лично мнение ли е, или нечие консолидирано?

Comment

Uploaded with ImageShack.us
      Не е лошо и личното оръжие на тази Перуанска девойка
      Last edited by Mirovk; 21-05-2012, 14:54.
      Sub sole nihil novi est

Comment

Щатен...за кой вид воиски? Ето тука има за всички - богат избор. С действаща армия с размерите на нашата потребностите от еднократна модернизация (замяна на старото "АК" с новопроизведено "АР") се задоволяват при трисменна работа в рамките на месец.
        В списъка с изискванията, поставени в първия пост трябва да се заложат и реалиите в България. Поне за близките няколко години такова едно решение (т.е. замяна на щатния сегашен с такъв от внос) ще струва кожата на не един политик, а кой политик ще заложи кожата си?

http://www.arsenal-bg.com/assault.html
        "...7. Пациентите във форумите трябва да се съобразяват с условието, че тук не е място за интелектуални изяви от типа на философски монолози, това е лечебно заведение." - Правила за форуми

Comment

HBC, прав си, но все пак да се обсъжда политиката в тази тема мисля, че не е съвсем нужно, защото ще навлезем в мътни води. По-скоро - може ли да се оправдае разходът на Х пари и дали реално новият автомат ще си заслужава (ако става дума за БА). Конкретно за България - май сме единствената страна, която се е върнала от 74 на 47...
          http://rayofhalifaxproductions.com/26662

Comment

beri_cd написа Виж мнение
            .................................................. .....
            Конкретно за България - май сме единствената страна, която се е върнала от 74 на 47...
            Е, то последното си беше точно политическо решение, не военно.

Comment

Thales днес са показали "нов" автомат - F90, който всъщност се явява дълбока модернизация на F88 или австралийския AUG:

Thales debuts new assault rifle – the F90

Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

Ей, не се отказват от тоя недъгав 5.56 калибър тия дървени глави и това си е. Хората от специалните части разработиха новият 6.8, вече е в производство, варианти на М4 и АР15 с новият калибър бол, ама закостенелите производители продължават да търалянкат "топлийката". Гони ги надеждата че така ще продадат повече пушкала ама нъц - няма да им се отвори парашута. Съществуващите неща под 5.56 не са лоши и новото им пушкало ще си остане по снимки, нищо че изглежда като излязло от Пришълеца 2.
                This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Amazon написа Виж мнение
                  Ей, не се отказват от тоя недъгав 5.56 калибър тия дървени глави и това си е. Хората от специалните части разработиха новият 6.8, вече е в производство, варианти на М4 и АР15 с новият калибър бол, ама закостенелите производители продължават да търалянкат "топлийката". Гони ги надеждата че така ще продадат повече пушкала ама нъц - няма да им се отвори парашута. Съществуващите неща под 5.56 не са лоши и новото им пушкало ще си остане по снимки, нищо че изглежда като излязло от Пришълеца 2.
                  Ъъъ, производителите и армиите не са тъпанари. Смяната на боеприпас не е просто да се тропне по масата и да се кажа "това ще е, пичове, решихме го". Че 6.8 има предимства в някои отношения (не всички) пред 5.56 няма спор, но чак пък последният да е недъгав...

А и впрочем, не е надежда, доволно количество боеприпаси и оръжия за тях се произвеждат/продават в 5.56. Масово, в цял свят.

Comment

Бая симпатично предложение от Австрия на Щайер-Манлихер - STM556 - модулен автомат с бързосменяема цев и газов регулатор. Принципът на автоматиката е на AUG, въпреки че на външeн вид бие на М4/16/HK416

Comment

Не знам как ще се класират на пазара. Като концепция, както Кало посочва, наистина напомня на ХК416 - нещо АР-ско с газова система. Заразлика от ХК416 това чудо няма повдигната горна релса и донякъде горната цевна кутия изглежда стандартна. Това, че са направили монолитно цевната кутия с ложата не е ново - ЛМТ имат доста положителен опит с това. Тяхната, а и не само, система за свободна-плаваща цев повишава значително групираността на попаденията при еднакви други условия. Естествено, става дума за "класически" АР-ки с директна система. Нещо, което Steyr и много други явно не са приложили е модулната система за релсите (доста хитра идея иначе, ИМХО).
                      Доста странно е за фирма като Steyr да рекламира свой продукт с толкова много чужди продукти - виждат се поне 5 изделия на Магпул и още поне 2 на други щатски фирми.

Comment

Изглежда много ергономичен. С регулируеми приклад и предна ръкохватка би паснало на всеки. Освен това е за левичари и за десняци - има селектор на стрелбата и предпазител и от двете страни. Само ми се струва, че селекторът на стрелбата е двупозиционен. Което вероятно значи, че има само единична и автоматична стрелба.
                        Last edited by Thorn; 13-11-2012, 19:46.

Comment

Аз не съм напълно убеден, че режимът от по три изстрела е нещо повече от рекламен трик.

Иначе, тъй като Михаил Тимофеич навърши 93, филмче:

Е, като изключим, че АК-47 е обозначение САМО за прототипната серия от няколко автомата... Сериен АК-47 НЕ СЪЩЕСТВУВА

(ПП - във филм има и сериозно реклама на новите еърсофт версии на АК)
                          Last edited by кало; 13-11-2012, 21:21.

Comment

Amazon написа Виж мнение
                            Изглежда много ергономичен. С регулируеми приклад и предна ръкохватка би паснало на всеки. Освен това е за левичари и за десняци - има селектор на стрелбата и предпазител и от двете страни. Само ми се струва, че селекторът на стрелбата е двупозиционен. Което вероятно значи, че има само единична и автоматична стрелба.
                            Ммм, всичките му "ергономичности" са готови продукти, произвеждани и предлагани официално от американски фирми. Което едва ли Steyr крият, но чудно защо си го причиняват...може да има някакво маркетингово обяснение.
                            Превключвателят/предпазителят...не знам по какво съдиш, че е двупозиционен. Едната му позиция е ясна, но какво ще рече, че има само единична и автоматична? Ако е така - 3 позиции отвсякъде (всички на базата на АР-15 е или с 2, или с 3 позиции, 4 няма). Само че не намирам инфо в нета, ако някой има да свирне. Като спомена за левичари и десничари - тая джаджа, дето е окичена на задержката, е продукт на Магпул. Прави задержката двустранна.
                            В общи линии - на пръв поглед няма нищо ново в тази пушка.

кало написа Виж мнение
                            Аз не съм напълно убеден, че режимът от по три изстрела е нещо повече от рекламен трик.
                            Ъ? И руснаци, и американци, и други го изискват при някои нови автомати...

кало написа Виж мнение
                            Е, като изключим, че АК-47 е обозначение САМО за прототипната серия от няколко автомата... Сериен АК-47 НЕ СЪЩЕСТВУВА
                            Това трябва да си го татуираш.

Comment

Ъ? И руснаци, и американци, и други го изискват при някои нови автомати...
                              Аз това не го коментирах, защото тук компетентно мнение може да даде само човек, който доста е пострелял на този режим. Ако не ме лъже паметта Динайн познава М-16 и ако види това може да ни даде мнение от първа ръка.
                              Все пак някой нови автомати нямат такъв режим - примерно FN SCAR. Може режима и да е наследство от виетнамската война с цел да се пестят боеприпаси. Може да е подходящ за едни оръжия (примерно М-16 с нейната прекрасна групираност) и да не е подходящ за други с по-къса цев, или различна автоматика.
                              Овен това армиите стават все по-професионални. Дори за средно обучен войник не е никакъв проблем да пусне рефлексивно на автоматична не 3, а дори 2 патрона. За какво му е тогава този "изкуствен" режим?

Comment

Amazon написа Виж мнение
                                Аз това не го коментирах, защото тук компетентно мнение може да даде само човек, който доста е пострелял на този режим. Ако не ме лъже паметта Динайн познава М-16 и ако види това може да ни даде мнение от първа ръка.
                                Все пак някой нови автомати нямат такъв режим - примерно FN SCAR. Може режима и да е наследство от виетнамската война с цел да се пестят боеприпаси. Може да е подходящ за едни оръжия (примерно М-16 с нейната прекрасна групираност) и да не е подходящ за други с по-къса цев, или различна автоматика.
                                Овен това армиите стават все по-професионални. Дори за средно обучен войник не е никакъв проблем да пусне рефлексивно на автоматична не 3, а дори 2 патрона. За какво му е тогава този "изкуствен" режим?
                                Пичове седнал съм на ряпа с водка и си чета любимите оръжейни форуми и да ви кажа че калашника е започнал да си изпява лебедовата песен. AR 15 също я припява , но я държи нейната удачна модулна платформа която виждаме в Щаера и другите германски творения. Относно как може да ги пускаме с калашинка на автоматичен мога да ви кажа че навремето дори си ги отсичах по един или от 30 можех спокойно да направя 30 при положение че предпазителя беше на автоматичен, а скъпата държава сега такива .. ни отритна красиво или да кажем се чувстваме непотребни. Независимо от това мога спокойно дакажа че всеки българин в касата си трябва да има Калащ, глок и бенели , но и онзи щаер няма да отхвърял.

Comment

Working...
                                X