Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сравнение и избор на щатен автомат

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

beri_cd написа Виж мнение
    Спор няма, възможно е. Но както казва Крамер - след първия патрон к'во правим? Или айде при 74 - втория?
    Искам от тук спорещите всеки един да напише колко опит има с огнестрелно оръжие, като години боравено с него, дистанции на които е стрелял , видове оръжия с които е боравил. Предполагам, че единствено "Uzi_71" ще ми е достоен конкурент. Тук не искам да се споменава стрелба със спортно оръжие в калибър .22 LR , не защото не съм стрелял с такова, а напротив. Накратко причината е, че не спада към армейските.
    П.П. Нека да започна първи, но с част от информацията ( изброявам оръжията с които съм стрелял достатъчно множко, като дължина на цеви и калибър, а за времето и периода на боравене след това). Отделно ще започна подред от първо към последно:
    - АК - 47/ АКС - 47;
    - ПК ;
    - РПГ - 7В ( първо започнах с ПУС);
    Забележка: с първите три съм стрелял преди 1989 година.
    Сега да започнем съществената част:
    - АК - 47/ АКС - 47;
    - ПК ; ПКМ; ПКТ;
    - РПГ - 7В;
    - ПМ;
    - КПВТ;
    - 2А14;
    - РПГ 22 НЕТО;
    - АК - 74 Н ( КР 29 8451);
    - РПК;
    - СПГ - 9;
    - "Тунджа";
    - СВД;
    - АКС - 47 УФ
    - АКС - 74У;
    - АКМ;
    - Мосин - Наган;
    - Манлихер - щаер;
    - SIG 551 SWAT;
    - AR - 15 mach;
    - Манлихер Щаер SSG 69;
    -револвери - Наган;
    - Револвер Смит и Уесъв 686;
    - SIG P 229;
    - ЧЗ 75;
    - Аркус 98 ДАК;
    - Хеклер и Кох USP;
    - Glock 19; Glock 17 Glock 17 4 gen;
    - Бенели М4
    Забележка: ловното гладкоцевно оръжие няма да го броя

Comment

Не мисля, че е случайно, че дълго метър оръжие като М16А4
      Извинявай ама А4 е със стандртния селектор с който е и М4 (safe/semi/burst) a виж SAM-R може и да има редове, обаче това е съвсем друго оръжие и по-скоро изпълнява роля донякъде сходна с тая на СВД.

Искам от тук спорещите всеки един да напише колко опит има с огнестрелно оръжие, като години боравено с него, дистанции на които е стрелял , видове оръжия с които е боравил.
      Тъй кат те гледам надали имаш конкуренция. Всеки случай аз съм джудже
      АК (ВЖ 842)
      ПМ
      Jerico 41/CZ 75
      Walter PPK
      Glock 17
      Colt 1911 и то туй то
      Много ми се ще да пострелям и с истинската SR-25 и с AR-15 ама се съмнявам да има къде
      Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

Цоньо, аз, а и предполагам повечето тук, не могат да се мерят с това, с което си стрелял. Аз съм съм стрелял едва с няколко автомата. За моя радост между тях са и споменатите АК (М и 74) и М16 (А1), естествено, много малко, не вагон с патрони. И? Има хора, споделящи твоя богат опит, но не и твърдението, че точен огън може да се води на 300м на автоматичен режим. А и дори да можеш - какво от това? Похвално, имаш отлични умения. Такива имат и спортните стрелци, примерно. Това меродавно ли е за средностатистическия стрелец?
        И все пак :
        АКМ
        АК74
        М16А1
        всевъзможно Арсенал-ки, но не знам колко място имат тук, както и разни 7.62х54 ловни болтови
        Glock 17, 19, 22
        Берета 92
        Берета Рх4 Сторм
        Колт 1911
        Макаров
        ТТ
        Рюгер Супер Редхоук 44
        HK USP, USP compact
        Чиапа Райно
        Валтер П99
        и още разни пистолети, с които съм пострелвал по стрелбищата. Както е видно от това мерене на цеви...Цоньо ни бие всичките. Пак казвам - и?

Sailor_Malan написа Виж мнение
        Извинявай ама А4 е със стандртния селектор с който е и М4 (safe/semi/burst) a виж SAM-R може и да има редове, обаче това е съвсем друго оръжие и по-скоро изпълнява роля донякъде сходна с тая на СВД.
        Ъм, нека уточня - М4А1, която се ползва доста повече от М4.
        Ако търсиш еквивалент на СВД, то по-скоро споменатият от теб СР25 е по-близък, САМ-Р е М16 с екстри (и е 5.56).
        http://rayofhalifaxproductions.com/26662

Comment

Знам какво е SAM-R имах предвид по-скоро работата която пушкалото върши. При нас примерно човека дето върши същата работа в отделението носи СВД или MSG-90. Просто ние DM с оръжие близко до това на обикновените кашици но с по-добри стрелкови умения нямаме.
          А не беше необходимо да уточняваш каквото и да е, аз не съм говорил за разпространеност а за спусковия механизъм и селектора на огъня.
          Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

Sailor_Malan написа Виж мнение
            Знам какво е SAM-R имах предвид по-скоро работата която пушкалото върши. При нас примерно човека дето върши същата работа в отделението носи СВД или MSG-90. Просто ние DM с оръжие близко до това на обикновените кашици но с по-добри стрелкови умения нямаме.
            А не беше необходимо да уточняваш каквото и да е, аз не съм говорил за разпространеност а за спусковия механизъм и селектора на огъня.
            Май не се разбрахме...аз по-горе писах за М16А4 и М4А1, не М4. "Стандартен превключвател"...повечето освен М16А4 и М4 не са с такъв режим. И както добре посочваш - М4 няма автоматик, а А1 има, тоест решено е да има след базовия модел.
            За САМ-Р - то, тези класификации са си от държава на държава, но САМ-Р използва 5.56, докато СР25 и СВД - 7.62х51/7.62х54, това имах предвид. И има логика, но да си призная собствен опит нямам, с оръжие на откоси не съм стрелял.

Comment

tconiotconev написа Виж мнение
              Искам от тук спорещите всеки един да напише колко опит има с огнестрелно оръжие, като години боравено с него, дистанции на които е стрелял , видове оръжия с които е боравил. Предполагам, че единствено "Uzi_71" ще ми е достоен конкурент.
              Както се спомена, освен Uzi тук конкуренти няма да намериш. Аз съм стрелял с АКМС, АК74 и съм асистирал при стрелба със СПГ. От пистолетите съм стрелял с два модела берета, зигзауер и ПМ.

Имам въпрос. Можеш ли да споменеш нещо от първа ръка за КПВТ? Питам защото когато обсъждахме алтернативката за българо-турска война спорихме дали ще е ефективна в гориста местност (Странджа), или не. Та аз твърдях че ще е ефективна, защото ще пробива през по-тънки дървета.
              This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Едно е да си стрелял, друго - да си експлоатирал като основно въоръжение, трето - да си експлоатирал на оперативно-тактическа висота, и четвърто (и най-важно) - в стратегически плана - тоест - ттх, цена, технологичност на производство - както на оръжието, така и на боеприпасите за него.

Иначе:
                АКС
                АКМ
                АК-74
                АК-74М
                HK416
                G-3SG1
                G-36 (бундесверска)
                СВД
                ПКМ
                MP5/K
                FAMAS (общо три изстрела на единична)
                ПМ
                ПММ
                АП
                АПС
                ПСМ
                CZ75
                Глок-17, 19
                Берета-92Ф
                USP (плюс неква версия със спортен мерник)
                Валтер ПП
                Валтер ППКю
                разни гладкоцевни и ловни нарезни
                (не съм добър стрелец, но с пистолетите най-добри резултати имам с 1.USP 2. Глок 3. АПС 4.ПМ)

ПП - ИМХО, на автоматичен няма разлика в отката при АК-74/М, HK416 и G-36
                Last edited by кало; 17-11-2012, 00:21.

Comment

Искам от тук спорещите всеки един да напише колко опит има с огнестрелно оръжие, като години боравено с него, дистанции на които е стрелял , видове оръжия с които е боравил.
                  Много искаш..

Comment

С гранатомети и тежки картечници не съм стрелял. Максимума ми е ПК. От там надолу - лелеее ще падне писане, обаче сега лягам, че ZКК вече е опряна на стената до мен /в калъфа естествено/ защото сутринта в 6 часа ще я водя в Балкана за глигани. Наслука на тези с моята болест.

Comment

дистанции на които е стрелял
                      с всичко, описано от мен - до 500 м (само в един от случаите), иначе - до 300-350.

Comment

uzi71 написа Виж мнение
                        С гранатомети и тежки картечници не съм стрелял. Максимума ми е ПК. От там надолу - лелеее ще падне писане, обаче сега лягам, че ZКК вече е опряна на стената до мен /в калъфа естествено/ защото сутринта в 6 часа ще я водя в Балкана за глигани. Наслука на тези с моята болест.
                        Благородна завист. Аз за сега прапускам ловния сезон за прасета поради едни кофти причини.

Comment

beri_cd написа Виж мнение
                          Цоньо, аз, а и предполагам повечето тук, не могат да се мерят с това, с което си стрелял. Аз съм съм стрелял едва с няколко автомата. За моя радост между тях са и споменатите АК (М и 74) и М16 (А1), естествено, много малко, не вагон с патрони. И? Има хора, споделящи твоя богат опит, но не и твърдението, че точен огън може да се води на 300м на автоматичен режим. А и дори да можеш - какво от това? Похвално, имаш отлични умения. Такива имат и спортните стрелци, примерно. Това меродавно ли е за средностатистическия стрелец?
                          И все пак :
                          АКМ
                          АК74
                          М16А1
                          всевъзможно Арсенал-ки, но не знам колко място имат тук, както и разни 7.62х54 ловни болтови
                          Glock 17, 19, 22
                          Берета 92
                          Берета Рх4 Сторм
                          Колт 1911
                          Макаров
                          ТТ
                          Рюгер Супер Редхоук 44
                          HK USP, USP compact
                          Чиапа Райно
                          Валтер П99
                          и още разни пистолети, с които съм пострелвал по стрелбищата. Както е видно от това мерене на цеви...Цоньо ни бие всичките. Пак казвам - и?

Ъм, нека уточня - М4А1, която се ползва доста повече от М4.
                          Ако търсиш еквивалент на СВД, то по-скоро споменатият от теб СР25 е по-близък, САМ-Р е М16 с екстри (и е 5.56).
                          Значи искам да ти кажа , че с 5,45 понеже е малко импулсен патрон + дулен спирач компенсатор нещата стават супер. Е няма да два иизстрела и двата в главата но целта ще е поразена.
                          П.П. Скоро прострелваха на един позната АКМ - а който бе преработен за ловни цели. Въпросното оръжие бе закупено с един много смотан компенсатор, който след всеки изстрел ми докарваше главоболие чак в мозъка, а така също въобще не оказваше влияние на точнотта на стрелбата или нещо друго. След прострелката поставихме единс американски дулен спирач- компенсатор стил АК 74 но за калибър 7,62 но не на тапко и пробвахме с него. Нещата се промениха коренно групата се събра, а болката от изстрпела в мозъка изчедна.
                          Накратко. добро оръжие, подходящ патрон , компенсатор и стрелец всичко става.

Comment

Значи искам да ти кажа , че с 5,45 понеже е малко импулсен патрон + дулен спирач компенсатор нещата стават супер. Е няма да два иизстрела и двата в главата но целта ще е поразена.
                            Добре, вече съм убеден, че говорим на различни езици.

Comment

Comment

Интересното е, дали има някаква близка перспектива пред АК-12. ИМХО - евентуално, след доработка, ще купят серия за СпН, плюс вероятно нещо за износ. Едва ли на този етап (в близките 5-10 години) ще има сериозни армейски поръчки.

Comment

Working...
                                X