По повод вратите - точно за такива дето са се изпокрили по вътрешните ъгли се ползват осколъчните гранати. Още по-добре действат в затворено помещение а щурмовата група ще е прилично защитена от външните(обикновено дебели носещи стени на сградата). По възможност, поне една не е лошо да е delayed fragmentation(не се сещам за руски/български термин), за да може да подлъже оцелелите да излязат от укритията си. Подцевния би бил доста слабичък за целта. Руснаците не са по ербап - впрочем точно ГП-25 има случаи на осколъчна граната паднала в краката на муджихидин в Афганистан и довела до................паническото бягство на последния.
От друга страна ако застрелям/раня някого през вратата при положение че не ме очакват, могат да се породят и следните неща у отбраняващите се - стрес, уплаха("Това сега откъде дойде?"), естествена човешка реакция да окажеш помощ на ранения(след което добре метнатата РГД42 да ви очисти всички) или да го измъкнеш и др. Всичко това прилично се подсилва от характерните за условия на градски бой недоспиване, недояждане и водене на скотски живот с дни и седмици наред.
А ако съм командир на щурмовото отделение и имам връзка със стоящото отвън в развалините БМП, точно в момента в който напъна да влизам(гръмна през вратата) мога да поискам колегата отвън да създаде лека патаклама с помощта на бордовите си огневи средства и никой няма да ме усети, докато не се приготвим подобаващо
От друга страна ако застрелям/раня някого през вратата при положение че не ме очакват, могат да се породят и следните неща у отбраняващите се - стрес, уплаха("Това сега откъде дойде?"), естествена човешка реакция да окажеш помощ на ранения(след което добре метнатата РГД42 да ви очисти всички) или да го измъкнеш и др. Всичко това прилично се подсилва от характерните за условия на градски бой недоспиване, недояждане и водене на скотски живот с дни и седмици наред.
А ако съм командир на щурмовото отделение и имам връзка със стоящото отвън в развалините БМП, точно в момента в който напъна да влизам(гръмна през вратата) мога да поискам колегата отвън да създаде лека патаклама с помощта на бордовите си огневи средства и никой няма да ме усети, докато не се приготвим подобаващо
Погледнах постчетата и оръжията не са лоши но без да обиждам създателите им изглеждат голями топузи струва ми се че ще бъде доста неудобно да размахваш щурмова помпа със дисковиден пълнител за 20 патрона не ми изглежда да е особено компактна и удобна а и тежи 6.20 кг........................така че забрави

Comment