Това беше написано. Не знам дали са включвали граничари, трудоваци и прочие, но тази беше цифрата.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Българска народна армия
Collapse
X
-
БНА-БА написаМного е за мирно време но по време на война 160 000 хил не мисля че е много.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
И до коя година в БНА са се ползвали БТР-152 и Газ-69Last edited by БНА-БА; 03-05-2008, 22:13.
Comment
-
Извинявам се за намесата, но поради превратностите на съдбата се налага да отговарям задисциплината, измитите ръчички и изрязани ноктенца в този раздел, и бих помолил най-учтиво да се пише по темата. Без да се засягат БНТ, БНР, в. "Стършел" и други медии.
Благодаря предваритено за разбирането!Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Е добре де ами БТР-60 той ли е първият БТР който навлиза в БНА и през коя година влиза в употреба.Аз съм чувал че много много дълго време дядо ми като е бил в поделението в Момчилград-34 мотострелкови полк през годините от 61-ва до 63-та и после като е ходил в запас през 84-та там се са били са камиони Зил-157-Джуган.И въпросат ми е колко е един взвод ако е само с камиони.И едно отделение-състават му влияели се от това с какъв БТР е отделението и колко човека побира БТР-а
Comment
-
БНА-БА, както винаги въпросите ти са пространни...
Не знам БТР-60 от коя година е на въоръжение в БНА. Чисто логично ако разгледаме нещата ще видим, че БТР-60БП (като нашите) са в производство то 1966 г. и аз бих предположил, че първите са докарани в БНА в началото на 70-те.
Мотострелковаците у нас обаче масово ползваха МТ-ЛБ, а не БТР-60. Отделението в мотострелковия полк беше девет човека - командир, картечар, помощник картечар, гранатометчик, помощник гранатометчик, шофьор и трима автоматчици.
В танковите полкове мотострелковаците полазваха БМП-1 (реално имахме много малко от тия преди 1989 г.) и родното произведение БМП-23.Peace Through Strength -- Victory Through Devastation
Comment
Comment