Българска народна армия

Collapse
X

• Време
  • Show
new posts
  • SRH
    ветеран
    • Dec 2006
    • 1199

А който не го мързи да провери на ген. Коцалиев наблюденията по темата. Мисля, че бяха публикувани някъде 1991 г.

Comment

• Sir Gray
      варварин
      • Jan 2003
      • 5264

Хайде сега, щом uzi71 не иска да пише по дадена тема, по каквито и да е причини, то той има пълното право на това. Освен това не виждам да е тръгнал да защитава някаква определена позиция, та да "му верваме" за каквото и да било. Това прави подмятането ти, Bojilov, абсолютно не на място.
      Хайде да се държим малко по-малко заядливо, нещо напоследък само саркастични подмятания и заяждания из форума.
      XV mile the sea brode is
      From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

• twimo99
        новак
        • Apr 2007
        • 18

И днес безстрашен и суров
        в единния варшавски строй
        щом свирне бойната тръба,
        готови сме да тръгнем в бой!

.... или нещо подобно !!!
        това е часта която се различава от истинската "Велик е нашият войник"

Comment

• Гост

Sir Gray написа
          Хайде сега, щом uzi71 не иска да пише по дадена тема, по каквито и да е причини, то той има пълното право на това.
          Има право,ако беше замълчал и този му пост го нямаше.В момента в който каже дори и една думичка в защита на дадена теза-тя вече може да се използва срещу него :mhehe:
          Освен това не виждам да е тръгнал да защитава някаква определена позиция, та да "му верваме" за каквото и да било.
          Айде бе...
          Тя позицията е точно и ясно дифинирана-
          нещата съвсем не бяха такива каквито ги описват по медиите.
          Ейго и яз сега ще тръгна да доказвам че Земята не е кръгла,не няма да говоря нищо за 4 слона,кита,че е поска и т.н.-просто ще кажа,че тя не е кръгла и оттук насетне ще спра,защото едикойси устав,закон или незнамквоси ме спира.
          Просто мразя мъглявото подхвърляне на такива неща,неподплатени с нищо.Не мислиш ли че за подобни дебати си има кръчми?
          В които военните сядат и си шушукат нещоси,и обясняват как нещо е така,но не казват "защо е така"-сочейки лозунга на стената на който една миловидна женица със забрадка си е сложила пръстче върху устните и отдоле пише "Не болтай!"
          Sir Gray написа
          Това прави подмятането ти, Bojilov, абсолютно не на място.
          И що да не е на място?
          Аз смятам форумите,като място за обмяна на мнения и дискусии,които обаче при това се доказват.Ако човек има да каже нещо-той просто го казва.Ако няма какво да каже-нека не го казва.
          Такива мнения "изказани с половин уста",не помагат по никакъв начин на дискусията."Абе не е така,но няма значение-нещо ми пречи да се обоснова,защо не е така (закон,правилник,устав,незнамквоси).Не мислиш ли?

Comment

• uzi71
            ветеран
            • Sep 2004
            • 991

Боилов, забележката ми по темата беше относно годината на събитията. Колкото до изнесеното в медиите - не съм съгласен, че едните /т.е.ние/ са били само лоши, а другите - само невинни душици и потърпевши. Всички си имаха трески за дялане и милицията и изселниците. Радващото е това, че в крайна сметка всички участници проявиха благоразумие и не се стигна до това което се получи в бивша Югославия.
            ПП - Причините поради които не искам да пиша НЯМА да ги обяснявам.

Comment

• Гост

uzi71 написа
              Колкото до изнесеното в медиите - не съм съгласен, че едните /т.е.ние/ са били само лоши, а другите - само невинни душици и потърпевши. Всички си имаха трески за дялане и милицията и изселниците.
              Знам,че такава ти е тезата-то е ясно,само че ми се ще да чуя и какви трески са имали изселниците.За "нашите"-от "лошите" медии съм се наслушал достатъчно...
              Давай,давай...
              Мога и да се съглася с тезата ти-но нека има достатъчно аргументи за това-не мислиш ли?

Comment

• uzi71
                ветеран
                • Sep 2004
                • 991

Пич, никого не съм делил на "наши" и "ваши", нито пък медиите на "лоши" и "добри".
                Така, че моля не преиначавай думите ми. За всеки нормален човек израза "няма да пиша по темата" означава, че съм приключил с това.

Comment

• Sir Gray
                  варварин
                  • Jan 2003
                  • 5264

нещата съвсем не бяха такива каквито ги описват по медиите.
                  Това може да означава всичко, никаква теза не е. Кои медии? Тогавашните, сегашните? Кой вестник, радио, тв? И как въобще описват събитията? Аз не знам. И дори тези имагинерни медии като имат някаква собствена версия, една от многото, то как знаеш с какво точно в нея не се съгласява узи71, при положение че нищо не е казал?
                  Това, че ти подразбираш от този ред някакво твое си значение (което на мен ми стана, като незапознат със събитията и цялата "митология" около тях, ясно чак след още 2-3 поста) по никакъв начин не означа, че и узи71 е имал същото впредвид. Прочети там в онази тема за дискусиите относно вменяването на смисъл в чуждите думи.
                  Но както и да е, ще разчистя тези постове, няма смисъл от тях. Тя май и темата е такава.
                  XV mile the sea brode is
                  From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

• Гост

Е вече има и теза-не можеш да ме хокаш.
                    не съм съгласен, че едните /т.е.ние/ са били само лоши, а другите - само невинни душици и потърпевши. Всички си имаха трески за дялане и милицията и изселниците.
                    Ето ти теза.
                    ще разчистя тези постове, няма смисъл от тях
                    Напълно съм съгласен.
                    Просто говорех,че трябва да се има куража "като кажеш А,да кажеш и Б"

Comment

• Лейн
                      ветеран
                      • Feb 2006
                      • 7116

Ето ти теза.
                      ОТ - това не е теза, а факт

Comment

• БНА-БА
                        лейтенант
                        • Dec 2007
                        • 182

По БНА бъркали се ако офицера е с фуражка а не с кепе или каска.
                        Българската Армия е в сърцата ни.
                        http://vbox7.com/play:eb638c1e
                        http://vbox7.com/play:f18d542d

Comment

• 1951
                          Airman
                          • Aug 2006
                          • 2910

Спомени от близкото минало и преразказ на случилото се около и след публикуването на материалите за ядреното оръжие в България в "Комсомолска правда" преди близо 12 години.

Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

• Лейн
                            ветеран
                            • Feb 2006
                            • 7116

адиус на полета до 300 км. Впрочем и то може да се нарече тактическо с доста голямо преувеличение. Защото може да застраши, изхождайки от далечината на удара, само две натовски държави - Турция и Гърция.
                            някой трябва да обясни на Горан Готев що е то "тактическо" ядрено оръжие.

Comment

• 1951
                              Airman
                              • Aug 2006
                              • 2910

Статията е тъповатичка, като повечето от тази поредица.
                              Но пък показва от къде тръгна всичко. Преди тези статии в "Комсомолска правда" нямаше нито дума за ядреното оръжие в България.
                              След тези статии, които между впрочем нямат нищо общо с истината, почна да се говори и нещата бавно, но сигурно започнаха да излизат.
                              Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

• БНА-БА
                                лейтенант
                                • Dec 2007
                                • 182

За мен е логично да има тактическо ядрено оръжие в НРБ.Се пак сме били една от границите на Варшавския договор,граничим с Турция и Гърция които са към НАТО.СССР и НАТО са разполага ли своите ракети във всички страни съюзници.СССР е направила точно това вкарала е ракети в БНР.
                                Българската Армия е в сърцата ни.
                                http://vbox7.com/play:eb638c1e
                                http://vbox7.com/play:f18d542d

Comment

Working...