If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Да не дава господ да се наложи да ги използваме -тогава наистина ще лъсне колко имаме :tdown кога според вас за последно е купувана техника, като изключим телекомуникационна и фрегатата? :kill_myse
С джипове и тирове ще воюваме - дали някои хора дали си вярват?
Last edited by twimo99; 28-04-2008, 11:46.
Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
Нашата армия, такава, каквато е в момента, а и за в бъдеще, както се вижда, може да изпълнява само едни почти жандармерийски функции. Повече от това - не.
Абсолютно съм съгласен, че армията ни е поготвяна за жандармерийски функции, но си мисля , че и за това не е готова. Не им е лестно на жандармата - вервайте ми! :argh:
Трябва ми информация за тази парадна униформа за нея знам само че е със сержантски пагони и е от танковите войски,имам същата само че с капитански пагони:
В кои години от социализма се е използвала?
Каква е била численоста на БНА,знам че са били 3 армии.1-ва армия е била в северна България,2-ра армия е била на границата с Гърция а 3-та армия на границата с Турция.И от коя година пистолета Макаров се използва в БНА
Числеността на БНА в определени години е достигала 120 - 140 000 души. През 1989 г. казваха, че е около 105 000.
Числеността на въоръжените сили на НРБ (БНА + Строителни войски, Транспортни войски, Войски на Министерството на съобщенията, МВР (Вътрешни войски, Гранични войски, цялата милиция + ДС) и Гражданска Отбрана) е достигала близо 250 000.
Peace Through Strength -- Victory Through Devastation
И от коя година пистолета Макаров се използва в БНА
Вероятно, без да съм 100% сигурен, около приемането на АК. Тоест втората половина на 50-те.
Някъде в първата половина на 60-те се полагат сериозни усилия за унифициране на стрелковото въоръжението на БНА, че преди това е бил хаос и безумие - ППС, ППШ, СКС, АК, даже все още тук там Манлихерки.
В музея на армията в София за 1989 г. даваха 150 000 - 160 000. Максималната цифра, като през соца бройката плавно расте и след това рязко пада.
Зависи.
Абсолютно съм убеден, че към 1989 г. БНА беше малко над 100 000.
Под БНА обаче разбирам ПВО и ВВС, ВМС и сухопътни войски.
През годините Гранични войски ту са към МНО, тук са към МВР, Вътрешни войски също са интересни. Строителни войски пък си бяха съвсем отделна губерния. И така.
А иначе бройката на българската войска не е нараствала плавно по време на соца. По-скоро е на вълни работата. Имаме някакво изсилване и хоп бройката скочила, после се оказва, че нямаме толкова пари за таква армия и хайде малко съкращения. Това се е случвало поне пет пъти от 1945 до 1989 г.
Comment