Глупав спор, въобще не ми се включва даже. Но една идейка за Гаден Годи - ние с един приятел веднъж развихме идеята, че видите ли точно тези "чужденците" са идеалните инвеститори - значи печелят пари в чужбина и после директно ги харчат в България и то без да отнемат някакви суровини или производствени мощности (купувайки и изнасяйки ги един вид), ами чисто и просто ги стоварват даром на нашата икономика... и то предимно на сферата на услугите... на гастрономията... бе да си го кажем направо - на кръчмите Мисля е ясно в какви условия беше развита тази велика теория :lol: :lol:
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Македонци ...
Collapse
X
-
Ами доста съм запознат, това работя все пак. И какво за пенсионерите? те са се осигурявали и на тази база получават пенсии (повечето).А това че някой виси по цял ден по кафенета си е негов личен избор и не виждам как държавата може да го съди за това.
А за средното : какво като заминават? среднот е задължително пък и се плаща от данъците на техните родители.
А това което Грей описва си е чиста проба износ, той се явява субект на германската (в случая) икономика който пазаррува БГ стоки, значи дефакто БГ осъществява износ за Германия чрез него.
Comment
-
М`даа, спорът е съвсем безсмилен. Грешката ти, Лзл (според мен, разбира се) е, че смяташ, че държавата е самостойно създание, което някъде от самото себе си взима средства и безкористно ги харчи за да издържа гражданите си. А в дейстивтелност държавата взима средства от своите жграждани и ги преразпределя, но не ги създава сама по себе си. Та и затова идеята за "дълг към държавата" силно мирише на Средновековие. Във всеки случай, когато е разгледана извън констутиционните задължения на гражданите.
Обаче в нашия случай (България) пречиш на достатъчно много хора.
Comment
-
Gaden Gogi написаА това което Грей описва си е чиста проба износ, той се явява субект на германската (в случая) икономика който пазаррува БГ стоки, значи дефакто БГ осъществява износ за Германия чрез него.XV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Comment
-
Те, пенсионерите, много хубаво, че са се осигурявали, но както знаеш това не помага на тея, които работят сега.
Всъщност, като казвам държавата имам предвид обществото. Пречиш ми защото трябва да издържам родителите ти. И естествено, че не става дума за отделния случай, само ти, само оня, а като цяло. И аз не казвам да се затворят границите и да не се пуска никой навън, а не удобрявам въздишането по Европата и негативизма към България.
Това, което написа Sir Gray го бяха написали и по вестниците, но съвсем на сериозно, даже пишеше, че тея пари дърпали икономиката ни напред...По моя преценка съм обективен.
Comment
-
lzl написаВсъщност, като казвам държавата имам предвид обществото. Пречиш ми защото трябва да издържам родителите ти. И естествено, че не става дума за отделния случай, само ти, само оня, а като цяло. И аз не казвам да се затворят границите и да не се пуска никой навън, а не удобрявам въздишането по Европата и негативизма към България.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
ПАРАБЕЛУМ
не знам доколко това е военно-историческа тема от общ характер, но парите на пенсионерите, само за яснота/в случая пълно отсъствие на такава/ не идват от вноски, както не веднъж са ни осветявали средствата за масова информация, от бюджета са за момента, а при демографското състояние на нацията, ще си продължава да е така, май и Гоги ще го потвърди ако е в тоя сектор
Comment
-
Е нали удръжките за пенсия, които всички плащаме от заплатата си влизат в бюджета, т.е. същото е. Пенсионната система до момента се гради на принципа на "солидарността", т.е. навремето когато са работили пенсионерите са плащали вноски с които са плащани пенсиите на тогавашните пенсионери, а сега всички ние даваме пари за да плащаме техните пенсии. За напред дела на пенсиите от бюджета би трябвало да спадне, поради въвеждането именно на тези фондове за пенсионно осигуряване. И така ще е най-добре, който е работил и си внасял парите за пенсионен фонд, съответно ще взема по-голяма пенсия, докато тази давана от бюджета на всички ще се превърне нещо като социална пенсия.Dulce et decorum est pro patria mori
ОТТУКА ЗАПОЧВА РОДИНАТА -
СЪС ГРОБ НА НЕЗНАЕН ЮНАК,
НАД КОЙТО СМЪРТТА Е ПРЕМИНАЛА,
СМЪРТТА НЕ И ВРАЖИЯ КРАК.
Comment
-
Слуашйте внимателно, няма да повтарям : всеки докато работи плаща осигурителна вноска, това че системата не е акумулационна изобщо не значи че сегашните пенсионери получват парите си даром, става дума са пенсиите за ОСВ (демек:осигурителен стаж и възраст), другите по същество са социални помощи но са прехвърлени на НОЙ защот така (в сравнение със социалното министерство) изплащането им става ритмично, та за това се и казват пенсии.
Бюджета НЕ ПЛАЩА ПЕНСИИ, от РБ се плащат само ПЕНСИИТЕ НЕ СВЪРЗАНИ С ТРУДОВА ДЕЙНОСТ, просто защото те са отпуснати с разни постановления нямащи общо със социалното осигуряване. Но "истинските" (наричам ги така защото не ми се пишат трактати за пенсиите който е любопитен да прочете КСО) се изплащат от приходи на НОЙ, които пък идват от вноските.
Comment
-
А, естествено, че пенсионерите не получават парите си даром, даже сегашните са може би ощетени - все пак когато са се осигурявали са очаквали на старини да живеят в светлото соц. бъдеще .
Но не е важно от къде минават парите (НОИ, МОЙ, бюджет...), а от къде идват, а пък и ти това го беше написал в оная другата тема .
Някъде бях мярнал наскоро, че капитало-натрупващите фондове не се спряват никак добре, някой да е срещал такова нещо, че забравих къде го видях?По моя преценка съм обективен.
Comment
Comment