If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Аз съм против новините на турски език. Въобще не ми пречат турците, които живеят тука (аз познавам двама - свестни, учат в престижни ВУЗ-ове), нямам нищо против тях, не ги мразя и подобни работи. Ако ще са български граждани да знаят български обаче. Така или иначе сигурно повечето го знаят, защо им е отделно предаване ?
Но за тея които идват да гласуват ...
И естествено, че ДПС е създадено на "етническа основа" и именно от там печели гласовете си.
Асоциацията с предаването за глухи (далеч не всеки ден е то) не е много правилна. Глухите за съжаление нямат избор, нямат възможност да слушат другите новини, докато турците и да не искат могат .
Както и да е, вече казахте почти всичко, но ми се струва, че някои се стараят да бъдат максимално толерантни, независимо от случая, да не би случайно да ги заклеймят като лоши хора.
Да вземем да решим тая тема, каква ще й бъде темата ? Въпросът на Рамщайн не е лош...
az protiv evreite ni6to nqmam dori imam 1 poznat evrein koito po ni6to en se razli4ava ot pove4eto poznati ama protiv mangalite i fesovete...abe ima 1 pogovorka ciganina i da go vari6 i da go pe4e6 pak si e ciganin da ne govorim za slovosu4etanieto ciganska rabota...a koito moje i iska da zabravi 500 godini genocid da se opravq az ne moga...idete vijte kostnicata v Batak i togava daite da pravim moxabet s fesovete...
...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Хм, според теб каква е връзката между днешните турци и онези, извършвали зверствата?
Трябва ли съвременните германци да носят вината за извършеното от нацистите и да бъдат мразени за това? Малко примерче просто.
"Национална отговорност" съществува общо взето символично, фактически е просто глупаво да се иска сметка за събития от преди 50 или 150г. от съвременното поколение.
albireo написа
...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
takaaam na germancite im xaresvam samo vermaxta ni6to drygo...ofce be ofce :evil: q mi kajete v bulgariq moje li da ima takuv koito kakvoto kaje tova stava?neee za6toto tyk vseki se prai na takirakat i po golemi ne turpi dulgo vreme...a tyrcite kakto i predi 100 godini sa si tyrci imperatore kakto i nie sme si bulgari...nali znae6 vulka kozinata ala bala...
...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Хайде де. Единственият турчин, който лично познавам, е много много свестен тип, по нищо не се различава от нас. А всичко, което съм чувал за турците, живеещи в България, е че са най-свестните български граждани от небългарски етнически произход. Няма ама абсолютно никакви основи за омраза срещу тях, не само това, срамувам се направо, че има българи, които ги мразят ей така заради принципа.
"Вълка козината си мени" дрън дрън. Я се стегни и мисли малко. Какво общо може да има съвременния турчин, който живее в общо взето най-нормалната държава с преобладаващо мюсюлманска религия, с ония безмозъчни башибозуци от преди 130г? Някакви гени, подстрекаващи към насилие ли, що ли? Ами че кой народ не е бесил и клал в миналото си? Нашия ли? Айде де.
albireo написа
...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
голяма част от потребителите стигат до някво становище за евреите което в голяма част определя от самосебеси и невъзможността им да продължат по други исторически теми тъи като на този етнос се преписват деиствия от глобален и времеви характер и коментарът им по други теми е предубеден и очакван , един вид поставя се под съмнение достоверноста на историята автоматично.
затова апелирам да се изясни , възможно ли е един етнос да съсредоточи толкова голяма власт , че да манипулира човечеството ???
тъи като няма много информация за древните народи ще приемем , че този етнос се нарича евреиски.
изглежда този етнос има практичската възможност да реализира инстиктивната човешка необходимост от власт много по-добре от други етноси .
на какво се дължи това ???
една от причините е тясната сплотеност и строги правила на живот изграждани от дълбока древност и възпитавани от ранно(съзнателно) детство , както и недопускането лесно на външни етноси ( и наи-вече разбирания ).
от тук при невъзможност да се реализира власт над тази се поражда и завистта на други етноси , която в зависимост от хората се преобразува в агресия иразена в ненавист и др.краини форми .
Е, наистина въпросът е интересен, но в е малка степен всико това почива на модерни цивилизационни митове, а далеч не само на някаква реалност.
Вероятно не можем да обясним това само с характерните особености на един народ, преследван дълго време, като затваряне в себе си, живот в определени стриктни граници, спазването на строги правилници, недопускането на чужди вътре в общността и въобще висока степен на резистентност към външни влияния. Но подобни характеристики се наблюдават далеч не само при евреите, пък и като цяло не са много подходящо начало за сериозно влияние сред чужди етноси и държави, макар несъмнено да са благопрятна по своята езотеричност среда за изграждане на всякакви митове и легенди (поне у другите външни наблюдатели).
Вероятно сериозно значение има фактът, че евреиски общности се обособяват в повечето европейски държави и в големите градове, а високата степен на сплотеност и целенаправеност на усилията им им позволяват да акумулират достатъчно социална енергия. Но несъмнено реалното им влияние започва сериозно да се проявява когато въпросните общности започват да се отварят и да се смесват и сливат в народностите, сред които живеят - т.е., горе-долу по времето когато започват да се обособяват нациите. РАзбира се, това ще да е по-скоро източника на политическото и културното им влияние. Инак от доста по-рано финансовата им сила ще да е била канал за определено влияние (а корените й вече донякъде сме ги обсъждали).
Но според мен тезите за съществуването на някакви световни конспирации са съвсем безпочвени и се отнасят именно към категорията на цивилизационните митове. Несъмнено голяма част от въпросния евреиски интелектуален, кулутрен и индустриален елит е действал по-скоро в интересите на държавата, която е обитавал и се е чувствал като част от съответната нация. Разбира се, това в още по-малка степен важи за всички евери (още по-малко, за фундаменталистите сред тях), така че да се говори за народ, който "управлява света" или нещо подобно есъвсем несъстоятелно.
Е, когато говорим за "управление на света" нали не си представяте някакъв секретен палат и вътре един еврейн на трон разпорежда дали хората да мигнат или дали вали дъжд ?
Един от основателите на Федералния резерв на САЩ казва "Дайте ми да печатам парите на дадена държава и никаква политическа власт не ми трябва" (нещо такова). Както знаем парите карат света да се върти, така че който притежава парите...
Мисля си, че религията е това, което ги различава. Но не съм запознат със самата нея, някои от свещенните им книги не могат да се купят, намерят...
Най-добре да отворим нова тема, ако ще обсъждаме това защото няма нищо общо с предните мнения, а по-добре всичко да си е отделно .
Comment