Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отново за национализма

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Е, аз съм малко запознат с нея (в крайна сметка, основните книги са същите като при христианството, а общо взето, ако имаш желание можеш да намериш и останалите), но не мисля че тя е в основата на нещата. Още повече, че ако беше така, то именно фундаметалиситте сред тях биха били сред предполагаемите "управници на света", но ако някой от вас е запознат с тях, ще е съвсем наясно, че това не може да е така .
    Инак ако много държите можем да напарвим иотделна тема.

Comment

по скоро да се обсъди възможността и реализирането на механизма за манипулиране и евентуалната му обвързаност с някои етнос , група от етноси и т.н защото в това именно се корени зараждането на краини форми на разбирания в някои хора и води до лесното им пренасочване в материалното реализиране на някъкъв вид агресия и др. неблагоприятни прояви в човек .

Comment

По-добре отделна тема. Примерно "Еврейският въпрос"
        По моя преценка съм обективен.

Comment

по удачно тема неангажираща никои етнос :!:

защото механизма е по важен , а не обека които го реализира

Comment

Е, самият механизъм е сравнително прост и добре изучен, поне на битово ниво. Впрочем, той е характерен, макар и в различна по интензитет форма за всякакви сходни ситуации - далеч не само за нациите. Това е свързано със процеса на зараждане на отделна идентичност, тъй като почти винаги идентичността се организира много по-лесно и първично чрез разделяне, отколкото чрез събиране - сиреч, първо се отделяш от останалите по някакъв признак (задължително положителен), а за да се подсили процесът е желателно другите да бъдат надарени и с допълнителни негативни черти (най-често противоположни на идентификационната). Това е казано съвсем накратко. И естествено, така се зараждат (възраждат или подсилват) стереотипите, които определят схващането ни за Другите във всичките им форми. Особено когато нямаме възможност да се запознаем пряко с тях, а следваме стереотипното разбиране, харакетрно за нашата общност и попито от нас още в невръстанта ни възраст и в процеса на развитие на личноста от различни източници, като родители, средства аз масово осведомяване, училище и т.н.

Comment

Рамщайн, аз ли съм тъп или ти се опитваш да пишеш по възможно най-сложния начин ? :o

Иначе темата по-добре да е конкретно за евреите, защото те са текущите "владетели на света" , иначе много хипотетично би станало.

Comment

приемаи го както искаш

открии си и отделна тема ще бъде популярна :!:

а м/у другото сега минаха някви мюсолманки с забрадки много интересно , като пингвичета , странни хора

Comment

Е, хъм, Рамщайн, май ти искаше сеирозна дискусия - давай.

Comment

хъм, хъм

а може би ако се приеме , че те са успели повече от други и някои разбрал начинът( таината ) им на успех които предоставя нови +_ве не иска да коментира защото е напълно естествено да си я пази за него .

ако има някои разбрял я и прояви щедрос нека пише :!:

Comment

Драги, а по-ясно да изразяваш мислите си дали е възможно?
                      А "тайната на успеха им" не е чак такава тайна - но за да се повтори от друг, то трябва съответният друг народ да преживее и същите перипетии, което едва ли на съответният народ ще му се види много сладко. И то за да може малка част от него да се радват на финансов и властови успех - че то това си го има във всяка държава заложено, а има и по-лесен начин - империумите точно това осъществяват на практика .

Comment

хъм

изглежда няма еквивалент и неможе да се сравнява с империуми , диктатури и др.

Comment

Е, не съм съгласен, че е нещо чак толкова уникално. Първо, не става въпрос за "народ, който управлява света" или нещо подобно - това са митове. Става въпрос за отделни хора и прослойки в различни държави, които основават политическото си влияние на три основни неща - финасови възможности, членове на общността на достатъчно ръководни позиции (сиреч неформални контакти) и известно чувство за транснационална общност (което далеч не винаги засенчва националното чувство и принадлежост).
                          Но това се отнася за малка част от въпросната народност.

По същия начин, можем да заключим, че през монархическото съществуване на Европа има цяла група хора, които държат пряко управлението, при това в по-голямата си част са свързани с роднински връзки - монарсите .

Comment

А те па каква мафия са били, не е истина
                            XV mile the sea brode is
                            From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

abe tiq evrei kakvo se gi duv4ete ne mi e qsno..
                              ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

Еми на мене нещо като не ми е ясно или чета или питам нещо конкретно.
                                Ако ще питам във форум гледам да е на кирилица.

Comment

Working...
                                X