Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Познай историческата личност по фрагмент от описание,снимка или и двете.
Collapse
X
-
Аз обикновено не пускам загадки тука, но в случая не мога да се въздържа. Надали някой ще познае, но - ето данните, пък каквото стане.
И така - става дума за генерал, който е бил с този чин през Първата световна война, в руската армия. След това - в бялото движение. И накрая, през Втората световна война - във формирование към Вермахта. Остава само да добавя, че е евреин.
На тази снимка, правена по нашите географски ширини през 1921 г., въпросният човек е най-долу вдясно.
Инспектира своята част, 1943 г.
Като генерал, пак 1943 г.
Хъм, сбъркал съм, в царската армия той още не е генерал, до генерал "дораства" след това.Last edited by messire Woland; 14-07-2011, 14:55.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
А, е, да. То после Голъм ми каза, че съм дал прекалено много информация. Аз самия не бях чувал за него, а все пак генерал-евреин при германците през ВСВ ... но е интересно мястото, където попаднах на това, в блога на Борис Акунин, писателя: http://borisakunin.livejournal.com/
И ми хареса неговата забележка, че "фон"-ът е от неправилната страна на името
P.S. И още малко инфо към първата снимка, така и така е отгатнато. Тя е правена през 1921 г., в България. След това, вероятно заедно с останалите, Штейфон е изгонен на 11.05.1922 г. от правителството на Стамболийски, когато остатъците от белогвардейските части са обезоръжени. Стамболийски, вероятно с право, се е опасявал, че присъствието на големи и въоръжени чужди части на наша територия и то в оня период, може да има неприятни последици.Last edited by messire Woland; 14-07-2011, 15:30.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
http://adb.anu.edu.au/biography/bird...-birdwood-5240
Крамер извинявай не съм познал загадката ти, но си постнал снимката направо от wikimedia и името на барона се появява с кликване на десен бутон и Properties...Last edited by Francis Drake; 23-07-2011, 10:24.
Comment
-
Къщата на бай Ивана се състои само от една стаичка, тъй щото онова, което той говорел и вършел с ХХХ, бивало чуто и разбрано и от стопаницата на бай Ивана. Тя знаела вече ХХХ, кой е той и по каква работа ходи. Като майка на няколко дребни дечица, тя не можела да гледа хладнокръвно как мъжът-оставя своята работа и къщата си без ока брашно, та ходи подир страшния човек.
- Ти си намери другар като тебе, без жена и без деца, говорела тя на ХХХ и започнала да го ненавижда.
- Да я очистим- казал един ден нашият херой на бай Ивана.
- Съгласен съм, отговорил той, без да изпитва по-надълго причините.
.....
Планът между ХХХ и бай Ивана бил скроен. Първият щял да дойде рано една заран да извърши престъплението, А бай Иван по обикновено ще да извика:
"Тичайте, съседи, нападнаха ни душмани!"
Comment
Comment