Аджеба да не е Йовков, той ги къдри едни такива
, колко ли хора са се сетили? За "цар" признавам, че донякъде стесняваше кръга на запдозрените, но можеше съвсем спокойно да е цар Салтан примерно или някой от династията на Багратидите или Пехлевите (теоретично). Ок, знаем, че можем да намерим оправдание за всичко, ако се понапънем...
, а после ме фърли в Коелю, направо се замислих. И понеже често ми се случва търсейки едно, да намеря друго, тъкмо щях да питам дали Х на свой ред не е бил наречен от един Славейков "профан", когато видях намека за чужденец. Може би в такъв случай Х е написал "Шумла е много красив град с 20000 жители. Мнозинството от жителите са турци-мюсюлмани и имат петдесетина джамии, а българите, въпреки че са много на брой, имат само една джамия."?
, а после ме фърли в Коелю, направо се замислих. И понеже често ми се случва търсейки едно, да намеря друго, тъкмо щях да питам дали Х на свой ред не е бил наречен от един Славейков "профан", когато видях намека за чужденец. Може би в такъв случай Х е написал "Шумла е много красив град с 20000 жители. Мнозинството от жителите са турци-мюсюлмани и имат петдесетина джамии, а българите, въпреки че са много на брой, имат само една джамия."?

. Ама като залагаш, залагай на личности с имена

. Обаче още един жокер - писател е (това всъщност би трябвало да е ясно от началото).

).
Comment