Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Познай историческата личност по фрагмент от описание,снимка или и двете.

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Ги ,тъй като не участвам в играта, моля да ме извиниш затова ,че пуснах пост и повече няма да се опитвам да помагам , но тъй като съм по-нов от теб в форума ,те питам мога ли и аз да задам въпрос преди да се отговори на твоя?

Comment

Steelman написа Виж мнение
      Ги ,тъй като не участвам в играта, моля да ме извиниш затова ,че пуснах пост и повече няма да се опитвам да помагам , но тъй като съм по-нов от теб в форума ,те питам мога ли и аз да задам въпрос преди да се отговори на твоя?
      Ами ако искаш - играй, защо не (допускам, че имаш някакво предположение ). Мисля че не е редно да задаваш въпрос преди да се отговори на моя, така че ако искаш да го зададеш, дай отговора
      A strong toun Rodez hit is,
      The Castell is strong and fair I wis...

блог за средновековна балканска история

Comment

Сигурно е Баучер.

Comment

Kramer написа Виж мнение
          Сигурно е Баучер.
          Nope

Comment

Ги ,признавам че не съм добър по литература.Знам че Константин Николаевич Леонтиев е живял в Едирне и Стамбул, а кой е Леонтиев всеки знае, дори и аз.

Comment

Ги ,признавам че не съм добър по литература.Знам че Константин Николаевич Леонтиев е живял в Едирне и Стамбул, а кой е Леонтиев всеки знае, дори и аз.
              Хе-хе, много си скромен . Не видях друг да го знае освен теб . Давай, ти си

Comment

Това ли е верния отговор?

Comment

Това ли е верния отговор?
                  Аха.

Comment

Бу Бу сви рамене.
                    -Преди всичко наоколо има твърде много низши офицери.-Тя се умори да клечи и седна по турски.Издърпа чорапите си.-Но ще ти кажа какво смятам да направя-каза тя делово.
                    Въпроса е кой е автора на тези редове и от кое негово произведение са те?
                    Давам жокер-това според мен е един от най известните писатели в света.

Comment

Това с Бу Бу беше майтап.А ето и сериозния въпрос, който вече го зададох в подфорум Средновековие.Кой е изрекъл думите?"Тебе ,фурно, аз съм те градил и аз ще те разруша"

Comment

Давам жокер,че за тази личност се е смятало, че е много-силно религиозна ,но същевременно същата личност е била в голям конфликт с папата и не само с него , а и с поне двама императори.
                        Last edited by ; 13-12-2011, 16:34.

Comment

Давам жокер и че "фурната" е харесвала български княгини.

Comment

Давам още един жокер-"Фурната" е харесвал , а може би е обичал българска княгиня ,която се е казвала Екатерина, но към края на живота и е била наричана Ксения.Личността изрекла горните знаменити думи не е била император ,но си е позволявала да носи червени сандали и това е жокер-мислете кой е имал дързостта да носи червени сандали при положение , че по неговото време такива сандали е носил само императора. Между другото откъса с Бу Бу е от произведение на Джером Дейвид Селинджър и ако някой се сети как се казва на английски това произведение ,ще дам мого силен жокер за сериозната загадка.

Comment

"Фурната" умира една или дори две години след този ,който и се е заканил.Това също е жокер.
                              Last edited by ; 13-12-2011, 21:45.

Comment

Искам да уточня , че според някои източници към края на живота на Екатерина, тя е наричана от някои не Ксения , а Елена и за мен също остава загадка дали тогава тя е Ксения или Елена.

Comment

Working...
                                X