Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнения за форума (т.е. книга за оплаквания и препоръки)

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Кухулин написа Виж мнение
    Никой не вижда, ако не следи темите. Хората, които следят темите, виждат тези неща достатъчно ясно.
    Става дума, че като си модератор, може да виждаш, че е имало изтрит постинг, също и кой го е изтрил. Някои теми изглеждат като бойно поле с купища трупове.


    thorn

    Средновековните църкви в България

    Comment


      gollum написа Виж мнение
      Не, не е в това проблема - това е проблем, ако възприемаш форума като бойно поле, на което се води борба между различни разбирания за света.
      А точно като такова го възприемат едни определни "фили", който (ще се изразя мило) явно са прекомерно наивни да възприамат всичко сътворено от една определна (и не много кадърна) пропаганда за чиста монета, мултиплицират го по собствното си пристрастие и почват да проповядват свойте религиозни виждания. При това са твърде докачливи когато някой не споделя тяхното преклонение пред дадена нация (аз лично не съм чак толкова широко скорне че да харесвам/мразя цели нации). И когато биват модерирани за откровенни бълнувания почват да пуфтят. А според мене дори малко ги модерират, всяко второ писание от техните е нарушение на половината форумен правилник. Преди години германофили имаше много, ама не така войнствени и май само Одзава се изявяваше като върл ...абе като сегашните фили
      Иначе е забавно да се чете за шуробаджанащината Ама никой не се пита защо аз съм така добре запознат с форумният правилник.

      Comment


        Thorn написа Виж мнение
        Става дума, че като си модератор, може да виждаш, че е имало изтрит постинг, също и кой го е изтрил. Някои теми изглеждат като бойно поле с купища трупове.
        И кой от модераторите има най-много фрагове?

        Comment


          Кухулин написа
          Никой не вижда, ако не следи темите. Хората, които следят темите, виждат тези неща достатъчно ясно.
          Съмнявам се, че можеш.


          Кухулин написа
          Така виждам нещата аз - модераторите като цяло са неспособни да модерират (както и администраторите - да администрират). Писал съм го и преди в тая тема. Всичко останало е следствие от тези две неща, вкл. и прекалените емоции по някои теми.
          Може да има всякакви мнения за това ефективно или не си вършат работата модераторите и администраторите. Проблемът, така както съм го описал, няма връзка с това и го предхожда - имам достатъчно дълъг опит, за да мога да го преценя (за себе си). Да не говорим, че това се наблюдава във всички форуми, независимо как се модерират и администрират. Става въпрос за отношение към нещата, а то прехожда регистрацията във форума, т.е. модерацията и самия форум. Когато виждаш форума като бойно поле, подхождаш по съответния начин и всичко останало е следствие на това.
          Ако вземем темата за събитията в Сирия: 90% от пишещите в нея в момента (не че преди е било различно, просто вземам момента за пример) пишат, защото вече са определили за себе си кои са "добрите" и "лошите" и защитават едните, а громят другите. Съответно, определили са част от останалите пишещи като сови съюзници (щото подкрепят "нашите"), а другите - като люти врагове, защото подкрепят лошите. И това е базата, на която се пише. Вие се, че има несправедливост, защото е изтрит пост или прогонен участник от "нашите", а някой от враговете още стои.
          Давам го за пример, няма чак такава връзка дали темата е съвременна (просто злободневността усилва ефекта, да не говорим, че фенщината е много силна у нас, когато се намеси Русия (и за и контра)). Същото се случваше и с стари теми - било то ВСВ, прабългарите или нещо друго. Така че проблемът е в (всички) хората, както винаги.
          Впрочем, известно време въобще нямаше модерация - никаква разлика.

          Comment


            Трудно е да се каже. Няма такава статистика, но вероятно доколкото основно на мен ми се случва да модерирам Сирия, вероятно са мои. Но зависи и какво разбираш под фраг. Аз трия мнения само ако са чисто заяждания или безспорен спам. Иначе се старая да изтривам само онези части от тях, които са неприемливи. Но пак си има доста за триене.


            thorn

            Средновековните църкви в България

            Comment


              gollum написа Виж мнение
              Става въпрос за отношение към нещата, а то прехожда регистрацията във форума, т.е. модерацията и самия форум.
              Не е зле към проблема да се подхожда с по-малко философия и с повече практически мерки. Форумното поведение на потребителите се възпитава с времето. Как се държат хората, как дискутират - това зависи от дейността на модераторите и от техния авторитет. Тия неща, как някакви интелигентни елфи се регистрират тука и водят дълбокомъдрени дискусии с акцент върху формалната логика и фактологическата обосновка, най-добре ги остави за сценарий на следващото фентъзи

              Comment


                Виж, Кухулине, отговарям за последен път: разбира се, че е възможно да се управлява ефективно менажерия. Всичко опира до желание. Въпросът е дали искаш да поддържаш (в случая с Империал, да притежаваш) такава. Иначе е ясно, че под всеки мост могат да се въдят троли.

                Comment


                  Гиго написа Виж мнение
                  Като не ти е интересно мнението, не го четеш. На мен темата като ми е интересна, но не разбирам мнението, какво да правя? В случая, примера ти беше неадекватен.


                  Добре, ще пробвам следващия път.
                  За първата тема, която е моя няма проблем.
                  Грешката е моя, вече ще давам линкове към материала и кратко описание на български а ако някой наистина има интерес може и да го преведем на български

                  Comment


                    gollum написа Виж мнение
                    Та, предложението ми е - вземайте се по-малко на сериозно и пишете само по темите, в които искате да научите нещо. Ако подтикът ви да напишете нещо някъде е дразнене - някой троли/обижда/напада нещо скъпо за вас, по-добре се откажете и не го правете. Хем ще си спестите време и емоции, хем и форумът ще спечели от това.
                    Предложението ти се приема спонтанно И го цитирам, щото е най-скопосната мисъл от няколко страници насам, барем повече хора го погледнат.

                    Имам питане. Само на мен ли ми е страшно удоволствие да чета тази тема? Някакво такова перверзно удоволствие
                    Като отворя списъка с теми с нови мнения и първо тук се лепвам Нещо като да шофираш и да видиш че някакви са огънали ламарините и наоколо светят полицейски лампи. Не ти е работа да зяпаш като дебил, обаче няма как да не хвърлиш едно око.
                    This is my signature. There are many like it but this one is mine.

                    Comment


                      Amazon написа Виж мнение
                      Имам питане. Само на мен ли ми е страшно удоволствие да чета тази тема? Някакво такова перверзно удоволствие
                      ...Не ти е работа да зяпаш като дебил, обаче няма как да не хвърлиш едно око.
                      Не, и аз съм така , но не страдам от това и си имам клинично обяснение. Тази тема си е чиста проба сеир, а голяма част от хората, събрали се тук сме изкушени от сеира, макар и в исторически план

                      Имам оплакване - постът, с който отговорих на Амазон замина с лингвистите. Аз с тия хора нищо общо нямам, а и не искам да имам

                      Стават и грешки

                      Ти си луд, аз се майтапех Ама то с оглед на това какво менажирате, верно не е за учудване
                      Last edited by KIZIL DELI; 02-12-2015, 15:23.

                      Comment


                        Здравейте, колеги !
                        Моля , препоръчайте способ за осъществяване игнорирането на колегата Динайн - системата отказва да го изпълни, защото се води модератор/админ. Благодаря за разбирането .

                        Comment


                          И аз бях изправен пред този проблем преди време. Примирих се, няма начин

                          Comment


                            Досадно и натрапчиво присъствие във всяка тема , включително и безинтересните му . Дори и игнорирането ще е палеативна мярка , защото сегиз-тогиз някой ще го цитира в мнението си ...

                            Comment


                              Да питам аз,какво означават тези правоъгълчета под-името на всеки потребител?Това рейтинг ли е или какво? И ако е,кой го определя и по-какви критерии?

                              Comment


                                "Кухулин показва потенциал"

                                лол

                                кого трябва да черпя?

                                Comment

                                Working...
                                X