Всъщност системата вече е работила поне веднъж, ако правилно си спомням. После я изключиха. Беше преди известно време, мисля че малко лед като минахме на тази форумна система след един голям срив (във всеки случай, всеки може да погледне от кого и кога са му дадени някакви "одобрения" - аз имам няколко одобрения и едно неодобрение от 2005 г.). Доколкото схванах, единият компонент е броят постове и от кога е регистрацията (от колко време). Вторият компонент са "кликванията". Нищо чудно да има и някакво изкуствено "увеличаване" сега, когато е рестартирана системата, но Грей може да каже най-добре за това. Така като гледам, основинят компонент май е брой постове плюс дата на регистрация, като първото май е с най-голяма тежест. Много малко хора имат някакви "лайквания" от потребители просто защото предишния път системата работи сравнително за кратко. А повечето имат определена "репутация". Между другото, и предния път (беше преди години) пак имаше такива спорове и разни хора си "кликваха" вазимно постове ей така, за да си вдигат репутацията. Затова и системата не бе оставена - няма особен смисъл.
Както и да е, тази система едва ли ще остане включена - Грей беше решил да я провери дали работи експериментално с определена цел, но се съмнявам, че ще работи за тази цел. Иначе:
Както и да е, тази система едва ли ще остане включена - Грей беше решил да я провери дали работи експериментално с определена цел, но се съмнявам, че ще работи за тази цел. Иначе:
Самият вот има тежест - ако имаш голяма репутация (определена от лайкове + брой постове + изтекли години от регистрацията), твоят вот тежи повече.
Comment