Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дискусия върху свободата на пазара

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Свършват християнските фундаменталисти друг път. Всеки свестен журнал по социология или нещо подобно ще ти даде севдения за съвременния фундаментализъм в САЩ. Даже едно търсене в Гуугъл щи извади сумати материал.

Мюсюлманите не взривяват хора, щото вторите не живеят по мюсюлмански, моля! И ако приемем ще Щатите сами си организираха 11 септември, ето ти - същите. Ако ли не, погледни Виетнам или последната война с Ирак или някоя друга подобна американска намеса - същата работа. "Ако не сте с нас, ако не щете демокрация, свобода и пазарна икономика ша ва бомбардираме или ша ва уморим от глад. Как предпочитате?" Едните искат шария, другите искат пазарна икономика и демокрация. И двете страни убивта невинни в името на едно по-голямо добро. Къде е разликата?

KG125 написа
    Еми какво излиза? В Чили хората живеят много добре, а в Куба - много зле. Тогава защо и Куба да не беше излюпено под крилото на САЩ бизнесменче /тя ще стане, глей сеир само природните закони да се произнесат по случая на Кастро/?
    А откого е излюпена Чили? "Дъ Чикаго Бойс" ги засилиха с пълна пара. Пиночет кой го подкрепя, режима му у преврата му? А колко хора бяха избити без съд и пресъда в името на тва?

В Чили хората не живеят по-добре. Пак погрешен извод. В Чили, НЯКОИ хора живеят по-добре. Освен тва тези някои хора са МАЛЦИНСТВО.

Ти не знайш ли какво беше Куба под крилото на Щатите? Погледни някоя книжка поне. Той Кастро неслучайно идва и е поддържан от народа.
    Last edited by Batko Charly; 08-09-2005, 22:48. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
    Contra la estupidez, hasta los dioses luchan en vano.

Злобата крепи човека, а мързела го грози!
    (собствен патент)

Comment

D3BEP написа

1/ Кг, ами върви в ЦРУ ...

2/ ...А ти, бате КГ125, нали ОБЕЩА, че ще гледаш филма и ще го коментираш? Какв огоре - долу стана?...

3/ ....че следих горе долу всички публикувани записи на живи заклани от иракските терористи и честно казано имам сериозни съмнения за какво точно става въпрос. Сега вече има друга мода, това са световните заплахи...

4/ Един единствен от нас двамата подкрепя терористите, и това си ти, братле... Световните терористи, пък вероятно и същите тея, дето ви събориха небостъргачите.

5/ Те скоро ще почнат и по къщите да влизат и да убиват. Тогава няма да има кой да ви помогне. Или може би ще сте между тях?
      За пари много хора са способни на всичко.

1/ Аре сега няма да се обиждаме! В ЦРУ ша ма праща....

2/ Обещах и ще го гледам.

3/ Аз небостъргачи нямам.

4/ Ти можеш да имаш съмнения, ама хората ги заклаха.

5/ Да, ама засега теориите ти рязко не се потвърждават.

Правиш, струваш, местиш темата от икономическата страна къмто конспиративните теории, ей

Ако посочиш точка по точка по кой въпрос сме се разбирали, готов съм да коментирам.

Batko Charly написа
      1/ Свършват християнските фундаменталисти друг път. Всеки свестен журнал по социология или нещо подобно ще ти даде севдения за съвременния фундаментализъм в САЩ. ..........

2/ .....Едните искат шария, другите искат пазарна икономика и демокрация. И двете страни убивта невинни в името на едно по-голямо добро. Къде е разликата?

3/ А откого е излюпена Чили? "Дъ Чикаго Бойс" ги засилиха с пълна пара. Пиночет кой го подкрепя, режима му у преврата му? А колко хора бяха избити без съд и пресъда в името на тва?

4/ В Чили хората не живеят по-добре. Пак погрешен извод. В Чили, НЯКОИ хора живеят по-добре. Освен тва тези някои хора са МАЛЦИНСТВО.

5/ Ти не знайш ли какво беше Куба под крилото на Щатите? Погледни някоя книжка поне. Той Кастро неслучайно идва и е поддържан от народа.
      1/ Точно това ти казвам - терминът "христ.фундаментализъм" се употребява, но механично и глупаво. До адекватност на това определение се доближават само НЯКОИ радикални групи в безобразно и често глупаво пъстрият щатски спектър на социални мнения и движения.

2/ Ти какво предпочиташ - шериата, или пазрна иконимка?
      Впрочем, спорът между двете страни не е за това дали света да е по шериата или по пазарната икономика, да не говорим, че тези неща не са точно противопоставими.

3/ По времето на режима на Пиночет в Чили са изчезнали безследно около 4000 души. Той падна преди повече от 10 години и Чили е жветуща латиномариканска демокрация.

"ЧИКАГО БОЙС", я! Излиза, че група образовани в тоз елитен американски унивесритет момчета направиха от една латиноамериканска държава, че и диктатура, цъвтяща иконимика. Забележи, не са от Хаванския университет и не действаха по Кастровата рецепта а по тази на .. три-четири: свободния пазар.

4/ Аз за Австралия унивесритета ти се бъзиках, но вярвай ми, ОТ СЪРЦЕ ти желая да идеш в Чили. Ще си глътнеш езика, и то не от това, че много са се развили, такива много по света, а от това, как една бедна държава го е направила. Де тоя късмет и на нас ......

5/ Знам аз какво е била Куба, под крилото не на Щатите, а на Батиста. Когато такива режими прекалят, идва реакция. Естествено, че Кастро неслучайно идва и че бива широко подържан - той в младостта си е много умен и харизматичен лидер във времето, когато комунизма е носел третия свят, че и половината друг свят на крилете си. /Той впрочем в пламенните си речи тактично премълчава през 1958-ма, че през 60-тте ще национализира земята не само на Юнайтед фрут и на големите собственици, но и на всеки Божи кубински селянин.
      Но ПОСЛЕ подръжката за Кастро продължава с други народни средства - политически затвори, архисоцмизерия /няма само ти да измисляш нови думи, я!/ и всенародно плаване с корита за Флорида, завършващо с основаване на Малката Хавана. Забележи, БРЕ И ТИЯ В АМЕРИКА БЯГАТ
      Защото той си остава и до днес с речите, вместо да земе да си повика и той едни Чикаго бойс, в краен случай "Бийч бойс"

ИЗВОД:
      Историята на Куба и нейното архипадение, Бате, е точно пример за провала на непазарните идеи. Историята на Чили и "Чикагските момчета" пък е точно пример как пазара, умно приложен, изважда и латиноамериканските народи от дупката. И то как. Просто е като 2+2, останалото е заплитане в теории.
      Last edited by ; 08-09-2005, 23:15. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

една от най-добрите здравни системи в света
        ходим ние до Америка, Гърция, Русия и други да се лекуваме (който има пари да отиде де) само до Куба не ходим. глупави хора сме... американците и те сигурно, ползват си гадната здравна помощ вместо да отскочат от острова на свободата

а това с плаченето по митингите на Кастро просто е номер 1
        По моя преценка съм обективен.

Comment

lzl написа
          ...
          американците и те сигурно, ползват си гадната здравна помощ вместо да отскочат от острова на свободата

а това с плаченето по митингите на Кастро просто е номер 1
          Навярно християнските фундаменталисти са издигнали Карибска стена, за да пречат на трудовия народ да се лекува.

То за плаченето, как няма да плачат хората при тоз режим

Аз да запитам - колко получава един хирург в Куба и в САЩ?

Comment

Малко (много) офф - хора, не се ли уморихте вече бре?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
            XV mile the sea brode is
            From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Ми не. Сложна е материята, нещата са навързани като суджуци на прът, па има и малки провокации...

Comment

Батко Чарли,моите уважения,но един въпрос-защо не си в Куба,за да ползваш благата на Кастровия режим???

Сега сериозно ,смятам,че се бъзикаш с нещастниците на острова.
                Ние не сравняваме Куба и Колумбия,а съвсем други неща.Смятам,че ако Кастро разбере за теб,спокойно ще те направи министър на пропагандата и ще получаваш на ден не една шепа захар,а две.И сравнено с другите там,ще си номер 1!
                Поговори с някой кубинец и ще разбереш,за какво става въпрос.Ние сме загнили империалисти.

Колкото до САЩ,правилата за финансово благополучие,са елементарни-мързеливият и неук е беден,работещият и знаещ- е богат.
                Ако предимно чернилките са бедни,то не е защото са дискриминирани,а понеже не бачкат и хич не обичат книжките.
                Останалото са словоблудства.
                "Търпение и време, време и търпение..."
                Кутузов

Comment

Ебаси и чат канала.
                  И всичките - един и същи смислен довод.
                  Батко Чарли, а защо не си отишъл в Германия веднага след втората световна война, а? Защо?
                  Last edited by модератор; 09-09-2005, 18:27.
                  Dic, hospes, Spartae, nos te hic vidisse iacentes dum sanctis patriae legibus obsequimur !

Comment

И що Куба 48 години след революцията си да е като Германия след Втората световна война?

Comment

D3BEP написа
                      Ебаси и чат канала.
                      И всичките - един и същи смислен довод.
                      Батко Чарли, а защо не си отишъл в Германия веднага след втората световна война, а? Защо?
                      Може ли и аз да говоря лоши думички?
                      Много е готино.

Comment

Като гледам - не. Поне моите ги няма, пък ти ако искаш - пробвай.
                        Съжалявам.
                        Не ми беше мисълта в мрсните думички, извинявам се за което и ще се сдържам вече. Аз обикновено ги използвам за образност
                        Само уважението към форума и пишещите в него ме спира да с иизтрия последните няколко поста, след като заявих, че вече се дразня и не искам да участвам в дискусията...
                        Поздрави.
                        Dic, hospes, Spartae, nos te hic vidisse iacentes dum sanctis patriae legibus obsequimur !

Comment

Все пак ми беше интересно за свободата или "слободата"... Много хора от противникови идеологически и религиозни лагери твърдят и даже силно вярват, че се борят за свободата и за по-доброто бъдеще на народа. Освен тва, свободата може да се разбира по различни начини. КГ така и не пожела да се изкаже свободно по въпроса, все едно, че оценка ще му пиша.

Между другото Вапцаров има едно много хубаво стихотворение за вярата. Който не го е чел или не си го спомня, му препоръчвам да го прочете.

Last edited by Batko Charly; 12-09-2005, 18:53.

(собствен патент)

Comment

Че що, аз говоря квот си искам.

По кой въпрос искаш да се изкажа, не се уточняваш.

Comment

Нови предложения за слагане на край на вече петгодишния спор за вноса на банани, направи Европейският съюз, предаде в понеделник Асошиейтед прес. Предложенията предвиждат намаляване на митата за...

Eми ей го е. Хората намаляват митата. Сега като тръгнат едни милиони от банани

Comment

KG125 написа
                                По кой въпрос искаш да се изкажа, не се уточняваш.
                                За свободата. Исках дефиниция за да знам откъде изхождаш и оттам да мога да дам мнение и аз.

(собствен патент)

Comment

Working...
                                X